1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Joillekin nettisivuille pääsee vain Proxyn kautta?

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Storyteller 22.08.2015.

  1. Storyteller

    Storyteller Member

    Liittynyt:
    10.03.2014
    Viestejä:
    29
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tervehdys.

    Tässä nyt ollut jonkin aikaa ongelmaa, että en pääse mm. Kelan tai nettiauton sivuille ollenkaan, paitsi proxyn kautta. Mistä mahtaa johtua onkelma? Käytössä 100mb kuitu yhteys tuollaisen TP-Linkin vekottimen kanssa.
     
  2.  
  3. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
  4. Storyteller

    Storyteller Member

    Liittynyt:
    10.03.2014
    Viestejä:
    29
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
  5. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
  6. Storyteller

    Storyteller Member

    Liittynyt:
    10.03.2014
    Viestejä:
    29
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Aukeaa jokin outo versio, missä linkit ovat lähinnä kaikki listattuna rivissä, sivu ei siis aukea kunnolla. Ilmeisesti DNS-vika? Miten tuo DNS-vika sitten korjataan?
     
  7. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,165
    Kiitokset:
    564
    Pisteet:
    173
    Tyhmänä kyselen, miksi proxy mahtaa olla käytössä? Ja miksi ei ole vain valittuna "Hae DNS-palvelimen osoite automaattisesti"?
     
  9. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Suomessa monilla operaattoreilla (omakohtaista kokemusta DNA, Sonera ja Elisa) on välillä ongelmia DNS-palvelimiensa kanssa. Nettiä pystyy kyllä muuten käyttämään ilman ongelmia, mutta DNS-kyselyt eivät onnistu operaattorin palvelimilta. Tämän takia ainakin itse on laittanut kaikille koneilleni aina oletukseksi nuo Googlen DNS-palvelut.

    Ne voi toki myös laittaa reitittimen asetuksiin, jos on reitittävässä tilassa, jolloin tuota automaattista DNS-hakua ei tarvitse muuttaa.
     
    Viimeksi muokattu: 23.08.2015
    JoniS kiitti tästä.
  10. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,769
    Kiitokset:
    110
    Pisteet:
    73
    Myös reitittävässä tilassa, tai nimenomaan juuri siinä...

    T: Vesku
     
  11. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Nimeomaan reitittävässä, korjasin tuohon omaan viestiini. Kiitos huomiosta.
     
  12. Storyteller

    Storyteller Member

    Liittynyt:
    10.03.2014
    Viestejä:
    29
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Laitoin nuo googlen 8.8.8.8 ja 8.8.4.4 tuonne DNS palvelimelle tuon linkin neuvon mukaan ja nyt toimii ongelmitta! Kiitoksia paljon
     

Jaa tämä sivu