1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Kannettavan palautus tehdasasetuksiin

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi Adu 18.10.2016.

  1. Adu

    Adu Newbie

    Liittynyt:
    18.10.2016
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Moi!

    Haluaisin palauttaa mun acer aspire Timeline windows 7 softalla kannettavan tehdasasetuksiin ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Acerilla näyttää olevan oma ohjelmansa jolla koneen voisi palauttaa tehdasasetuksille. Kyseessä on siis pakettitietokone.

    Kysymys kuuluu... Kysyyko kone palautuksen yhteydessä Windows 7 levyä (mitä mulla ei ole kaiketi) , vai onko kyseinen käyttis koneella kiintolevyllä. Myös lukenut erilaisista ajureista ja niiden hankalasta metsästyksestä, kun koneen on palauttanut.

    Onko jotain muita asioita, joita pitäisi erityisesti ottaa huomioon ennen kyseisen proseduurin suorittamista.

    Kiitos jo kaikille vastanneille etukäteen!
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,799
    Kiitokset:
    453
    Pisteet:
    93
    Onko tuo nyt sitten pakettitietokone tai läppäri? No ihan sama tässä tapauksessa. Oletan, että koneen alkuperäinen käyttöjärjestelmä on Windows 7.

    Koneen omalta palautusosiolta palautuksen suorittaminen ei kysele erikseen asennusmediaa. Palautusosio sisältää koneelle modatun käyttöjärjestelmän, jossa erikseen mitään ajureita ei tarvitse asentaa, vaan ne tulee automaattisesti oikein koneen alkuperäiseen kokoonpanoon.


    Ota ennen palautusta talteen kaikki tärkeä data, musiikki, videot ja kuvat, koska muuten ne häviää.

    edit läppäri tuo näyttää olevan, pakettikone nimitystä käytetään yleensä ainoastaan valmiina ostetuista pöytäkoneista, koska läppäreitä ei rakenneta itse.
     
  4. Adu

    Adu Newbie

    Liittynyt:
    18.10.2016
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Omat termit meni vähän sekaisin eli kyseessä kannettava win7 käyttiksellä.:D

    Palautus kannattaa varmaan hoitaa siis Acerin omalla palautusohjelmalla?

    Kiitos vastauksestasi!
     
  5. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,799
    Kiitokset:
    453
    Pisteet:
    93
    Kyllä kannattaa käyttää ilman muuta koneen omaa palautusohjelmaa, niin vältyy ajureiden asennukselta ja aktivoinnilta.
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,278
    Kiitokset:
    596
    Pisteet:
    173
    Ellet ole tehnyt palautuslevyjä, kannattaisi ne tehdä ennen palautusta. Periaatteessa palautus kiintolevyn palautusosiolta on turvallinen toimenpide, mutta ainahan voi sattua jotakin, vaikka sähkökatkos kesken operaation.
     
  7. Adu

    Adu Newbie

    Liittynyt:
    18.10.2016
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tarkoitatko ---> Ohjauspaneeli\Järjestelmä ja suojaus\Varmuuskopioi ja palauta - Ja vasemmalta luo järjestelmän korjauslevy?
     
  8. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,799
    Kiitokset:
    453
    Pisteet:
    93
    Ei tarkoittanut.
    Järjestelmän korjauslevy ei ole sama kuin palautuslevykkeet, jolla kone palautetaan ns. tehdasasetuksiin.
    Valitettavasti en tunne tuon koneen palautuslevyjen tekomahdollisuutta, mutta ohjelmavalikosta sen käsitääkseni pitäisi löytyä.
     
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,278
    Kiitokset:
    596
    Pisteet:
    173
    Tuo on Windowsin sovellus, jolla voi tehdä varmuuskopion koko kiintolevystä ja korjauslevyn, jolla varmuuskopion voi palauttaa, jos Windows ei toimi kunnolla. Varmuuskopio ei palauta tehdasasetuksia, vaan koneen sisällön varmuuskopion luontihetkellä eikä siltä voi buutata konetta.

    Tehdasasetusten palautus eli Recovery on koneen valmistajan tarjoama mahdollisuus tehdä itse palautuslevyt, koska Windowsin asennuslevyä ei enää vuosiin ole toimitettu koneen mukana. Eri valmistajilla on hieman erilaisia ja erinimisiä sovelluksia palautuslevyjen tekoon. Acer on käyttänyt ainakin eRecovery-nimistä sovellusta, jonka ohjeisiin linkkejä alla. Acerinkin eri malleissa on erilaisia ratkaisuja.
    http://acer.custhelp.com/app/answer...-restore-your-system-or-create-recovery-media
    http://acer.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/2631/~/using-recovery-management-outside-of-Windows
    http://acer.custhelp.com/app/answer...puter-using-the-erecovery-management-program?
     
