1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Kannettavaan tietokoneeseen uusi kiintolevy

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Zcof 04.12.2014.

  1. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    No niin eli saatiin selviteltyä että läppärin tämänhetkinen kovalevy vetelee viimeisiään ja uutta tarvitsisi saada.

    Vanhasta levystä ei varmuuskopioita, toisaalta ei mitään tietoa varsinaisesti ole hukattu. Eli en tarvitsekkaan kun windosin saan asennettua levyn kautta uudelle levylle koska lisenssi winukkaan löytyy?

    Kone joka on alla on juuri takuuajan umpeenkirinyt asuksen A55VM- ja jotain numeroita perään ei hajuakaan... eikä jaksa nyt koulussa muistaa.

    Sisällä olevasta levystä ei pahemmin tietoa ole? tarvitseeko? kuitenkin 2,5" levy ilmeisesti kyseessä.

    Kysyisinkin että kannattaako nykyaikana hommata SSD- massamuisti levy? itse en eri levytyypeistä hirveästi tiedän kun mitä vähän olen lukenut ja vaikuttaa nopeammalta ja toimintavarmemmalta, mutta pitääkö se paikkansa? mahd. huonot puolet? onko koneessa jo tälläinen levy? :D

    Itse en mikään mestarikonekokoaja ole mutta levyn vaihtaminen todennäköisesti onnistuu omin käsin tehtynä... Kun vaan tietäisi millaista levyä lähtee tilaamaan.

    Ps.
    Koneella pelaillaan huomattavan paljon vaikkei pelikone olekkaan.
    Ja saa valistaa jos tekstistä ilmenee että olen pihalla kuin lumiukko.
     
  2.  
  3. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    236
    Pisteet:
    123
    SSD nopeuttaa konetta paljon, mutta niiden koko on tavalliseen levyyn verrattuna pieni (tai sitten saat maksaa uuden läppärin verran levystä). Jos kuitenkin 256 gigaa riittää tai isompaan on varaa, niin ehdottomasti SSD tavallisen sijaan. Nykyinen on levy on tavallinen mekaaninen levy, jos et koneesta maksanut aikoinaan nelinumeroista summaa.
     
  4. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Juu ei tullut maksettua 4 numeroista summaa koneesta. Ja riittänee hyvinkin 256gigaa kun ei ole ollut tapana hirveä tavaran latailu ja onhan ulkoiset levyt keksitty :)

    Sen verran levyjä katselin oikein muuta en osaa katsoa kuin kokoa ja hintaa tietysti 2,5" levyistä on kyse sen verran ymmärrän, mutta pitääkö jotain muuta ottaa huomioon levyjen specseistä? Tai onko mahdollisesti joitain merkkejä joita kannattaa välttää?
     
  5. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,324
    Kiitokset:
    416
    Pisteet:
    143
    Yksi suosituimmista, ja ehkä parhaimman hinta/laatu/kokosuhteen omaava ssd on tällä hetkellä ehkä crucial mx100 256gb
     
    Zcof kiitti tästä.
  6. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    236
    Pisteet:
    123
    Täältäkin ääni Crucialille.
     
  7. Osku58

    Osku58 Regular member

    Liittynyt:
    22.03.2006
    Viestejä:
    256
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,490
    Kiitokset:
    745
    Pisteet:
    173
    Jaahas oskuja muitakin... Oman ääneni laitan juurikin tuolle mx 100 256gb lätylle. Atm hinta/laatusuhde ok, imho.
     
  9. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    :rolleyes:Tilauksendeeros kyseisestä tuotteesta tehty

    Mitenkä tuon windosin asentaminen uudelle levylle onnistuu? Vanhasta levystä ei varmuuskopioita (ei mitään tietoja menetetty tässä tapauksessa), mutta eihän niitä tarvitsekkaan tehdä? Sain toisessa ketjussa linkin josta saisin ladattua windosin laillisesti ja omaan tietenkin vanhan lisenssin. Poltellaanko winukka vaan levylle ja asentakaan? Oma järkeni sanoo että vanha pitäisi ns. deaktivoida tai muutenhan minulla on kahdella eri levyllä sama windows eli ei toimi näin menettely? Vai liittyykö lailliseen lataukseen tuo ns deaktivointi kun nyt tarkemmin miettii? :D
     
    Viimeksi muokattu: 04.12.2014
    Whatta Heck kiitti tästä.
  10. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Mikä Windows?

