1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kaverille pelikonetta max 1200€

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi honsus 30.03.2017.

  1. honsus

    honsus Regular member

    Liittynyt:
    29.03.2009
    Viestejä:
    109
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Morjens! Kaverille pitäisi ensimmäinen pöytäkone kasata ja budjetiksi on ajatellut maksimissaan 1200€. Varmaankin parempi jos halvemmalla pääsee. Aikaisemmin pelaillut peliläppärillä, jossa oli gtx 980m 4gb sisällä. Tarkoitus olisi tietenkin saada paremmat tehot kuin läppärissä. Todennäköisesti osia tullaan poimimaan käytettyinä ja Saksasta.

    Budjetti?: 1200

    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
    Ylikellotatko prosessoria?: Ehkä.
    Kotelon koko: Ei väliä
    Onko kotelon värillä väliä?: Ei
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Ei erikoisen hiljainen. Hiljaisuus hoituu varmaankin perus prossujäähyllä
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Kyllä
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: Ei
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen (Bf 1, Cs go), Leffat yms mediatouhut.
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?:Ei mitään
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä:
    Onko ulkoisesta äänikortista hyötyä?
    Itse olen ajatellut gtx 1070 näyttistä ja kylkeen laittaisi xeon e3 1231v3, kun halvalla saa käytettynä. Vuoden päästä katsois sitten mitä ryzenit ovat tuoneet tullessaan. Olisiko tässä mitään järkeä? Siinä joituisi kyllä vaihtamaan sitten emon, prossun ja muistit.
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,803
    Kiitokset:
    2,452
    Pisteet:
    223
    Sama laittaa Ryzeniä heti alkuun kun budjettikin riittää, varsinkin jos kellottaa. Xeoniin uppoavat rahat voisi jättää säästöön vaikkapa näyttispäivitystä varten.

    Voisi jonkinlaisen ehdotuksen värkätä vaan kun ei avaudu mindfactoryn sivut.
     
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    @wwallu
    Sulla pitää se nettiyhteys laittaa parempaan kuntoon/nopiammaksi. :) Täällä kyllä toimii MF sivut mutta jätän paketin laittamisen asioista enemmän tietäville. Tokihan noita valmiitakin ketjuja on tuollaiseen ~ 1200€:n hintaluokkaan useitakin.

    Mistä näkee saldomäärän Saksan romppeille, onko tavaraa heti hyllyssä?
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,803
    Kiitokset:
    2,452
    Pisteet:
    223
    Mulla näyttää tuollaista:

    upload_2017-3-30_13-11-14.

    Vaihtaa pitäis joo. Juhannuksesta lähtien on luvattu valokuitua aina parin viikon päähän. Jospa tuo vielä joskus valmistuisi.

    Varastosaldoja tuolta ei kai näe mistään. Kuitenkin vihreä lagerdn (tai jotain sellaista) tarkoittaa että löytyy hyllystä, sininen bestellt silloin kun saapumispäivä on tiedossa ja verfugbar oletettavasti joskus viikon päästä saatavilla.

    Kyllähän sulla osaaminen yhden paketin kasaamiseen riittää. Palstan guruja.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Kultakorville ehkä. Harvalla on kuitenkaan kämpistöllä akustiikka viimeisen päälle kuosissaan / optimoitu kaiutinjärjestely yms. Ok emon äänipiiri riittää useimmille.
    Onko jo kiikareissa nuo romppeet? Vapauttaisi budjettia aika lailla. Itse odottelisin Ryzeneistä versiota 2 tai 3. Luulisi siinä vaiheessa jo olevan bugit korjattuna ja emot optimoituna biosjuttujenkin osalta.
     
  7. honsus

    honsus Regular member

    Liittynyt:
    29.03.2009
    Viestejä:
    109
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Olikos noi tulevat Ryzenit niitä alle 300 kamppeita? Noi bugit yms. tässä vähä mietityttääkin, mutta tulevaisuudessa siis pitäisi hakata intelin vastaavat 6-1 ? Niin siis gtx 1070 on varmaan paras tuohon budjettiin, jos saa uutena alle neljän sadan. Xeonin pystyisi poimimaan varmaan n. 150 eurolla. Powereista ei ole itsellä oikeastaan mitään käsitystä eikä emoista sen kummemmin.
     
