1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Intel burn test i5 4670k

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Slanderman 07.08.2015.

  1. Slanderman

    Slanderman Regular member

    Liittynyt:
    07.11.2013
    Viestejä:
    116
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Pistin normi stress levelin ja kokeilin 4ghz kelloilla ni sain ekalla kerralla kaikki ajat jotain 9sekunnin luokkaa. Sit toisella kerralla oli 18sec luokkaa, kolmannel kerral 15sec. Neljäs kerta eka kesti 23sec ja pistin pois. Nyt se taas antaa 9sec luokkaa noi.
    Mikäs tässä nyt on ongelma? Omalla koneella kun testailen monta kertaa peräkkäin ei sano prossu mitään eikä temppuile.
     
  2.  
  3. Slanderman

    Slanderman Regular member

    Liittynyt:
    07.11.2013
    Viestejä:
    116
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Katoin tarkemmin CPU-Z niin näytti että kellot meni johonkin 2ghz ja välil tippu viel alemmas. Koneest tuli ihan älyttömän hidas ja sammutukses kesti typerän kauan. Noh nollasin kellot ja pistin kaikki vakioks, koska veli halus välttämättä koneen takas ennen ku kerkesin paremmin asiaan perehtyä.
    Lisäks kovalevy ratisee ja pitää metelii ni ehdotin sen vaihtamist/winukan uudelleen asennuksen toisel mut ei, kiire päästä pelaa ku nyt tällä hetkellä toimii. Kohta varmaan vinkuu että kone on hidas ja ei toimi.
    Vitun jees olla suvun "nörtti" vaikken mitään tiedäkkään :D
    Kait tää nyt sit ratkastu on
     
  4. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    Noinhan se kaikilla on myös ollut kenelle koneen kasannut, heti pelaamaan kun winukka buuttaa. Ei ajureista tai muusta niin välitetä kunhan pelaamaan pääsee heti. Sitten se karu totuus saa parin viikon sisällä puhelun kuinka kone on ihan paska, kun ei toimi kunnolla, vaikka vika oli vain siinä että pelaamaan piti heti päästä.
     
  5. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Suorittimen lämmöt ovat todennäköisesti nousseet liian korkeiksi, jolloin suoritin tiputtaa kellotaajuuksia, ettei mitään hajoa (throtlaaminen on termi tälle).
     
  6. Slanderman

    Slanderman Regular member

    Liittynyt:
    07.11.2013
    Viestejä:
    116
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Jep näinhän se menee...

    Max lämmöt oli 75c. Meinaaks tää nyt että jäähdyttimes ei oo tarpeeks tehoo pitää lämpöi alhaal tai että kopassa huono ilmankierto?
     
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Jäähy ja koppa? Toi Intel on sen verran kiuas et aika normilämmöt noi on.
     
  8. Slanderman

    Slanderman Regular member

    Liittynyt:
    07.11.2013
    Viestejä:
    116
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Fractalin define r3 ja scythen Mugen. Kopassa kyl ei oo ku 2 tuuletinta etten yhtään ihmettelis jos johtuis siitä.
     
  9. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ei toi ihmeelliseltäkään kuulosta. Koita onko Mugenin pinta kuuma.
     
  10. Slanderman

    Slanderman Regular member

    Liittynyt:
    07.11.2013
    Viestejä:
    116
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Ei muistaakseni ollu kuuma. Olin vaihtanu lämpötahnat pari päivää aikasemmin mutta sillon rasitustestissä ei ollu mitään ongelmia.
    Kuinka todennäköistä on että prossu on vaan maanantaikappale eikä pysty kellottaa yhtään?
    En pääse edes testaamaan konetta kun ehkä kuun lopussa ja jäi ärsyttävästi kaivelemaan toi onglema o_O
     
  11. Kakikello

    Kakikello Active member

    Liittynyt:
    15.10.2007
    Viestejä:
    1,032
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    68
    Niin miten ratkaistu, laitappa tänne niin joku muukin saa avun!
     
  12. Slanderman

    Slanderman Regular member

    Liittynyt:
    07.11.2013
    Viestejä:
    116
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Ratkaistu siten että ei ole enää mulla ongelmana :D mut tosiaan vaihdoin ettei tuu väärinkäsityksiä.
     
  13. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Noissa prossuissa on "hammastahnaa" HS:n ja ytimen välissä, jotta kellottuisivat surkeesti ja hajoisivat nopeesti. Intelin roskalaatua siis. Selittää miks lämmöt on korkeet ja korkeet lämmöt = kellottuu huonosti.
     
    Slanderman kiitti tästä.
  14. Slanderman

    Slanderman Regular member

    Liittynyt:
    07.11.2013
    Viestejä:
    116
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Eli taitaa oikeestaan oikea vaihtoehto on että avais ton ja vaihtais tahnan.

    Onko kellään kokemuksia tosta?
     
  15. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ei kokemusta mut takuu menee samantien ja omat riskinsäki tossa on, se kantsii muistaa.
     
    Slanderman kiitti tästä.
  16. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    Partaveitsen terä ja hiustenkuijaava on ystävä jos alat tuota aukomaan :) itsellä meni tovi ja sormet verillä kun lipsahti silloin tällöin.

    Myös kannattaa aluksi pistää merkille millä reunalla regulaattorit on siellä sisällä, koska sinne ei parane tökkiä syvälle.
     
    Slanderman kiitti tästä.
  17. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,649
    Kiitokset:
    529
    Pisteet:
    123
    Takuuhan siinä tosiaan menee, mutta helppo homma tehdä. Itse avasin ja partahöylän terällä, ilmeisesti vielä helpompaa olisi tolla ruuvipenkkimenetelmällä jossa puristetaan ihs irti. Lämpöä vaan avuksi niin lähtee.

    Arkahan se on joka ei ~300€ prossuja korkkaa :p
     
    Slanderman ja JoniS kiittävät tästä.
  18. Slanderman

    Slanderman Regular member

    Liittynyt:
    07.11.2013
    Viestejä:
    116
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Ai prkl alko oikee sormet vihloo ku ajatteleekio_O

    Pakko se on korkata jos ei muu auta:D Onhan se vääryys ettei saa ees 4ghz rikki ilman ongelmia.

    Laitoitteko sen heatsinkin takas kun jossain näin, että pisti kynsilakkaa vähän suojaks ja suoraan vaan jäähyyn kiinni?
     
  19. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,359
    Kiitokset:
    654
    Pisteet:
    193
    En ole lukenut koko tekstiä, mutta olisikohan ongelma tullut lämpötahnojen vaihdon myötä.
     
  20. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,649
    Kiitokset:
    529
    Pisteet:
    123
    Juu, kannattanee ennen muita operaatioita vetää vielä tahnat uusiksi ja varmistaa se coolerin kunnollinen kiinnitys.
     
  21. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    kannattaa melkein laittaa heatspreader takaisin, tai vaatii custom kiinnityksen. itse vain kone kyljellään "tiputin" sen siihen coren päälle ja asensin coolerin.
     

Jaa tämä sivu