1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Kellottaminen, apuja alkuun ?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Henkka4 02.10.2014.

  1. Henkka4

    Henkka4 Regular member

    Liittynyt:
    14.02.2014
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    Hei nyt olen saanut uuden emon ja jäähyn, nyt pitäisi ruveta kellottamaan ja tarttisin apuanne asiassa.
    Olen tutkinut biossia jonkun verran jo mutta en nyt sitten oikeastaa tiedä mitä pitäisi lähteä nostamaan ja kuinka paljon ? En siis ole hakemassa mitään max kelloja , haluan oppia mahdollisimman paljon tästä kellottamisesta. Jos joltain löytyisi hyviä vinkkejä tähän otan ne todella kiitollisina vastaan. Kaikki neuvot vastauksineen / huomioineen ovat tervetulleita tiedän monta muutakin ketä aihen kiinnostaa ja ovat harmissaan kun ei ole päteviä ohjeita alottelijoille kellottamiseen.
    Kiitos jo etukäteen täältä on aina tullut hyviä neuvoja.
    Emona:
    Asus Z97-K Intel


    Jäähynä:

    Phanteks PH-TC14PE

    Prossuna:

    Intel Haswell i5-4670K
     
  2.  
  3. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    Laita vcore säätö manuaalisesti aluksi siihen arvoon mihin intel sen on määrittänyt sille prossulle.

    Sen jälkeen nostat kerrointa pykälän, kokeilet onko kone vakaa esim. Prime95 softalla.

    Jos oli vakaa menet nostamaan taas yhden pykälän kerrointa, sitten kun ei ole vakaa enään nostat vcorea yhden pykälän ja jatkat samaa rataa kunnes lämmöt tulee vastaan.
     
  4. Henkka4

    Henkka4 Regular member

    Liittynyt:
    14.02.2014
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
  5. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    "CPU core voltage"(=vcore) manuaalisesti siihen oletus arvoon, oisko ollu jotain 1,1v rasituksessa.

    tuo "CPU core ratio limit" on sitten ilmeisesti se kerroin tuossa, en ole kuitenkaan ihan varma.
     
    Henkka4 kiitti tästä.
  6. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,697
    Kiitokset:
    148
    Pisteet:
    73
    Niin kun Joni S tuossa yllä jo neuvoi, prossutkin kun on ns. yksilöitä kuinka kulkevat sanovat.

    Luen nyt vaikka ensi alkuun tuo artikkeli ylikelloista ja millä asetuksilla saivat prossun toimimaan ja mitä oli suunnilleen voltteja siinä vaiheessa http://muropaketti.com/artikkelit/prosessorit/intel-core-i7-4770k-core-i5-4670k-haswell,7

    Yhdessä kun on tuossa bois kuvassa heti 1 GHz kellojen nosto aikeet päällä, eli kerroin 44 normaalit on 34, koita nyt ensin saada se vaikka 3.9 tai 4.0 GHz niin olet 100-200 MHz tubojen yläpuolella, ja sitten jatkat siitä eteen päin kun saat niillä ensin koneen vakaaksi noilla kelloilla.

    Lämmöt on kurissa kaikin puolin, koska ei se emokaan kaikkea kestä pitkään jos lämmöt karkaa siellä puolella lapasesta ;) ettei käy :oops:
     
    Henkka4 kiitti tästä.
  7. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,650
    Kiitokset:
    531
    Pisteet:
    123
    Periaatteessa kannattaisi noi muistit olla aluksi 1333/1,5v ettei niiden mahdollinen epävakaus sotke kellotuskokeiluja. Eka mahdollisimman korkeat core-taajuudet ja sitte nostat cachea jos kulkee :) Lopuksi muistit kohdalleen :)
     
    Henkka4 ja power_age kiittävät tästä.
  8. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,697
    Kiitokset:
    148
    Pisteet:
    73
    Jos noistakin vois olla jotain apua http://murobbs.plaza.fi/prosessorit-emolevyt-ja-muistit/1013012-4670k-4690k-4770k-4790k-haswell-kellotusketju.html
    http://muropaketti.com/artikkelit/emolevyt/intel-haswell-ylikellotusta-asuksen-rog-z87-emolevyilla

    Oliko se niin että näissä haswelleissa kelotus ominaisuudet muuttuivat sandyyn ja ivyyn nähden, niiden kanssa en ole ollut tekemisissä ollenkaan jos juttu näin meni, tuli vain joku hämärä muisti kuva jostain uutisoinnista kyseisestä aiheesta, joten niihin onkin sitten pahempi sanoa mitään jos se noin meni.
     