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,803
    Kiitokset:
    2,452
    Pisteet:
    223
    Eihän Ryzenissä varsinaisia bugeja ole, yksi fma-käskyihin liittyvä mihin tulee korjausta varmaan mikrokoodipäivityksellä. Eikä silläkään ole merkitystä pelaamisen kannalta. Ongelmat koskevat windowsia ja emolevyjä, mutta niihin tulee korjausta piakkoin.

    Toisaalta 150 euroa Xeonista ei mitenkään paha hinta ole. Jos sellaisen ostaa niin ei ole mitään syytä vuoden päästä päivittää. Näyttikseksi Xeonin kanssa 1080.
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,803
    Kiitokset:
    2,452
    Pisteet:
    223
    Jos käytetyn prossun ostat niin tuossa muut romppeet:

    upload_2017-3-30_14-19-20.

    Kellotushan tuolla ei onnistu.
     
  11. honsus

    honsus Regular member

    Liittynyt:
    29.03.2009
    Viestejä:
    109
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jos odottaisi 11.4 asti, niin onko paras valinta ryzenin 1600 ? Saksasta tais saada emolevyä satasella, niin emo nostaisi hintaa vain muutaman kympin, mutta muistit nostaa varmaan hieman enemmän vielä.
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,803
    Kiitokset:
    2,452
    Pisteet:
    223
  13. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,261
    Kiitokset:
    333
    Pisteet:
    93
    Tuntuu olevan aika maximaalista Gigabyten fanitusta täällä. Asiantuntijan mietteitä Asuksen ja Gigabyten emoista:
    Lainaus TechBBS: stä The Stilt:

    "Pääsääntöisesti ASUS:n biosit on täysin huippuluokkaa

    Ainoa toinen valmistaja joka pääsee ASUS:n tekniseen laatuun säännöllisesti on Gigabyte. Gigabyten biosit ovat vaan kuuluisia surkeudestaan ja sama trendi jatkuu AM4 emolevyjen kohdalla.
    Arvioisin että esim. X370 Gaming 5 emolevyn uusin, muutaman päivän vanha beta bios on n. 2-3kk jäljessä esim. ASUS:n kehitystä. Bugeja ja puutteita on enemmän kuin jaksaa listata ja on ylipäänsä vaikea uskoa että emolevyä
    on toimitettu asiakkaille kyseisessä jamassa. Sääli, sillä kohtuullisen hintainen Gaming 5 on teknisesti vähintään samaa tasoa kuin esim. PRIME X370-PRO".

    Lähde: https://bbs.io-tech.fi/threads/am4-emolevyt.19016/page-11#post-725822

    Tuohon emoon mitä kysyjä ehdotti on tullut Bios- päivitys sentään tässä kuussa. Gigabyten ei ole edes tullut.
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,803
    Kiitokset:
    2,452
    Pisteet:
    223
    Jos jotain romua vähän kellottaa niin siitä varmaan tule joka alan asiantuntijaksi. Yksi mielipide muiden joukossa. Gigabyten biosien surkeudesta en ole koskaan kuullutkaan, joten tuskinpa erityisen kuuluisia. Ehkä silloin jos tietokoneharrastuksen ainoa tavoite on käynnistää kone maailmanennätyskelloilla yhdellä ytimellä nestemäisellä typellä jäähdytettynä. Meille muille täysin tuntematon asia.

    B350-levyistä oli kyse, ja kyllä palautteen perusteella Asuksella tuntuisi pahimmat ongelmat olevan.
     
  15. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,261
    Kiitokset:
    333
    Pisteet:
    93
    Vain tietokoneista nyt olikin vaan kyse. Pystyy hyvin neuvomaan valmistajia, on sen verran perillä asioista. :cool:
    Olet kyllä kuullut esim. multa, kun omassa Gigabyten emossa on ollut viimeisin bios saattavana vain beta- versiona viimeiset lähes 4 vuotta. Vaikuttaa varmasti kellotusvakauteen sekä pikakäynnistystä ei voi käyttää kun kone muuten kaatuu hyvin nopeasti käynnistyksessä (ilman kellotusta). Ostajan kannattaa hieman tutkia asioita...
     
