1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kone ei käynnisty - VGA LED ja BOOT DEVICE LED punaisena

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Ioni 14.09.2016.

  1. Ioni

    Ioni Member

    Liittynyt:
    01.06.2007
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kone sammui yhtäkkiä toissa päivänä ja tämän jälkeen virtanappulasta ei enää tapahtunut yhtään mitään, ainoastaan yksi ledi paloi vihreänä emolevyn alaosassa ja prosessorin tuuletin saattoi yrittää sentin pyörähtää. Päädyin huoltoliikkeestä kipaisemaan lainaksi toisen virtalähteen, jolla kone käynnistyi ja hyppelin innosta ostamaan uuden virtalähteen kaupasta.

    Nyt kone käynnistyy (tuulettimet pyörivät ja muutenkin vaikuttaa 'normaalilta'), mutta mitään ei ilmesty monitoriin ja emolevyn VGA_LED ja BOOT DEVICE LED jäävät palamaan punaisina. Koneen kokoonpano:

    AMD FX Series FX-8350 8x 4.00GHz So.AM3+ BOX

    CoolerMaster Hyper T4 Tower Kühler

    Asus M5A97 Evo R2.0 AMD 970 So.AM3+ Dual Channel DDR3 ATX Retail

    1000GB Seagate Desktop HDD ST1000DM003 7.200U/min 64MB 3.5" (8.9cm) SATA 6Gb/s

    250GB Crucial MX200 2.5" (6.4cm) SATA 6Gb/s MLC (CT250MX200SSD1)

    8GB (2x 4096MB) HyperX FURY rot DDR3-1866 DIMM CL10 Dual Kit

    620 Watt Seasonic S12II Bronze Non-Modular 80+ Bronze
    --> Vaihtui nyt Corsair CX600

    3072MB XFX Radeon R9 280X Double Dissipation Edition Aktiv PCIe 3.0 x16 2xDVI/1xHDMI/2xminiDP (Full Retail)

    upload_2016-9-14_21-1-22.

    Mitä olen yrittänyt tähän mennessä:

    - Toista näytönohjaimen väylää emolevyssä
    - Vaihtaa muistien paikkoja
    - CMOS patteri pois 10 minuutiksi (+ CMOS nollaus vaihtamalla pineihin 2 & 3)
    - Käynnistää niin, että kovalevyt eivät ole kytkettynä

    Mitään vaikutusta näillä ei ollut ja alkaa itseltä loppumaan keinot kohta, osaisiko kukaan sanoa mitä voisi yrittää? Mielestäni kone teki kerran aikaisemmin saman tempun että näytölle ei ilmestynyt mitään, mutta silloin riitti, että otin virtajohdon hetkeksi pois ja homma toimi taas.

    Kiitoksia etukäteen!
     
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,405
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Tuosta kuvasta ei näy, onko 4+4 ATX virtajohto kiinni emon pistokkeessa, tuo johto joka tulee alalaitaan tuulettimen alapuolelle.
    Ihan lisäkommenttina, tuo prosessorisiilen tuuletin on väärällä puolella siiliä, mutta palataan siihen, kun saat koneen ensin muuten toimimaan.
     
  4. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,833
    Kiitokset:
    597
    Pisteet:
    123
    Powerikaan ei mennyt välttämättä kovin hääviin suuntaan. Ettei vaan poweri paukahtanut ja vienyt muuta kamaa mennessään. Pääsetkö testaamaan vaikka esim. näyttistä johonkin toiseen koneeseen?
     
  5. Ioni

    Ioni Member

    Liittynyt:
    01.06.2007
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Noniin. Päätin kokeilla vanhaa virtalähdettä vielä kiinni. Kone lähti yhtälailla käyntiin ja samat valot palavat eli vika on jossain muussa (huomenna palauttelemaan sitten..). 4X4 on kiinni emossa, varmistin vielä. Tällaiset kaksi johtoa ovat ylimääräisenä virtalähteestä kuitenkin:

    upload_2016-9-14_21-42-0.
     
  6. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,833
    Kiitokset:
    597
    Pisteet:
    123
    Toi isompi on kai diskettiaseman virtapiuha, toisesta en tiedä :)

    Kato emon ohjekirjasta voiko tossa nollata biosin jumpperilla. Joskus ollut huonoja kokemuksia nollaamisesta pariston poistamalla.

    edit. sori olitkin tehnyt jo sen. Käytä prossu irti, ja laita takaisin paikalleen. Melko kaukaa haettua mut kannattaa kokeilla.
     
  7. Ioni

    Ioni Member

    Liittynyt:
    01.06.2007
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Nollasin biosin jumpperilla ensin, mutta kun ei ollut vaikutusta niin koitin sitten koko pariston poistamista. Käytin prossuakin irti äsken, mutta ei mitään.
     
  8. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,833
    Kiitokset:
    597
    Pisteet:
    123
    Eihän toi sitte oikein lupaavalta näytä. :( Melkeen pitäs päästä komponentti kerrallaan kokeilemaan toimintaa...
     
  9. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,405
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Onko tuon vasemmanpuoleisen 2-pinnisen kanssa samassa johdossa, joku muu pistoke vielä, jotka liitettävissä yhteen. Mielestäni pelkää 2-pinnistä liitintä ei virtalähteessä pitäisi olla edes.
     
