1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

intregroitua paremmaksi vai uusi näytönohjain?

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi amdhockey11 20.02.2013.

  1. amdhockey11

    amdhockey11 Member

    Liittynyt:
    20.02.2013
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Moi

    Mulla hajosi näytönohjain. Pöytäkoneessa, Acer, on nyt käytössä integroitu näytönohjain eli ati radeon hd 3200, mutta kuvantarkkuus ei ole hyvä. Aiemmin oli tarkempi, selvästi parempi. Emme pelaa pelejä tietokoneellamme.

    Tämä ati radeon hd 3200 on päivitetty - voiko sille enää mitään tehdä, jotta kuva olisi tarkempi?

    JOS ei voi tehdä enää mitään, niin haen kaupasta näytönohjaimen:

    Asus EN210 SILENT/DI/1GD3/V2(LP) GeForce GT210 1 GB DDR3 PCI Express x16

    Ja tarjoaako tuo tarkemman kuvan kuin aikaisempi näytönohjaimeni eli ati radeon hd 3600? Jos tarjoaa, niin käyn ostamassa heti tuon Asuksen. Hinta pitää olla alle 40.
    Verkkokauppa ja Gigantti ovat aika lähellä.
     
  2. AfterDawn

    AfterDawn Ilmoitus

  3. potuttaa

    potuttaa Regular member

    Liittynyt:
    20.09.2011
    Viestejä:
    255
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    MIllä tavalla epätarkempi ? Onko ajurit asenttettu ja resuluutio laitettu kohdilleen ?
     
  4. amdhockey11

    amdhockey11 Member

    Liittynyt:
    20.02.2013
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    ajurit asennettu? - siis päivitin sen integroidun ati radeon hd3200 amd:n sivulta. Eli latasin uusimman version sieltä ja asensin sen sitten.

    Resoluutio on 1024 X 768. Kokeilin muitakin, mutta kuvaa ei saa niin tarkaksi kuin mitä se oli ati radeon hd3600:n - joka siis hajosi - kanssa.

    Näyttö on asus, lcd.
    kuva on hieman suttuinen, eikä niin tarkka enää. Heti, kun otin integroidun käyttöön, niin kuvanlaatu huonontui.
     
  5. potuttaa

    potuttaa Regular member

    Liittynyt:
    20.09.2011
    Viestejä:
    255
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    No jos kyseessä on Full-HD näyttö, niin laita resuluutio 1920x1080.
     
  6. amdhockey11

    amdhockey11 Member

    Liittynyt:
    20.02.2013
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos sinulle.

    Tässä on hdmi, full HD Asus VE247H.

    Kokeilin sitä ja vähän pienempiäkin, kuva tuli kyllä tarkemmaksi. MUTTA: kuvakkeet menivät tosi, liian, pieniksi ja kaikki nettisivut näyttää liian pienessä koossa olevilta.
    Vähän hankalaa olisi tottua tuohon. Aiemmin oli parempi.

    Onko nyt sitten niin, että mun kannattaa ostaa tuo näytönohjain? Jos on, niin onko
    tuo Asus parempi kuin Ati radeon hd 3600?, mikä tosiaan hajosi.
    Jos tarjoaa suurinpiirtein yhtä tarkkaa kuvaa, niin se riittää.
     
  7. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,150
    Kiitokset:
    72
    Pisteet:
    108
    Ongelma ei nyt missään nimessä ole näyttiksessä, vaan asetuksissa. Kuvan tarkkuus määräytyy juuri resoluution ja sen kuvasuhteen mukaan. Parempi näyttis ei tee kuvasta yhtään parempaa, mutta grafiikan laskeminen (=pelikäytössä tai muuten graafisesti nopeassa tilanteessa) on nopeampaa. Työpöytäkäyttö sujuu varmasti millä vain näyttiksellä.

    Jos näyttö on Full HD, niin sen oletusresoluutio on tuo mainittu 1920x1080 ja sillä tulee "tarkin" kuva. Jos käytössä on Windows 7, niin kokeile miltä näyttää, jos käytät 1920x1080-resoluutiota ja menet ohjauspaneeli - ulkoasua ja mukauttaminen - näyttö ja sieltä suurennat tekstiä ja kuvakkeita 125% tai 150%. En muista onko muissa Windowseissa samaa mahdollisuutta.
     
  8. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,257
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    68
    Hyvänä uutisena näytönohjain ei ole rikki. Kerro näytön ja tietokoneen tarkka malli. Atin sivuilta löytyvä ajuri ei ehkä sovi integroituun näytönohjaimeen vaan joudut hakemaan acerin sivuilta sen.
     
  9. amdhockey11

    amdhockey11 Member

    Liittynyt:
    20.02.2013
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ahaa. Mielenkiintoista. Hyvä, kun saa apua tähän ongelmaan. En itse tiedä näistä paljoa. Selvä, tässä tiedot;

    Windows Vista, 32-bit.
    Asus VE247H
    acer aspire M5200, prosessori amd.

    Pelejä emme koskaan pelaa.
    Kokeilin tätä:
    "ohjauspaneeli - ulkoasua ja mukauttaminen - näyttö ja sieltä suurennat tekstiä ja kuvakkeita 125% tai 150%"
    Mutta en löytänyt tuollaista mahdollisuutta.

