1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Kone 3D-mallinnukseen < 800 €

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi eevi 20.05.2015.

  1. eevi

    eevi Newbie

    Liittynyt:
    20.05.2015
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Nyt olisi tarve uudelle koneelle, mikä jaksaisi pyörittää mallinnusohjelmia. Asuksen Rog G20 -sarja miellyttäisi, mutta kenties kasaamalla saa paremman samalla hinnalla?

    Budjetti:
    800€
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Kyllä
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
    Ylikellotatko prosessoria?: Ei
    Kotelon koko: Pienin mahdollinen muista ominaisuuksista tinkimättä.
    Onko kotelon värillä väliä?: Ei
    Onko kotelon ulkomuodolla: Ei
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Melko hiljainen
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Kyllä
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Ei
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: DVD
    Haluatko koneeseen SSD:n?: ?
    Koneen käyttötarkoitus: 2D/3D mallinnus, kuvankäsittely (Revit, Cad, Photoshop)
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei. Näytöstä voi antaa ehdotuksia erikseen < 200€
    Onko joitain komponetteja jo valmiina: Ei

    Kiitos jo etukäteen mahdollisista vastauksista!
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  4. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Lähtisin rakentamaan Intelin xeon pohjalle mutta sun budjetti on sen verran pieni että menee yli... Joko lisää fyffee tai tyydyt amd-settiin.
     
  5. eevi

    eevi Newbie

    Liittynyt:
    20.05.2015
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Jos tarvittavat romppeet saa mahtumaan pienempään tilaan niin parempi niin, mut jos ei, niin on toi kelvollinen.
     
  6. Calade

    Calade Regular member

    Liittynyt:
    07.11.2009
    Viestejä:
    131
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    28
    Käyttöjärjestelmän kanssa tuo budjetti on kyllä hyvin hankala, mutta jos ostat sen muutamalla kympillä esim. Huuto.netistä niin tällä saadaan parhaiten tehoja noihin hommiin.

    [​IMG]

    Jos budjetti on ehdottoman tiukka, prosessoriksi tämä:
    https://hardwarium.com/product/175/63/amd-fx-6300-black-edition-boxed-am3

    Itse kasaamalla säästäisi kyllä roimasti, eikä se ole yhtään hankalaa. Sitten voisi jopa laittaa näyttikseksi tämän:
    https://hardwarium.com/product/173/35/sapphire-radeon-dual-x-r9-280-3gb-oc-with-boost

    Näyttö:
    https://hardwarium.com/product/189/64/dell-p2314h-professional-23-ips-1920-x-1080-8-ms
     
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Vaihtoehtosetti Systemastore

    [​IMG]

    Verrattuna ylempään: heikompi prossu ja näyttis, isompi SSD, käyttis löytyy, pienikokosempi.
     
  8. Calade

    Calade Regular member

    Liittynyt:
    07.11.2009
    Viestejä:
    131
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    28
    Tuossa nyt on laitettu rahat aivan vääriin paikkoihin. Kalliit muistit turhaan, ja mitä järkeä iskeä koneeseen kallis 250GB SSD kun ei muutenkaan ole tarpeeksi budjettia tärkeille osille eli prosessorille ja näyttikselle? Ei niin isolla SSD:llä edes ole varsinaista käyttöä jos koneella käytetään vain tuollaisia työohjelmia.
     
  9. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Mun paketti pysyy budjetissa, sun ei. Ehkä siks on "väärissä paikoissa" rahat. Tietenki mun pakettiin sais 16 gigaa muistia. AMD prossuille muistissa 1866 muisti minimi mitä kantsii harkita, ellei oo hirvee hintaero. 120 giganen SSD on nykysin tosi pieni ja työtiedostoja jos sinne tallentelee ton kokonen SSD tulee nopeesti ahtaaks. Tosin hinnat noussu sen verran et 250 gigaset ei enää oo selkeesti halvempia per gigatavu.
     
  10. Calade

    Calade Regular member

    Liittynyt:
    07.11.2009
    Viestejä:
    131
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    28
    Prossuksi FX-6300 (kuten viestissä ehdotin) ja käyttis Huuto.netistä (kuten myös viestissä sanoin) ja pysytään budjetissa. 120GB SSD riittää helposti käyttöjärjestelmälle ja ohjelmille, ja tietenkin työtiedostot tallennetaan tuolle 1 TB kiintolevylle. Miksi se muuten siellä olisi?
     