  10. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Jaksaisitko yrittää tosi vanhanaikaisella tyylillä , jossa puretaan kaikki pöydälle ja siten suljetaan pois se mahdollisuus että kopan jokin johto on sippivei ?
     
  11. Ioni

    Ioni Member

    Liittynyt:
    01.06.2007
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tosiaan tuo 2 pinninen kuuluu tuohon näytönohjaimen virtapiuhaan. Näytönohjain ollut aikaisemmin kiinni 2 x 6 pinnisillä, mutta näiden välissä on tilaa tuollaiselle 2 pinniselle (ilmeisesti maa?)

    EDIT: Tämä ei siis ole ollut vuoteen kiinni siinä välissä, vaan ainoastaan nuo kaksi 6 pinnistä.
    EDIT: Olen pitkälti purkanut kyllä kaiken eikä omasta mielestä mitään ole jäänyt katsomatta. Mietin, että mistä tuo yhtäkkinen sammuminen olisi voinut johtua.
     
  12. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,833
    Kiitokset:
    597
    Pisteet:
    123
    Niin, toi näyttää vähän pci-e lisäpinniltä. Toi näyttis vaatis kyllä 6 pin + 8 pin.
     
  13. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,405
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Näyttiksessä näyttää olevan kiinni 6 ja 8 pin, jossa 8-pin on ilmeisesti tuolla samanlaisella 2-pin lisäpalikalla koottu. Tuo toinen 2-pin ei tule mihinkään jos näyttiksessä ei ole tuolle paikkaa.
     
  14. Ioni

    Ioni Member

    Liittynyt:
    01.06.2007
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Joo. Se on kytkettynä nyt, mutta sillä ei ole vaikutusta. Tosiaan noin vuoden vanhoja kaikki osat tässä koneessa. Pystynkö mitenkään katsomaan missä on vika muuten kuin viemällä korjattavaksi jos itseltä ei varaosia löydy testaukseen?
     
  15. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,833
    Kiitokset:
    597
    Pisteet:
    123
    No tolla ajaJakon konstilla voi kokeilla jotain... kaikki osiks ja pöydällä minimikokoonpanolla alkaa kokeilla. Siinäkään ei tietty ilman varaosia voi kaikkea kokeilla.
     
  16. Ioni

    Ioni Member

    Liittynyt:
    01.06.2007
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Osaisko joku nopeesti laittaa pykälät missä järjestyksessä lähteä kokeilemaan / lisäämään osia tai mitkä ovat minimi siihen, että koneen pitäisi käynnistyä?
     
  17. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,405
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Kokeilemalla ensin uudelleen "toisella" lainavirtalähteellä, jolla aikaisemmin toimi.
    Kuten jo mainittiin aikaisemmin, niin samaa sanoisin tuosta CX-virtalähteestä.
     
  18. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,833
    Kiitokset:
    597
    Pisteet:
    123
    Tässä tapauksessa vähintään emo, prossu, yksi muisti ja näyttis... Pitäs tulla jotain kuvaa..."insert boot media..."

    edit. laittaisin ton powerinkin toisinpäin tonne koppaan jos siellä vaan on aukko kotelon pohjassa, vaikka eipä se tällä hetkellä ole olennaista :)
     
  19. Ioni

    Ioni Member

    Liittynyt:
    01.06.2007
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Virtalähteitä on siis kokeiltu nyt kolmea erilaista yhteensä. Vanhaa Seasoniccia, uutta CX:ää ja jotain X lainavirtalähdettä. Kaikki nämä kyllä toimivat.

    Tähän mennessä olen seuraavia yrittänyt:

    1) Emo + Prossu + Näyttis + Muisti (vaihtanut kahta muistia kahden paikan välillä)
    2) Emo + Prossu + Muisti

    Ja lisäksi näitä kahtaa ylempää vielä yhdistettynä eri aikaan kahteen kovalevyyn (SSD ja HDD)

    Kaikissa sama lopputulos eli VGA LED ja BOOT DEVICE LED palavat punaisena ja tuulettimet hyrräävät. CPU:n tuuletin käy jopa yllättävän kovaa siihen nähden ettei ole rasitusta.
     
  20. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Irroita emosta näytönohjain > irroita kaikki piuhat > älä irroita prossua ja cooleria
    > siirrä emo pöydälle > kiinnitä emoon päävirta 24-pin ja EPS prossuvirta 8-pin
    Asenna Näytönohjain slottiin ja kiinnitä PCI-E -virtapiuhat molemmat sekä 6 että 6+2 liitännät
    Käynnistä laite kytkemällä virta poweriin ja jumpperoimalla emon virtaliittimet yhteen
    Tuossa on 2-pin liitin emon alakulmassa + ja - jotka pitää yhdistää vaikka ruuvarin kärjellä
    Nyt pitäisi emoon syttyä valoja
    ?
    Huom. älä lyki mitään muita johtoja kiinni > nyt pitäis coolerin ropeli pyöriä
     
  21. Ioni

    Ioni Member

    Liittynyt:
    01.06.2007
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hei, tosiaan pahoittelut. Kone käynnistyy, mutta näyttöön ei ilmesty mitään eli en pääse sitä pidemmälle edes BIOSiin.
     

Jaa tämä sivu