1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

kone ei bootannut

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi micro2013 16.04.2016.

  1. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    moikka!

    koneeni alkoi aamupäivällä ilmoittelee ettei löydä boottaavaa levy asemaa,no menin biosiin kattomaan ja siellä oli boot 1 kohdalla wd 1tb hdd levy ja boot 2 kohdassa asus dvd-rw asema,luulen että oli vain mennyt poweria vaihtaessa kuukausi sitten ristiin noin sata kaapelit ssd ja dvd rw aseman kanssa,vaihdoin niiden paikkaa keskenään ja nyt tuntuu boottaavan oikein,ihmetyttää vaan se että toimi kuukauden ongelmitta.

    laitehallinnassa on sitten kummallisesti noi kovalevy,2 kpl näkyy oikein kingston ssd 240gt ja 2 kpl näkyy wd hdd vaikka niitä on 3 kpl. yksi on vain levyasema. laitan kuvan liitteeksi. kovalevyt.


    poweri poksahti 15.3 ja se meni takuuseen,saas nähdä että jos oireet jatkuu niin onko sitten poksaus hajottanut vaikka emolevyn jotenkin.
     
  2.  
  3. Tumpelo666

    Tumpelo666 Regular member

    Liittynyt:
    09.01.2010
    Viestejä:
    1,265
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    48
    Tunnistuuko se kolmas lätty resurssien hallinnassa? Tunnistuuko se ulkoisella adapterilla? Jos levy ei tunnistu, levy on silloin rikki.
     
  4. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    levynhallinnassa kaikki näkyy oikein ja kaikki kovalevyt myös toimii. laitehallinnassa toi on vaan omituista.

    täytyy tehdä tässä niin että ottaa noi 2 vanhempaa wd levyä pois ja ostaa yhden uuden 2tb blackin.

    kuuluuko noiden muuten näkyä scsi disk devicenä tuolla?

    https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...ATA-6-Gb-s-7200-RPM-64MB-3-5-kovalevy-SATA-li

    se on toi uusin wb black 2tb joka ei näy oikein tuolla laitehallinnassa.
     
    Viimeksi muokattu: 18.04.2016
  5. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    wd black. cpuid kovalevyt. cpuid ohjelmassa näkyy kovalevyt tunnistuneen. ja crystal disk infossa näkyy myös oikein,olisko nyt vaan windows jotenkin itse seonnut laitehallinnan kohdalta...? cpuid kovalevyt.
     
    Viimeksi muokattu: 18.04.2016
  6. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Noi on ohjelmatietoja , voitko kertoa 1151 emoja suunnitteleville miten olet kytkenyt tuon kovo patterisi emoon ?
    Sinulla pitäisi olla 6 kpl SATA 3 / 6Gbs lähtöä = 0->5 ja 2kpl SATA Express , onko noissa mitään
    Missä DVD luuraa ?
     
  7. micro2013

    micro2013 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2012
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    58
    kaikki 6 kpl sata 3 on käytössä,5 kovalevyä ja yksi dvd asemalla.
     

Jaa tämä sivu