  11. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,697
    Kiitokset:
    148
    Pisteet:
    73
    Tässä olisi taas yksi kokoonpano ehdotus, mutta hinta kipuaa yli rajojen runsaalla satkulla. Kone  n. 800€.PNG
    Prossun voi vaihtaa vaikka tähän
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_7_498&products_id=70440
    ja näyttiksen joko näihin
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_22_540&products_id=103758 tai http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_22_540&products_id=107323

    Tai katsoa http://www.huuto.net/osasto/tietotekniikka/51 tai http://www.tori.fi/koko_suomi/tieto...s&st=k&st=u&st=h&st=g&st=b&w=3&cg=5030&c=5038
    http://www.tori.fi/koko_suomi?q=&cg=5030&w=3&st=s&ps=&pe=&c=5034&ca=16&l=0&md=th
    Tokihan tänne voi laittaa kysymyksiä osista ja koneista, mitä kannattaa ostaa jne.

    http://murobbs.muropaketti.com/ ja http://murobbs.muropaketti.com/forums/komponentit.119/ jos löytyy osta heti jotain Phenom II x4 975, x4 980 x6 1090T thubania tai muuta x6 thubania se 1100 tai tehokkain niistä 1090T toiseksi tehokkain loput sitten tehotomampia, mutta kasaus menee sitten omaksi hommaksi, sopivat tuohon emoon säästöä vi äkkiä kertyä prosusta 60 –70,00 € jopa enemmän.

    http://www.anandtech.com/bench/CPU/39
    http://www.anandtech.com/bench/GPU14/815
    tuossa tuollainen suuntaa antava taulukko

    Tuo on ainut huutonetissähttp://www.huuto.net/kohteet/windows-7-home-premium-32_64-bittinen/363403387
    nyt rehellisen oloinen käyttis W7 jos ei Vistoja ja XP.tä lasketa mukaan asennus medialla et tee mitään jos ei produkt key.tä eli aitoa liseavainta ole mukana, vestin setti on hyvä
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,836
    Kiitokset:
    2,460
    Pisteet:
    223
    Alkaa jo olla runsauden pulaa noista ehdotuksista, mutta värkätään nyt vielä yksi lisää. Eli tällaista:

    upload_2015-5-21_6-39-19.
    upload_2015-5-21_6-39-55.

    Meni viitisen kymppiä yli, mutta sen voi kuitata näytöllä mikäli 23 tuumaa riittää: http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=120286.

    Tässä vähän isompaa näyttöä: http://cdon.fi/kodin_elektroniikka/acer/acer-k272hlbid-va-27-p31992299.
    Jos törsäämään innostut: http://cdon.fi/kodin_elektroniikka/acer/acer-g277hlbid-ips-27-p31775954.

    Edit: Olisi kiva jos emo sopisi koteloon: http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=88568.
     
    Viimeksi muokattu: 21.05.2015
  13. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    @wwallu taas PCI kortti WLAN:in kohdalla, miksi ?
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,836
    Kiitokset:
    2,460
    Pisteet:
    223
    En mää tiedä. Sattui varmaan ensimmäisenä silmään. Onko sillä jotakin merkitystä sitten?
     
  15. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Pci slotit alkaa häviään emoista, siks Pci expressiä ennemmin.
     
    wwallu kiitti tästä.
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,836
    Kiitokset:
    2,460
    Pisteet:
    223
    Pitää koittaa muistaa jatkossa. Tosin emolevyn vaihto on erittäin epätodennäköinen operaatio.
     
  17. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    On mut sen Pci express WLAN kortin voi pistää uuteenki koneeseen vuosien päästä.
     
  18. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    PCI paikka kuljettaa 133Mb/s kun taas PCI-E kuljettaa monta kertaa enemmän. PCI on hidas vanha väylä johon en laittais kii korkeintan kuin USB2.0 korttipaikan.
     
  19. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,836
    Kiitokset:
    2,460
    Pisteet:
    223
    Eikös tuon pitäisi olla 133 megatavua sekunnissa? Joka tapauksessa ihan tarpeeksi nettikortille.
     
  20. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,836
    Kiitokset:
    2,460
    Pisteet:
    223
    Yhtä nopea tuo minunkin suosittelemani on. Mutta joo, onhan tuossa perääkin. Eevi, vaihda toi läpyskä tuohon RatConin suosittelemaan.
     

Jaa tämä sivu