    Ja hain integroituun ajurin sivulta:
    ...support.amd.com/us/gpudownload/windows/legacy/Pages/legacy-radeonaiw-vista32.aspx
     
  10. potuttaa

    potuttaa Regular member

    Liittynyt:
    20.09.2011
    Viestejä:
    255
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Joo, ei näyttiksen pitäisi vaikuttaa näytön tarkkuuteen.
    Kannattaa myös kokeilla näytön asetuksista, jos sieltä saa terävyyttä säädettyä.
     
  11. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,150
    Kiitokset:
    72
    Pisteet:
    108
    Onko mitenkään mahdollista, että ennen olisi ollut käytössä suuret kuvakkeet (työpöydästä hiiren oikealla -> näytä -> suuret kuvakkeet) ja esim. nettiselaimessa jonkinlainen suurennos päällä (Ctrl ja plus- tai miinusnäppäin tai Ctrl ja hiiren rullaa jompaan kumpaan suuntaan. Oletuskoko tulee ctrl + nolla)?
     
  12. amdhockey11

    amdhockey11 Member

    Liittynyt:
    20.02.2013
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hyviä huomioita. Ei ollut suuret kuvakkeet valittuna, mutta laitoin ne nyt. Oli pakko, koska ne olivat muuten niin pieniä työpöydällä.
    Käynnistä- palkkikin on nyt aika pieni, mutta kyllä se on ok.
    Kyllä, tilanne on nyt parempi, mutta ei aivan niin hyvä kuin ennen.

    Käytän Mozillaa ja G.Chromea, kokeilin crtl ja + tai -. Kyllä ne heti vaikuttivat!
    Kun laitoin + enemmän, niin sivuihin tuli vasemmalle ja oikealle jo liikaa valkoista tyhjää.
    Mutta katsotaan löydättekö vaikka sopivampaa latauslinkkiä kuin se laittamani.
    Muita vaihtoehtoja ei varmaankaan enää ole.

    Ja uskon nyt, ettei tarvitse/kannata ostaa uutta näytönohjainta.
     
  13. Ysf

    Ysf Regular member

    Liittynyt:
    02.10.2005
    Viestejä:
    1,936
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    epätarkkuus pienemmillä resoluutioilla johtuu yleensä siitä, että kun näytönohjain tunkee kuvaa joka on suhteessa 4:3 (esm. 1024x768) niin silloin näyttö venyttää sitä kuvaa ja epäselvyys ja epätarkkuus johtuu siitä.

    Jos kuvakkeet on liian pieniä, niin kokeilla voi myös 1366x768 tai 1280x720 resoluutioita (jotka on samassa kuvasuhteessa kuin 1920x1080, eli 16:9)
     
  14. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,150
    Kiitokset:
    72
    Pisteet:
    108
    No onpa kumma juttu, jos kuva ennen on ollut sekä tarkka että kuitenkin tekstit ja kuvakkeet ovat olleet isompia... Voit tietysti kokeilla pykälää pienempää 16:9-resoluutiota (taitaa olla 1366×768), mutta kyllä se näytö natiiviresoluutio aina kuvanlaadultaan paras on.
     
  15. amdhockey11

    amdhockey11 Member

    Liittynyt:
    20.02.2013
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Minulla olikin tähän asti ollut se resoluutio aina kai liian pieni, se 1024x768.
    Nyt tänään eka kertaa muutin sitä.

    1920x1080 on siis tarkinta kuvaa tarjoava, mutta ainakin käynnistä- palkki jne. menee aika pieneksi.

    Voin sitä vähän tosiaan pienentää ( 1366x768 tai 1280x720 ), kuten Ysf sanoi.

    Mutta tuntuu, että näillä neuvoilla asia selvisi mukavasti! Säätelen tarvittaessa.

    Kiitos kaikille asiantuntijoille! Hienoa, kun tällaisia forumeja on olemassa!
     
  16. amdhockey11

    amdhockey11 Member

    Liittynyt:
    20.02.2013
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kuvakkeiden kokoa muutin vasta tänään.
    Mikä koko tuo natiiviresoluutio näytössäni on - 1280x1024 ?
     
  17. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,150
    Kiitokset:
    72
    Pisteet:
    108
    Näyttösi natiiviresoluutio on 1920x1080, eli suurin resoluutio, jonka se pystyy toistamaan ja johon se on tarkoitettu. Samalla myös kuva on tarkinta, koska pikseleitä on eniten.
    http://fi.wikipedia.org/wiki/Resoluutio_(kuvatekniikka)

    Hyvä kuitekin, että homma ainakin jotekin ratkesi. :)
     
  18. amdhockey11

    amdhockey11 Member

    Liittynyt:
    20.02.2013
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Aha, 1920x1080 on se optimi, jonka laitoin 1. kertaa vasta tänään...
    Laitoin sen nyt siihen. Virkistystaajuus on 60 hz, se on kai ok.

    Kyllä ongelmani ratkesi, tilanne on paljon parempi nyt!
     
  19. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,150
    Kiitokset:
    72
    Pisteet:
    108
    Joo, virkistystaajuus näytöissä yleensä on 60 Hz.
     
  20. Tumpelo666

    Tumpelo666 Regular member

    Liittynyt:
    09.01.2010
    Viestejä:
    1,235
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    48
    Hyvä että homma ratkesi :) 1600x900 on muuten hyvä välimallin 16:9 resoluutio, vaikkakaan ei se natiiviresoa piekse. Oletettavasti parin vuoden sisään joutuu tietokoneen päivittämään Windows 7/8/x, jolloin tämä %-suurennos on mahdollinen.
     

Jaa tämä sivu