1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma kone ei käynnisty: status 90

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi sundemo 17.03.2016.

  1. sundemo

    sundemo Member

    Liittynyt:
    16.06.2006
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Fujitsu celsius w380 ei enää käynnisty. Fujitsun alkunäyttö tulee näkyviin ja koneen lcd näyttöön jää status 90.

    Tuo koodi on "initialize hard disk controllers".

    Biosiin ei pääse. Lähtee kyllä f2 yrittämään setuppiin mutta jää jollain lailla jumiin.

    Onko kellään antaa vinkkejä?
     
  2.  
  3. Boss93

    Boss93 Regular member

    Liittynyt:
    28.09.2011
    Viestejä:
    972
    Kiitokset:
    33
    Pisteet:
    38
    Viittaisi kovalevyn ongelmiin tuo koodi. Todennäköisesti kone siis jää hakemaan kovalevyä, joka on antautunut lopullisesti, eikä siksi käynnisty. Uudella kovalevyllä voi toimia.
     
    sundemo kiitti tästä.
  4. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,548
    Kiitokset:
    329
    Pisteet:
    93
    Jep oliskos joku kiintolevyohjain / ohjelma jota ei jostain syystä löydy,
    sen takia ei pääse alkua pidemmälle ja jumittaa.
     
    sundemo kiitti tästä.
  5. sundemo

    sundemo Member

    Liittynyt:
    16.06.2006
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Vaihdoin kovalevyn ja dvd-aseman piuhoja keskenään ja nyt lähtee käyntiin ihan windowsiin asti.

    Edelleen tulee virhe bootin yhteydessä, kun näytössä on:

    Intel Boot Agent GE v1.3.51
    Initializing and establishing link.....

    menee pitkähkö hetki ja tulee näytölle:

    PXE-E61: Media test failure, check cable
    PXE-M0F: Exiting Intel Boot Agent

    Ajattelin, että tuossa vain kaapelissa olisi vikaa. Mutta Windowsin puolella toimii kuitenkin kovalevy ja dvd-asemakin.

    Onko ajatuksia ?
     
  6. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,361
    Kiitokset:
    654
    Pisteet:
    193
    Ota kovalevyn datajohto irti ja kokeile käynnistyykö normaalisti siihen asti, kunnes tulee ilmoitus, ettei löydä käyttöjärjestelmää. Tällä voit tarkistaa, johtuuko viallisesta kovalevystä.

    edit: ehdit laittaa lisätietoa, kun kirjoittelin, voi olla kaapelivikakin.
     
    sundemo kiitti tästä.
  7. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,548
    Kiitokset:
    329
    Pisteet:
    93
    Kun kone on päällä niin liikuttele varovasti sitä datakaapelia.
    Voi olla siinä kiinnitys löystynyt,tai kaapelissa pieni murtuma,
    kannattais sitten koittaa toisella kaapelilla jos sattuu olemaan.
     
    sundemo kiitti tästä.
  8. sundemo

    sundemo Member

    Liittynyt:
    16.06.2006
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Nyt taisi selvitä mistä johtuu... mutta hivenen mystiseltä rupeaa vaikuttamaan.

    Boot orderiin on ilmestynyt jokin PCI bus (+paljon numeroita ja merkkejä perässä). Se on tunkenut itsensä DVD-aseman ja kovalevyn väliin... sen kun otin boot orderista kokonaan pois, niin ei ole ongelmaa... outoa silti että johtojen vaihto auttoi siihen, että pääsin ylipäätään biosiin...

    Ongelma lähti siitä, kun kone ei sammunut ja sammutin sen sitten "väkisin". Onko tuossa voinut bios sitten sekoilla noin? Tuntuu oudolta.

    Kävi jo mielessä, että voiko jokin virus toimia noin, mutta virustorjunnat pitäisi olla ajantasalla, eikä tätä konetta ole käytetty kuin laskujen makseluun ja tv:n katseluun.

