1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Kone ei käynnisty, tuulettimet pyörii

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Jop92 28.02.2016.

  1. Jop92

    Jop92 Newbie

    Liittynyt:
    03.10.2015
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Eli ostin osat ja kokosin itse noin puolivuotta sitten seuraavanlaisen koneen:
    [​IMG]
    Kone toimi hyvin tähän päivään asti, mutta nyt se ei enää käynnisty. Kone sammui itsestään kun yritin käynnistää sen valmiustilasta ja nyt kun yrittää käynnistää, niin tuulettimet lähtevät pyörimään, mutta kone ei käynnisty eikä näytölle tule kuvaa. Kiintolevyt kuulostaisivat käynnistyvän (ssd:stä en voi olla varma) ja dvd asema toimii. Mutta näytölle ei tule edes bios tekstejä.
    Olen koittanut käyttää vain yhtä muistikampaa ja kokeillut eri muistipaikkoja sekä tarkistanut kaikki liittimet.
    Ja nollannut biosin jumperilla sekä poistamalla pariston.
    Ei ole auttanut. Miten vikaa voisi lähteä selvittämään ja onko valistuneita arvauksia mikä on vialla?
     
  2.  
  3. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Toisella näyttiksellä voisit kokeilla
     
  4. Jop92

    Jop92 Newbie

    Liittynyt:
    03.10.2015
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Toista näytönohjainta ei ole itsellä saatavilla. Näyttö ainakin on toimivaksi todettu.
    Ja unohtui vielä mainita, että kun kone sammui ja yritin käynnistää uudestaan, niin aluksi virtanappulan valo vain välähti mutta ei tapahtunut muuta. Muutaman yrityksen ja pitkän painamisen jälkeen rupesi tuulettimet pyörimään. Sitten ekassa viestissä kuvattu ongelma toistuu joka yrityksellä.
     
  5. Jop92

    Jop92 Newbie

    Liittynyt:
    03.10.2015
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Pitäisikö koneen käynnistyä edes biosiin asti jos muisti on rikki? Tai puuttuu kokonaan? Toisin sanottuna voinko olettaa että ainakin muistit on ehjiä?
     
  6. Henry1979

    Henry1979 Regular member

    Liittynyt:
    02.08.2003
    Viestejä:
    927
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Valistunut arvaus täältä, että prossu on sanonut sopimuksen irti. Itsellä pari AMD prossua sanonut sopimuksen irti ja oireet olleet hyvin saman kaltaisia.
     
  7. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Jos muisti puuttuu > ei , jos kampa on kipeä > kyllä , jos slotti on hajalla > kyllä se starttaa yhdelläkin
    Olettaa voi mitävaan ja arvaukset edes valistuneet menee harvoin kerrasta paikalleen
    Vedä virtajohto irti töpselistä
    Ota kaikki SATA-piuhat irti emosta
    Irroita Wlan ja näytönohjain kortit
    Irroita kopan johdot ja kytke pelkästään virran +/- piuhat takaisin kiinni

    Kytke virta ja käynnistä laite ; katso syttyykö mitään ledejä tai lähteekö coolerin ja PSUn ropelit pyörimään
     
  8. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    eipä ole täällä koskaan prosessorit hajonneet,oli ne sitten intel tai amd,,jos ne hajoaa niin lienee vika asentajassa,poweri tai emolevy yleensä hajoaa..
     
  9. Henry1979

    Henry1979 Regular member

    Liittynyt:
    02.08.2003
    Viestejä:
    927
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Täälläpä on hajonnut ja ei ole kauaakaan kun oli eräs toinenkin tapaus täällä, kun täällä arvailtiin kaikkea muuta hajonneen, mut summasummaarum prossu oli paskana....
     
  10. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    pinnit on prossulta painettu silloin solmuun,tai on sitten kelloiteltu prosessoria liian pienellä jäähdyttimellä toivoen lisätehoa..
     
  11. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Joo, onhan se aika harvinaista että prossu hajoaa. Ei toki mahotonta mutta harvinaista
     
  12. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    joo ei ole omalle kohdalle osunut kertaakaan prosessorin hajoamista asennuksessa eikä käytössä 20 vuoden aikana,emolevy tai poweri on ollut se joka on hajonnut joskus,ja en ole koskaan harrastanut ylikelloittamista ja en tee sitä nykyäänkään,ostaa kerralla oikeat osat niin ei tarvitse pelleillä...
     
