1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Järjestelmän varaama tila?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Whatta Heck 13.11.2014.

  1. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,073
    Kiitokset:
    859
    Pisteet:
    173
    Hellou.

    Tuossa tarttui silmään kun on kovin täynnä tuo järjestelmän varaama tila... onko normaalia?

    [​IMG]
    [​IMG]

    Kuinkas sitten käy jos tuo tila täyttyy? :rolleyes: Ja pitäisikös tuossakin ottaa tuo indeksointi pois, ssd-lätyllähän tuo onkin jo tehty.
     
  2.  
  3. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,125
    Kiitokset:
    527
    Pisteet:
    173
    Ittellä 350Mt josta käytetty 260Mt.
    Vissiin laajentaa itseään tai jotain ? Muistelen että Winukan asennuksessa se varais 100Mt
     
  4. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,341
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143
    100mb lohkon se tuntuu riipaisevan aina uudelleenasennuksen yhteydessä, tosin että itsellä aina tuntunut pysyvät siinä 100mb:ssä
     
  5. R4ndom1

    R4ndom1 Regular member

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    588
    Kiitokset:
    52
    Pisteet:
    38
    Minulla 100Mt, josta käytössä 30.
     
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,073
    Kiitokset:
    859
    Pisteet:
    173
    Kiitoksia vastanneille.

    Nyt on kyllä hieman korvat luimussa... Laitoin tuon teraisen kovon masiinaan, vaihdoin 500gb:n tilalle. Noh satapiuhat olivat niin ahtaasti oikean sivupellin takana että ssd:n piuhaa piti myöskin irroitella. Ja eivätkös sitten menneet juuri väärinpäin, -kele. Alustin kovon ja tuo varaama tila on juurikin teraiselle kovolle. Eli sata 0-paikka tekee automaattisesti varatun osion?? Jos näin niin olipas mulle uusi asia.

    [​IMG]

    Nyt ollaan sitten tilanteessa että satapiuhat ovat kuten kuuluukin: 0=ssd ja 1=WD 1T.

    Eli:

    [​IMG]

    Levynhallinnassa pitäisi vain heittää kuikkaan tuo kovon "varattu osio" noin niin kuin periaatteesta vain. :D

    [​IMG]

    Täytyy tutkia tuon poisto, vinkkejä otetaan mielihyvin vastaan. :)
     
  7. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,125
    Kiitokset:
    527
    Pisteet:
    173
    EASEUS Partition master.
    Kivempi käyttää, ja pystyt graafisista palkeista säätää lohkot. Sinuna kyllä jakaisin tota terasta useempaan mutta ihan miten vaan :)

    E:
    Ja se free versio tosiaan.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,073
    Kiitokset:
    859
    Pisteet:
    173
    Thanks RatCon. Mediaa vain pukkaan tuolle kovolle. Piru kun ei heti hokannut tuota hämminkiä. :D

    Nooh, tekevälle sattuu. Kokeilen tosiaan tuolla mainitsemallasi jutulla. Laitan jo tähän että ratkaistu.
     
  9. Sakarias

    Sakarias Active member

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1,803
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    68
    Voisiko tuossa olla syy miksi Windows ei mnulla asentunut. sata 0 paikassa ssd-levy jossa Linux, sata 1 paikassa teran levy - lähinnä ext4 ja xfs tiedostojärjestelmillä ja sata 2 paikassa 2T levy johon koetin Windowssia asentaa. Ei suostunut millään, vaikka kuinka osioin tyhjää levyä Windowssin asennusohjelmalla.
     
  10. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,125
    Kiitokset:
    527
    Pisteet:
    173
    Paha sanoo, en tunne linuxia mutta siitä oon kuullu juttua että jos haluaa molemmat asentaa niin ensin windows ja sitten linux. Ei toi ihan tuulesta ole siis temmattua. @BPVest ?
     
  11. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ei oikeen oo kokemusta Linuxista...
     
