1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kone ei käynnisty, näyttöön ei tule kuvaa

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Hiirikone 18.10.2015.

  1. Hiirikone

    Hiirikone Newbie

    Liittynyt:
    01.08.2015
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei! Sain tänään valmiiksi oman tietokoneeni, mutta kun käynnistin sen näytölle ei tullut mitään. Tuulettimet pyörivät kyllä ja näytönohjaimessa paloi valo. Mistä tämä ongelma voisi johtua? Näyttö ei myöskään tunnistanut HDMI kaapelia, koska kun kokeilimme vanhalla läppärillä yhdistää näyttöön niin se toimi ihan normaalisti.
     
    Viimeksi muokattu: 18.10.2015
  2.  
  3. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    236
    Pisteet:
    123
    Koneen osat? Johto kiinni näyttiksessä eikä emon mahdollisessa liittimessä? Näyttiksen ja prossun lisävirrat kytketty? Emon alla koroketapit ja oikeissa paikoissa? Kokeiltu muita kuin HDMI-liitintä näyttiksessä?
     
  4. Hiirikone

    Hiirikone Newbie

    Liittynyt:
    01.08.2015
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Koneen osat ovat AMD Fx-8350prossu, gigabyte 990xa-ud3 emo, Asus radeon r9 380 strix direct cu II näytönohjain ja sit hyperx fury RAM. Emolevyssä en ainakaan huomaa HDMI paikkaa. Emon alla olevat koroketapit tarkastin ja oikeissa paikoissa näyttivät olevan. Ainiin ja kotelo on Fractal Design r5
     
    Viimeksi muokattu: 18.10.2015
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Hiirikone kiitti tästä.
  6. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    236
    Pisteet:
    123
    Entäs ne lisävirtaliittimet? Mahdollisuutta testata toista näyttistä?
     
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Biossin resetointi saattaisi auttaa jos kaikki johdot ovat oikein kytkettynä. Emolla on jumpperi CLR_CMOS, joka pitää oikosulkea vähäksi aikaa, se paluttaa biossin tehdasasetuksiin.
    Toinen vaihtoehto suorittaa resetointi on poistaa biossin varmistusparisto vähäksi aikaa.
     

    Liitetyt tiedostot:

Jaa tämä sivu