    Kiinnostaisi tietää onko faktaa tai teoriaa mitä tuossa tapahtui? :)
     
  9. sundemo

    sundemo Member

    Liittynyt:
    16.06.2006
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Käytännössä tämä siis ratkesi, vaikka syy jäi mysteeriksi.

    Tämän viestiketjun saa laittaa valmiiksi/sulkea... en nyt löydä mistä sen itse saisi asetettua...
     
  10. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,548
    Kiitokset:
    329
    Pisteet:
    93
    No hyvä jos nyt toimii.:)
    Näitä viestiketjuja ei voi käyttäjä itse sulkea.
    Ainoastaan moderaattorit pistää lukkoon jos havaitsevat asiatonta keskustelua;)
     
  11. sundemo

    sundemo Member

    Liittynyt:
    16.06.2006
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    No nyt on sama ongelma taas... o_O
     
  12. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,548
    Kiitokset:
    329
    Pisteet:
    93
    Nyt alkais epäilyttämään,että kiintolevy olis p*****a tai sanomassa pikkuhiljaa sopimusta irti.

    Siinähän on joitakin käynnistyksen avaus-sektoreita joita se ei löydä,
    eikä näin ollen pääse lataamaan käyttöjärjestelmää vaan jää ryssimään paikalleen.

    Mitenkä kauan kone on ollut käytössä.Onko kaikki sisuskalut alkuperäisiä.
    Voi olla jotain muutakin,mutta toi kiintolevy ja sen toimimattomuus,
    olis nyt ensimmäinen vaihtoehto.
     
    Viimeksi muokattu: 19.03.2016
    sundemo kiitti tästä.
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,717
    Kiitokset:
    794
    Pisteet:
    173
    Samalla voisi päivittää ssd-aikaan. :rolleyes: Nuo eivät enää maltaita maksa.
     
    sundemo kiitti tästä.
  14. sundemo

    sundemo Member

    Liittynyt:
    16.06.2006
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Näyttäisi ja vaikuttaisi nyt siltä, että nettitikku aiheuttaa tuon jumiutumisen ja bios tunnistaa tuon jotenkin väärin?

    Nyt sain ainakin tuon testailtua noin, että aina kun nettitikku oli kiinni, niin kone ei käynnistynyt. Mutta aiemmin bios oli vielä enemmän sekaisin, koska nettitikku ei ollut edes kiinni.... tosin vaikuttiko tässä nyt se, että poistin sen boot orderista.

    Enpä tiedä. Menee jo pää sekaisin :confused:
     
  15. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,548
    Kiitokset:
    329
    Pisteet:
    93
    Ei kait nyt se biossi luule tätä usb nettitikkua kiintolevyksi ja ala
    tikulta etsimään käyttöjärjestelmää ja sen takia sekoilisi.

    En kyllä tähän veikkaukseen oikein ropojani kiinni laittaisi.
    Mutta mikään ei ole niin varmaa,kun epävarma.:(
     
    Viimeksi muokattu: 21.03.2016
  16. muppis

    muppis Regular member

    Liittynyt:
    13.07.2007
    Viestejä:
    224
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Tästä ei tarvi välittää. Tuo Media test failure tulee vain siitä, että sinulla ei ole verkkokortissa johtoa kiinni, mikä on ihan normaalia jos käytät nettitikkua. Kone voi ladata käyttiksen verkon yli ja nuo ilmoitukset liittyy siihen, mutta se on tämän asian ulkopuolella.

    Aika monessa nettitikussa on muistikortin lukija ja ne tosiaan käynnistysvaiheessa näkyvät USB massamuisteina, joten on ihan normaalia jos BIOS yrittää sieltä ladata jotain etenkin, kun ei muualta kykene.

    Joten tässä päästään taas siihen, että onko kiintolevy ehjä (Mitä sanoo CrystalDiskInfo?) ja onko tosiaan piuhat ehjät.
     

Jaa tämä sivu