  10. Adu

    Adu Newbie

    Liittynyt:
    18.10.2016
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Acerin erecovery ehdottaa...

    Luo tehdasoletuslevy
    Polta levylle, niin voit tarvittaessa palauttaa tietokoneesi tehdasoletustilaan. On tärkeä luoda tehdasoletuslevy ennen tietokoneesi käyttöä.

    Jes eli teen ton siltä varalta, jos palautus pahimmassa tapauksessa epäonnistuu.
     
  11. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,799
    Kiitokset:
    453
    Pisteet:
    93
    Tuosta nimenomaan on kysymys, kannattaa tehdä. Erikoista vaan, että tuossa puhutaan "tehdasoletuslevystä", yleensä niitä levyjä tarvitaan ainakin 3-4kpl, niin varmaan tässäkin tapauksesssa, joten kannattaa varata niitä useampia.
     
  12. Adu

    Adu Newbie

    Liittynyt:
    18.10.2016
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kaikki reilassa ja kone skulaa tehdasasetuksilla kuin rasvattu. Kiitos tuesta
     
  13. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,799
    Kiitokset:
    453
    Pisteet:
    93
    Kertoisitko vielä, montako noita palautuslevyjä tuli?
     
  14. rane1958

    rane1958 Regular member

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    274
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    28
    Mulla tuli 4-kpl alla olevalla Acerilla kun otin tämän aikoinaan käyttöön ja tein noi palautuslevyt itse... ;)
     
  15. Teme84

    Teme84 Member

    Liittynyt:
    22.01.2007
    Viestejä:
    70
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Itse yritän tässä palautella vanhaa Asus-läppäriäni tehdasasetuksiin, koska se on myynnissä huutonetissä. Minulla ei ole kuitenkaan vaadittavia asennuslevyjä, joten miten pääsen tämän kanssa niihin tehdasasetuksiin? Asuksen omista työkaluistakaan en apua löytänyt.
     
  16. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,278
    Kiitokset:
    596
    Pisteet:
    173
    Jos edellä olleista linkeistä ei ollut apua, niin kerro Asuksen tarkka mallimerkintä ja käyttöjärjestelmä, että voi haeskella laitekohtaisia ohjeita. Mitä työkaluja kokeilit?
     
  17. Teme84

    Teme84 Member

    Liittynyt:
    22.01.2007
    Viestejä:
    70
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Pitää kokeilla Asukselle Backtrackeriä, joka ilmeisesti käy tähän tarkoitukseen? Vähän erikoista vaatia noita asennuslevyjä, kun eihän niitä ole miesmuistiin enää koneen mukana toimitettu.

    Edit: Jaa-a, eipä toiminutkaan tuossa Windows 7-koneessa. Huvikseenko nämä tehdään niin vaikeaksi nykyään? :mad:
     
  18. Teme84

    Teme84 Member

    Liittynyt:
    22.01.2007
    Viestejä:
    70
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tämä kone minkä haluan tehdasasetuksiin, on siis Asus X53T ja siinä on 64-bittinen Windows 7 home premium.
     
  19. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,278
    Kiitokset:
    596
    Pisteet:
    173
    Tällainen ohje löytyi Asus X53TK:lle:

    upload_2016-10-26_18-13-57.
     
    Viimeksi muokattu: 26.10.2016
  20. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,278
    Kiitokset:
    596
    Pisteet:
    173
    Ja tällainen ohje palautusmedian tekoon: upload_2016-10-26_18-23-46.
    (Pahoittelen erillistä viestiä, mutta jostakin syystä en onnistunut liittämään uutta kuvaa edellistä viestiä muokkaamalla.)
     
  21. Teme84

    Teme84 Member

    Liittynyt:
    22.01.2007
    Viestejä:
    70
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Palautus onnistui. Nyt tuo vietävä ei suostu hakemaan päivityksiä :eek: Palkki vaan menee eestaas ja siinä pysyy se teksti "Päivityksiä tarkistetaan..". Mitäs tähän?
     

Jaa tämä sivu