    Henkka4 kiitti tästä.
  9. Henkka4

    Henkka4 Regular member

    Liittynyt:
    14.02.2014
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    Tarkoitus olis saada se 4 GHz nyt aluksi rupeen kohta säätää noita namiskoita on vaan pirun sekava tuo biossi :) näin aloittelevalle atk ihmiselle , kiitos kaikille kun jaksatte auttaa tyhmempää tässä. Millä nimellä noi muistien taajuudet on tuolla ?
     
  10. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,650
    Kiitokset:
    531
    Pisteet:
    123
    Sinulla on siellä nyt xmp-profiili. Se ajaa muistejasi 1600mhz/1,65v ja latenssit on jotain 9-9-9-27. Siellä on varmaan joku default-arvo, mutta ei tossa oikeestaa muuta "ongelmaa" ole kuin noi voltit. Intelille suositellaan maksimissaan 1,575v. En kyllä usko että se noinkaan hajoaa :D
     
  11. Fin_BoomHeadshot

    Fin_BoomHeadshot Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2013
    Viestejä:
    608
    Kiitokset:
    22
    Pisteet:
    28
    Amd:lla ainakin muistaakseni oli että ei kannata yli 1.5v laittaa.
     
  12. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,650
    Kiitokset:
    531
    Pisteet:
    123
    Eiks amd nimenomaan syö mitkä vaan muistien jännitteet? Onkos tuolla Henkka4:llä joku automaattikellotus käytössä vai nostaako toi xmp-profiili itsestään tota baseclockkia kun siellä on 102.0?
     
    Henkka4 kiitti tästä.
  13. Fin_BoomHeadshot

    Fin_BoomHeadshot Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2013
    Viestejä:
    608
    Kiitokset:
    22
    Pisteet:
    28
    Tarkoitin prossua :D
     
    Henkka4 kiitti tästä.
  14. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Muista seurata lämpöjä ettet käräytä konettas.. Kyseessä ei taia kuitenkaan olla mikään satkun setti
     
    Henkka4 kiitti tästä.
  15. Henkka4

    Henkka4 Regular member

    Liittynyt:
    14.02.2014
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    Juu on tähän jokunen eero mennyt :) Siellä on joku auto kellotus päällä muutan sen takasin normaalille, pitäskö ton muisti xmp-profiili olla miten siinä oli kaksi vaihtoehtoa ? Kohta pääsen kunnolla koittaa kun saan mukulat maate :)
     
  16. Henkka4

    Henkka4 Regular member

    Liittynyt:
    14.02.2014
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    Ei anna jostain syystä muuttaa oikeestaan mitään antaa vaan tommosia vaihto ehtoja , mikään ei viittaa siihen et saisin nostettua jotain ? http://aijaa.com/jocDNj http://aijaa.com/iwWceq
    Melkein jokaisessa disable / enable pelkästään vaihto ehtona ? Onko jollain sama lankku , voiko olla joku asetus päällä etten pääse säätää noita , Main valikon alla on tuolla kanssa CPU voltage ja muut mut ne on kokonaan harmaalla et niitä ei saa klikattua mitenkään. Löytyiskö neuvoja kiitos kaikille edelleen avustanne.
     
  17. Fin_BoomHeadshot

    Fin_BoomHeadshot Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2013
    Viestejä:
    608
    Kiitokset:
    22
    Pisteet:
    28
    Manual Mode päälle niin pääset itse räpeltämään.
     
