1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Käynnistysongelma

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Tepsu9 14.09.2016.

  1. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,957
    Kiitokset:
    84
    Pisteet:
    78
    Jouduin purkamaan uuden emolevyn asennuksen jälkeen koneen kun ei käynnistynyt.
    Nyt ei ole kiinni muuta kuin kotelotuuletin ja prossu ja tuuletin sekä tahnat välissä ja 2x4 virtaliitin emolla sekä pwr sw liitin. Nyt kun käynnistää koneen niin sammuu 10 sekunnin kuluttua ja lähtee uudestaan käyntiin. Possun tuuletin käynnistyy ja on päällä n.2 sekuntia kunnes taas yrittää uudestaan käynnistyistä. Prossun punainen valo syttyy ja muuttuu sitten siniseksi. Emon alla on taustalevyssä "nännit" korokepalojen tilalla.
    Mistä nyt aletaan hakea vikaa/puutetta?
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,542
    Kiitokset:
    344
    Pisteet:
    93
    Onko 24-pin virtaliitin kiinni vai unohtuiko vaan luettelostasi?
     
  4. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Jos Intelin kamat niin vääntyny pinni emolla aiheuttaa kyseisiä oireita. Eli prossu irti ja suurennuslasilla tutkimaan.
     
  5. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,957
    Kiitokset:
    84
    Pisteet:
    78
    Ei unohtunut luettelosta. Tässä powerissa ei edes ole sellaista olemassa. Asus oli edellinen emo ja siinäkään ei sitä ollut käytössä vaikka liittimen paikka löytyy emolta (Atx 12v 2x4). Käytössä on siis vai tuo 2x4 litin.Tämä on Gigabyte GA-H77M-HD3. Laitoin muistit ja näyttiksen paikoilleen ja sen lisävirtaliittimen näyttikseen niin nyt lähtee käyntiin ja pysyy myös käynnissä. Tästä jatketaan eteenpäin ja katsotaan miten käy.
    Korjaus ym. kyllä tuo 24-pin virtaliitin on kiinni. Huomasin äsken että tuli lyhytsulku tuossa kirjoituksessa liittimen suhteen.
    Sori.
     
    Viimeksi muokattu: 14.09.2016
  6. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,957
    Kiitokset:
    84
    Pisteet:
    78
    Tässä ei ole pinnejä ollenkaan. Kanta on lga 1155.
     
  7. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Kyllä se emo tarvii sen 24-pinnisen liittimen toimiakseen vakaasti ja oikein.
     
  8. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Kyllä siellä on pinnit siinä emossa. Ne nyt ei oo samanlaiset piikit ku amd:llä mutta prossun alta löytyy vatunmoinen määrä pinnejä jotka on vaikee oikoo jos ne menee vinoon.
     
  9. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,542
    Kiitokset:
    344
    Pisteet:
    93
    Katsoin tuon emon kuvan, siinä on 24 pin virtaliitin ja tarvitsee myös sitä, se tarvii molemmat 2x4-pin ja 24-pin virtaliittimet.
     
  10. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Mä katoin kans. Rankalla alivirralla koitetaan konetta käyttää.. Kohan nyt ei hajottas emoa tuon takia
     
  11. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,957
    Kiitokset:
    84
    Pisteet:
    78
    Taitaa olla parempi hankkia uusi poveri mistä löytyy kyseinen liitin (2x4) Tuo on vielä kaiken lisäksi 400 wattinen Asuksen kopan mukana tullut.
     
  12. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,359
    Kiitokset:
    654
    Pisteet:
    193
    Etkö sinä aiemmin kertonut, että 2x4 on kiinni. Onko siinä nyt tuo 2x4 ja 24 puuttuu?
    Ota valokuva sen johdoista ja laita tänne.

    Onko se modulaarinen, muuten tuo puuttuminen ei taida olla mahdollista.
     
  13. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,957
    Kiitokset:
    84
    Pisteet:
    78
    Eli emolla on paikka 2x4 liittimelle. Poweri ei ole modulaarinen ja sieltä tulee 1 neli pinninen liitin joka nyt menee edellä mainittuun paikkaan emolla. Näyttikseen menee sitten 6 pinninen liitin.
     
  14. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,645
    Kiitokset:
    529
    Pisteet:
    123
  15. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,957
    Kiitokset:
    84
    Pisteet:
    78
    Tuo punaisella merkkaamasi on 24 pinninen ja siinä on piuha paikoillaan (virtapiuha).Tuolla kuvassa ylhäällä oikealla oleva valkoinen liitin niin siihen menee nyt yksi 4-pin liitin.
     
    Viimeksi muokattu: 14.09.2016
  16. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,645
    Kiitokset:
    529
    Pisteet:
    123
    Ok, jäi hieman epäselväksi aiemmin. Tota cpu:n toista lisävirtaa ei välttämättä tarvitse kytkeä.

    edit. eiköhän se käynnistymättömyys johtunut muistien puutteesta.
     
  17. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,957
    Kiitokset:
    84
    Pisteet:
    78
    Tarkoitatko tuota toista valkoista paikkaa joka nyt on tyhjänä?
     
  18. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,645
    Kiitokset:
    529
    Pisteet:
    123
    Juuri sitä. Ei sitä toista paikkaa taida edes kaikissa rupuemoissa olla olemassakaan. Tietysti varmempaa ne olis kytkeä molemmat, mut mielestäni ei ole välttämätöntä.
     
  19. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,359
    Kiitokset:
    654
    Pisteet:
    193
    Taisi vähän mennä pinnit sekaisin (2x4 pin ja 24 pin). Koneellasi on siis 4-pin ja 24 pin johdot kiinni?;)
     
  20. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    1,957
    Kiitokset:
    84
    Pisteet:
    78
    Kyllä nuo kiinni ovat ja valitettavasti hermostuin "turhaan" kun ei heti käynnistynyt lainkaan ensimmäisellä kerralla. Pinnit meni sekaisin. Nyt mennään eteenpäin asennuksessa ja katsotaan miten käy.

    Sitten kun herään niin täytyy yhdistää kone nettiin ja asentaa tuo win10 uusiksi.
    Kone on nyt keittiön pöydällä ja ehdotti korjausasennusta kun laitoin virrat päälle ja suoritti asennuksen oletuksille. Sitten nähdään miten onnistuu tuo rekisteröinti kanssa.
     
    Viimeksi muokattu: 15.09.2016

Jaa tämä sivu