  13. Jop92

    Jop92 Newbie

    Liittynyt:
    03.10.2015
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Olen nyt kokeillut ilman kovalevyjä ja ylimääräisiä kopan johtoja käynnistää. Ei vaikutusta. Emossa ei ole mitään diagnostiikka valoja eikä summeria. Kokeilin virtalähdettäni toisessa koneessa ja se ainakin toimi. Sain myös kaverilta toisen näytönohjaimen lainaan, eikä kone käynnistynyt silläkään.
    Ei kai tässä enää muita vaihtoehtoja ole kuin prossu tai emolevy ja niistä ilmeisimmin emolevy se todennäköisempi vaihtoehto?
    Pitänee ruveta selvittelemään mindfactoryn takuukäytäntöjä
     
  14. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    emolevy se on,prosessori ei hajoa.jos vaikka kävisi liian kuumana niin emon bios osaa sammuttaa koneen jos on liian kuumana prosessori.

    emolevy takuuseen ja vaihda se asuksen levyyn,itsellä on asukset aina toimineet loistavasti,mua on aina etonut toi gigabyte nimi,siksi en niitä pahemmin ostele koskaan.
     
  15. Jop92

    Jop92 Newbie

    Liittynyt:
    03.10.2015
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Onko sinulla ehdottaa jotain tiettyä asuksen levyä, joka olisi samaa hintaluokkaa?
     
  16. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Odotamme mielenkiinnolla vastausta kysymykseesi.
    Kun otat emon irti niin katso silmällä ja taskulampulla molemmat puolet , näkyykö murtumia tai mustelmia , jos löydät ,ota kuvat.
    Reklamaatio > RMA-kaavake > odotus > ja annetuilla ohjeilla eteenpäin.

    Mutta voisit kysyä niiltä löytyykö uudempaa rev 2.x sarjan emoa , siinä on eri bios ja se on paremmin Win 10 yhteensopiva
    Valmistecoodi löytyy emon vasemmasta alakulmasta
     
  17. Jop92

    Jop92 Newbie

    Liittynyt:
    03.10.2015
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos kaikille vastauksista ja avusta! Täytin äsken RMA-kaavakkeen ja huomenna käyn postittamassa emon takaisin sinne mistä se on tullutkin. Sitten jännätään kuinka kauan mindfactoryllä menee takuukäsittelyssä. Ainakin sieltä vastattiin nopeasti sähköpostiin ja olen erittäin tyytyväinen tähän asti saamaani asiakaspalveluun.
     
  18. konnkos

    konnkos Member

    Liittynyt:
    18.06.2014
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Mulla on sama ongelma; kokosin koneen porukoiden kone.

    ja käynnistäessä tuulettimet pyörii, muttei anna signaalia näytölle. Kokeiltu Dvi, vga ja hdmi. Kokeilin vaihtaa mustikampojen paikkaa, muttei mitään. Mielenkiintoisena huomiona kone ei käynnistyksen jälkeen sammu virtanappia pitkään painamalla, vaikka powerswitch piuhaa kokeilin toisinkinpäin.

    Varmaan samalla kaavalla mennään, millä aloituspostaaja?

    Kiitos etukäteen, jos jollain on jotain ehdotuksia.

    Edit typo
     
  19. RazorSharph

    RazorSharph Regular member

    Liittynyt:
    30.01.2015
    Viestejä:
    280
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    38
    RAMit kunnolla kiinni? Emon ja kotelon välissä mahdolliset koroke tapit? Onko prossun pinnejä vääntynyt asentaessa?
     
  20. konnkos

    konnkos Member

    Liittynyt:
    18.06.2014
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ramit on kunnolla kiinni. Koroketapit paikallaan, eikä prosessoria asentaessa tapahtunut mitään erikoista. True Spiritiä asentaessa heatsinkiä joutui kiristämään aika kovasti, ettei se heilu, mutta vaikea uskoa että sillä on tekemistä asian kanssa.
     
  21. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Poweri ; oliko mukana virtajohto , lähteekö PSU kyljestä sekä 8-pin (4/4 ) että ( 6/2) piuhat ? kumpi on kiinni emossa
     

Jaa tämä sivu