  12. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    missä muodossa se levu mihin yrität winukkaa laittaa, pitää olla ntfs/fatXX?(extX ei ole tuettuja)
     
  13. Sakarias

    Sakarias Active member

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1,803
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    68
    Tarkoitus oli ihan tyhjentää koko levy ja pistää siihen ntfs alkuun. Kyllä asennusohjelma osioi levyn ja formatoikin, mutta sitten kun olisi jotain pitänyt kirjoittaa levylle niin asennusohjelma pysähtyi. Mulla oli ennen samassa paikassa 700G levy, johon kyllä Windows7 asentui. Nyt kyllä uudempi emo jossa USB3, UEFI ym. Ehkä ei tykkää Windows 7. Osioin jo tuon 2T levyn gpt-taululla. Kunhan saan datoja siirrettyä koetan asentaa Windowssin teran levylle. SSD on niin vanha ja pieni, että sille ei kannata Windowssia asentaa. SSD-llä nyt Linux joka toimii myös digiboxina ym. multimedia toistimena kotiteatterin kylkiäisenä (XBMC ym..). Windows on kyllä tallella tuolla vanhalla levyllä, mutta takeltelee kun osia on vaihdettu paljon.
     
  14. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    @Sakarias
    tuo osiointi täytyy tehdä "oikeaan" muotoon jo ennenkuin yrittää winukkaa asentaa, se asennuksessa oleva "formatointi/osiointi" ei osaa tehdä mitään extX levyille, vaikka olevinaan voit siinä niitä muuttaa. käytä vaikka Gpartedia tuohon kovon formatointiin ja osiointiin ennenkuin yrität winukan asentaa niin pitäisi alkaa toimia.

    itse joskus painin samaisen ongelman kanssa ja tulin huomanneeksi että se winkkarin asennuksen työkalu osaa muokata ainoastaan fatXX/ntfs levujä.
     
  15. Sakarias

    Sakarias Active member

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1,803
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    68
    Outoa jos Windows ei osaa levyä tyhjentää... Levyllä oli joku kryptattu osio alkujaan. Gpartedia kokeilin myös. mbr ja gpt ositaululla. Kirjoitin myös dd:llä nollaa levyn alkuun. Kahta eri asennusmediaa kokeilin. Erilaisia bios/uefi asetuksia. Vanha emo olisi vielä kaapissa, mutta sitä en jaksa laittaa paikalleen. Enää en jaksa koettaa mitään. Sain kyllä aennusohjelmalla kaksi levyä tehtyä. Noin 100mb "järjestelmälle" ja 100G ajattelin antaa systeemille.

    Olen kyllä aikaisemmin saanut XP:llä ison levyn sekaisin. Win7 jo hieman iäkäs. Windowssilla on ollut ongelmia isompien levyjen kanssa esim XP. Linux on siitä kiva, että jos sen saa käyntiin se osaa isommatkin limput, vaikka bios ei niitä ymmärtäisi. Vähän kone kohtaista. Eli jonkun mediakoneen/tiedostopalvelimen saa pystyyn vanhemmallakin raudalla. Win8 taitaa olla ensimmäisiä jonka saa isolle levylle. Mutta siinä ajuri ongelmia. Jos on joskus hankkinut hintavan TV-kortin, äänikortin... ei niitä viitsisi roskiin heittää. Jos TV-ohjelmia aikoo vähänkin tallentaa HD:na tai räpsiä kuvia täysikennoisella järkkärillä ym. levytilaa vaan kuluu.. Kameran kuvat RAW on siinä 25-30 mb kipale. Kun niistä vääntää png tai tiff 16 bittisenä tiedoston koko on aika hirveä... Panoraamassa vasta sitä kokoa sitten on... Kamerassa tällä hetkellä 16G ja 32G kortit. Nyt koetetaan pärjätä DarkTablella. Yllättävän hyvä. Tukee myös GPU:ta laskennassa (OpenCL). Nykyään pitää valokuvauksen harrastajalla olla 6 ydintä. Vanha 4 ytiminen oli liian hidas. Nikonin RAW editori oli järkyttävän hidas. Lienee vielä 32 bittinen. Nyt on uudet osat. On USB3, levytilaa, ytimiä, 2G muistia näytönohjaimessa. Linux ydin kääntyy alle 10 min! Ram levyllä muutama minuutti! Kyllä koneet kehittyy... Ja näytönohjaimen valjastaminen laskentaan on iso hyöty.
     

Jaa tämä sivu