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,803
    Kiitokset:
    2,452
    Pisteet:
    223
    Olenhan minä sulta kuullut kaikenlaista, mutta tuppaavat monesti olemaan kovin värikkäitä juttuja.

    Mikäs levy sulla taas olikaan? Uutta biosia taitaa kuitenkin olla turha odottaa ajat sitten kuolleelle kannalle.

    Käytä viimeisintä oikeaa versiota jos et betasta tykkää. Uusin ei aina ole paras.
     
  17. honsus

    honsus Regular member

    Liittynyt:
    29.03.2009
    Viestejä:
    109
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Onkos noi biossit vähän sillä lailla, että 11.4 saattaapi olla eroja valmistajien kohdalla miten prossut toimii, mut muutama viikko/kuukausi niin ei väliä, kun käyttö on aluksi ainakin pelkkää pelailua eikä kellottamista ?

    Täytynee alkaa metsästään käytettynä osia, jotta saisi ryzenin mahtumaan budjettiin.

    Onko niin, että ryzenit tukevat ddr4 muistia ainakin 2000mhz-3200mhz ?
     
  18. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,803
    Kiitokset:
    2,452
    Pisteet:
    223
    Uusi prossu uudella kannalla niin kestää vähän ennen kuin tulee viimeisen päälle valmista. Sanotaanko että kolme kuukautta niin nuo on kunnossa kaikki. Eikä käytössä mitään ongelmaa nytkään ole, vakaita alustoja, näkyvämpänä vikana ehkä se että muistit ei tahdo toimia ylikellotettuna.

    Edit: Virallinen tuki on 2667MHz, mutta muisteja voi ajaa 3200MHz:n nopeudella. Sitten kun tulee bios-päivitystä, nyt ei tahdo toimia kuin tuo 2666. Hitaammat toki toimii myös.
     
    Viimeksi muokattu: 30.03.2017
  19. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,261
    Kiitokset:
    333
    Pisteet:
    93
    Gigabyte GA X79 UD5. Emon valmistajan innostus kesti n. 2 vuotta julkaisusta eteenpäin.
    Emolle ei kelpaa pienempi bioksen- versionumero. Eli ei ole mahdollista mennä vanhempaan biokseen, kokeilin sen aika pian kun huomasin ettei tule valmista versiota. Emossa oleva 2. bios on (vanha)varabios, jota ei voi myöskään päivittää.
    Sitten kun biokset on riittävän valmiita, ei eri emoilla ole suurta eroa.
    Mikrobitti lehti testasi Ryzen prossua ja ihmetteli kun kone käynnistyi ensimmäisellä kerralla normaalisti, mutta ei enää seuraavalla. Ja ihmettelivät kuinka vaikeaa on koneen käyttöön otto mihin ovat Intel- koneella tottuneet, missä biokseen tulee automaattisesti oikeat ja toimivat asetukset.
    Ja ennen kuin alat arvostella MB- lehteä, voin kertoa että tuolla on TechBBS- foorumilla on ainakin muutamilla käyttäjillä ollut ihan samaa ongelmaa.
    Jossa ongelma johtuu bioksen käyttöönottamista liian suurista DDR4: en kellotaajuuksista mihin emo ei vielä keskeneräisenä kykene.
     
  20. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,614
    Kiitokset:
    345
    Pisteet:
    93
    Pitää ryyseni emoilla manuaalisesti asettaa muistit toimimaan maksimissaan 2400MHz taajuudella,niin sitten toimii.
     
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,803
    Kiitokset:
    2,452
    Pisteet:
    223
    Tuossa se taas nähdään että ei kannata ryhtyä betatestaajaksi. Eikö tuota betaa saisi mitenkään rikotuksi siihen kuntoon että lataisi varabiosin?

    Jää niihin komponenttien ja laadunvalvonnan laatueroja. Siinä ollaan Stiltin kanssa samaa mieltä että Asus ja Gigabyte on parhaita. Kun Gigabyte on aina jonkin verran vastaavaa Asusta halvempi sen suositteleminen on ihan vaan järkevää eikä mitään fanittamista.

    Sampsa veti io-techillä isot testit ja kehui vakautta.

    Pojat voisi laskea muistien kelloja ja lakata itkemästä. Asia on tiedossa.
     
    honsus kiitti tästä.

Jaa tämä sivu