    Ei sillä väliä vaikka olis 2 eri levyllä Windows. Käytät vaan toista eikä sen pitäis haitata jos on muu kokoonpano sama.
     
  11. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    7 tuon pitäisi olla. Ja pitäisi toimia kahdella eri levyllä? Tama selma.
     
  12. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Sitä en tiiä jos käytät 2 eri levyltä. Mut se Wintoosa saa olla vaikka 100 levyllä jos vaan yhdeltä sitä käytät.
     
  13. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Tee käynnistyvä USB-tikku jollain softalla (esim. Rufus) ja poista se ei.cfg tikulta niin voit valita avaintasi vastaavan version asennuksen aikana. Winkkari kannattaa asennella ilman avainta, niin ei ala Windows asennuksen aikana/välittömästi sen jälkeen ulisemaan aktivoinnista. Läppärissä alunperin ollut winkkari on todennäköisesti aktivoitu valmistajan yleisavaimella eikä sillä mikä siellä pohjassa lukee. Jos aktivointi ei onnistu jostain syystä pohjan avaimella, niin voit tietysti käyttää winkkarin aktivointiin valmistajan yleisavainta ja läppärin valmistajan sertifikaattia.
     
  14. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Humisee taas vaihteeks aika korkeel ja kovaa...

    Eli nykysellä paskaks meneväl kovolla on windows 7. Saan asennettua kyseisen saman windosin uudelle levylle? Vanha päätyy roskakoppaan pienen paalutuksen jälkeen...

    Olen tikulta joskus asentanut linux mintin jollekkin pikkuläppärille ja siihen löytyi ainakin hyvin yksityiskohtaiset ohjeet. Mahdollisesti tuosta windosin asentamisesta jossai ohjeita tarkemmin?
     
  15. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Zcof kiitti tästä.
  16. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Todennäköisesti et ihan samaa, koska siellä on ollut valmistajan oma Windows 7 -asennus kaikkine ylimääräisine turhakkeineen. Pohjassa oleva avain on todennäköisesti eri kuin mikä koneen kiintolevyllä valmiina olleessa Winkkarissa oli sisässä. Tällä asialla ei kuitenkaan tuon operaation kannalta ole mitään merkitystä, joten tähän ei kannata takertua.

    TL;DR: saat asennettua.
    Rufuksesta painat DVD-aseman kuvaa ja valitset lataamasin winkkarin .ISO tiedoston (esim. X17-59194.iso) ja painat Aloita-nappia. Kun tikku on tehty, avaa se resurssienhallintaan ja mene kansioon "sources". Sieltä löytyy ei.cfg -tiedosto. Poista se ja sen jälkeen poista tikku turvallisesti koneesta. Boottaa asuksen läppäri tikulta ja seuraa Ilmon linkkaamia ohjeita.
     
    Zcof kiitti tästä.
  17. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Nodiih, nyt on uusi levy koneessa ja sain winukan asennettua mitäs tämän jälkeen? ajurit ja antivirus ohjelmat ilmeisesti, mutta kuinkas tuo onnistuu kun en saa yhteyttä internettiin sitten millään?

    ps. koneen mukana ei ole tullut mitään levyjä ilmeisesti :eek:
     
  18. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Pitää mennä jollakin toisella koneella koneen valmistajan tuki-sivulle ja ladata sieltä kaikki koneen ajurit ja siirtää ne USB-tikulla koneelle.
     
    BPVest kiitti tästä.
  19. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    how in the hell that happens? shiiit.... löysin jonkun asuksen sivun missä noita on mut on montasataa pientä ajuria
     
  20. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Kerro koneesi tarkka malli ja tyyppi, niin etsitään ne ajurit.
     
  21. Zcof

    Zcof Member

    Liittynyt:
    14.01.2009
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Asus A55VM-SXO38V

    käytti winukan home prem 64bit
     
    Viimeksi muokattu: 10.12.2014

Jaa tämä sivu