    Henkka4 kiitti tästä.
  18. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,650
    Kiitokset:
    531
    Pisteet:
    123
    Manual modella ensin haet toimivat vakaat kellot, sitte jos virransäästöt kiinnostaa niin vaihdat offsetin tai adaptiven päälle. Noilla saa asetukset siten että rasituksessa ottaa kellotukset käyttöön ja idlessä pudottaa kertoimet ja jännitteet alas kuten vakiona ollessa. Ite käytän tota adaptivea kun siinä ei tarvi kuin syöttää se haluttu turbo voltage.

    Testiohjelmat kuten intel burntest ja prime95 ym jotka käyttää avx-käskyjä nostaa itsestään jännitettä jos käytössä on adaptive moodi. Joten testit kannattaa ajella manual voltagella. Lämpöjä kannattaa tosiaan pitää silmällä sekä voltteja. Vaikka burntest lämmöt nousisi 80 et esim pelatessa tule luultavasti pääsemään vastaaviin lämpöihin joten ei kannata liikaa säikähtää. Ellet sitten käytä jotain avx-intensiivistä usein tai ajele päivät pitkät rasitustestejä :D
     
    Henkka4 kiitti tästä.
  19. Henkka4

    Henkka4 Regular member

    Liittynyt:
    14.02.2014
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    En oikein tiedä olenko niin tyhmä etten tajua nyt oikein jotain vaikka muutin tolleen niin edelleen en pääse mitään sätämään. Oliskohan näistä uusista kuvista yhtään apuja ? http://aijaa.com/Wrxqsu 1
    http://aijaa.com/hfjM4M 2
    http://aijaa.com/Yj2ZfM 3
    http://aijaa.com/1yOoNE 4
    http://aijaa.com/XqQz5u 5
    http://aijaa.com/jqMpUv 6
    http://aijaa.com/siNdxk 7
    http://aijaa.com/bvNkY3 8

    Melkein joka kohdassa on mahdollista vain noin säätää , en usko että kuuluu valita disablen ja enablen väliltä :)
    Pirun haastavaa hommaa tää kyllä on , mutta mielekästä kunhan nyt vaan löytyis noi oikeet säätö namiskat niin pääsis eteen päin taas ja kiitos et viitsitte auttaa tässä.
     
  20. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,650
    Kiitokset:
    531
    Pisteet:
    123
    Kokeilin omassa biosissa kun ei muista muuten millään. Tohon cpu core voltage override-kohtaan kirjoitat itse jotain. Tai näpytät + tai -. J manual modessa.

    Sitte adaptive modella kirjotetaan siihen additional turbo voltage-kohtaan haluttu turbojännite.

    Nyt meikäläinen lähtee tekemään muuttoa. Tsemppiä, kattelen illalla miten hommat on sujunu :)
     
    Henkka4 kiitti tästä.
  21. Henkka4

    Henkka4 Regular member

    Liittynyt:
    14.02.2014
    Viestejä:
    218
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    En oikein tiedä onnistuiko tämä nyt vieläkään eteenpäin menemiseen mutta jos joku taas auttaisi , niin tiedän mihin suuntaan olen menossa ? http://valid.x86.fr/uf5zt4

    http://aijaa.com/sd2f86
    Tollaset muutokset tein, nousiko kellot nyt niinkun kuvittelen 3,9MHz ?
    Paljon noita voltteja uskaltaa nostaa kerralla ja esim. ne oli ennen 1.007 ja nyt 1,010
    Kiitos avustanne ja korjatkaa jos säädän ihan väärii nappeja nyt nostin 34 nuo coret 39 ?
    kiitos

    Edit millä testeillä mun kannattaa testaa tota vakautta sitten jos tää meni nyt niinkun luulen ?

    30min Prime 95 ajeltu http://valid.x86.fr/a4sapz En oikein tiedä millä ohjelmalla noita pitäs ajaa tolla primella kun saa valita eri ohjelmii siellä.
     
    Viimeksi muokattu: 03.10.2014

Jaa tämä sivu