1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Käyttiksen asennus

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi OsKuha 03.04.2016.

  1. OsKuha

    OsKuha Newbie

    Liittynyt:
    28.02.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ostin tossa hetken aikaa sitte Jimm's Red Dragon pelikoneen ja siihen pitäisi käyttöjärjestelmä lykätä sisään joten voisiko joku autta minua siinä miten sitä biossia käytetään ja mitä minun tarvitsee tehdä siellä. Tuossa koneessa on emona MSI z170a gaming m5. En ole löytänyt vielä mistään ohjeita tuohon...
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,857
    Kiitokset:
    2,467
    Pisteet:
    223
    Ilmeisesti windows levyllä? Biosista katsot että käynnistyy dvd:ltä ja ahci on päällä. Eipä siellä muuta tekemistä ole.
     
  4. OsKuha

    OsKuha Newbie

    Liittynyt:
    28.02.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Windows on muistitikulla. Jimm's antaa käyttöjärjestelmän mukaan muistitikulle
     
  5. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,489
    Kiitokset:
    496
    Pisteet:
    93
    No sit sama kun wwallun viestissä mut vaihdat boottaamaan biosista usb-tikulta. Otitko tavallista kiintolevyä ssd:n lisäksi? Jos otit ja haluat pelata varman päälle, niin nyppää kiintolevystä satapiuha irti asennuksen ajaksi.

    Emon ohjekirjan perusteella toi ahci-valinta voidaan tehdä suoraan biosin etusivulta... Kuin myös tuon välineen jolta käynnistetään. Ellet halua mennä advanced modeen(f7 nappulalla) josta voi säätää kaikenlaista muutakin, mutta tosta noi ainakin onnistuu vaikka aloittelijaltakin(en tiedä oletko) :)

    [​IMG]

    Siinä vielä kuva... hienosti punasella korostettuna! :) Tosta ei kyllä ihan varmaa voi sanoa vaihtuuko ahci/raid tosta napista vai näyttääkö se vaan toiminnon senhetkisen tilan.
     
    Viimeksi muokattu: 03.04.2016
  6. OsKuha

    OsKuha Newbie

    Liittynyt:
    28.02.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Okei. Joo otin myös teran kovalevyn mukaan. Onko siis että laitan sen ahci valinnan päälle ja sitten valitsen sieltä että boottaa usb tikulta
     
  7. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,489
    Kiitokset:
    496
    Pisteet:
    93
    Juuri niin. Itse ottaisin varmuudeksi satakaapelin tai virtakaapelin irti normikiintolevyltä windowsin asennuksen ajaksi, ettei mene vahingossa mitään käynnistys- tai järjestelmäosioita väärälle levylle.

    Sieltä biosista tai ennen biosiin menoa saattaa olla joku pikanappula jolla voi valita, että bootataan vain kerran esim. tikulta. Biosissa on ainakin jossain boot override(taitaa löytyä kun painaa f7->advanced -> settings -> save&exit -> boot override ja sieltä valkkaa tikun luulisin?), jolla voi kerran ohittaa normaalin kiintolevyltä käynnistyksen. Ei sitten tarvi mennä edes toista kertaa biosiin enää muuttamaan käynnistysjärjestystä :)
     
  8. OsKuha

    OsKuha Newbie

    Liittynyt:
    28.02.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Pakko kysellä täällä kun netistä ei löydä mitään tietoa miten tehdä asennus alusta loppuun tuolla emolla. Onko teillä tietoa siitä millainen se bios on ja mistä minun tarkalleen tarvitsee painaa siinä, että saan hoidettua sen kunnolla alusta loppuun ilman turhaa sähläystä / seurauksia
     
  9. OsKuha

    OsKuha Newbie

    Liittynyt:
    28.02.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ja suuri kiitos vastauksista
     
  10. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,489
    Kiitokset:
    496
    Pisteet:
    93
    Teet noin niinkuin tossa aiemmin kerroin. Hyvin se menee.
     
  11. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Asuksen emoilla pääsee myös suoraan boottivalikkoon kun koneen käynnistyessä rämpyttää F8:a..
     
  12. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,489
    Kiitokset:
    496
    Pisteet:
    93
    Toi on msi, eikä ole kokemusta niiden pikanäppäimistä, voihan se olla vaikka sama ;)
    En ohjekirjasta nopeella vilkasulla huomannut mikä se on jos sitä on, mut toi advanced valikon kautta poistuminen biosista sisältää ton boot overriden ainakin. Samalla kikalla asensin Win10 viime viikolla Asuksen emolla.
     
  13. OsKuha

    OsKuha Newbie

    Liittynyt:
    28.02.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    eli kun käynnistän koneen siihen tulee joku että jostain napista pääsee biosiin vai meneekö se sinne automaattisesti
     
  14. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,489
    Kiitokset:
    496
    Pisteet:
    93
    Luin lisää ohjekirjaa... Deletellä pääset biosiin, F11 avaa boottausmenun.
     
  15. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Aloita asennus Bootmenun kautta (F11) ja valitse usb-asennusmedia valikosta ja käynnistä asennus.
     
    OsKuha kiitti tästä.
  16. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,489
    Kiitokset:
    496
    Pisteet:
    93
    Näin, mutta käy silti kattomassa se ahci-tila biosista ekaksi.
     

Jaa tämä sivu