1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

imagen palautus ide -levyltä sata -levylle ... ongelmana: ei KÄYNNISTYY

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi hosseli 22.02.2015.

 1. hosseli

  hosseli Regular member

  Liittynyt:
  22.01.2005
  Viestejä:
  312
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kysymys on sellainen että ku tuli asennettu vanhempaan koneeseen Windows XP kaikkineen päivityksineen ennen XP-n tuen päättymistä ja se on täällä hetkellä täysin puhdas Windows ilman mitään ohjelmia. Ajattelin sen nyt ottaa talteen imagena että tarpeen vaatiessa saisin palauttaa puhtaan windowsin takaisin jos saan sen sekaisiin tai pahimmas tapaukses kiintolevy sattuu hajoamaan.
  Tein imagen DriveImage XML -ohjelmalla ja neko kapsi ohjeilla http://neko.kapsi.fi/ohje/driveimagexml.html. Imagen teko onnistui hyvin ja kaikki muuten OK, mutta kun palautin imagen toiselle kiintolevylle niin se ei buuttaa käynnistäessä siltä kiintolevyltä. Ajoin windowsin korjausasennuksen ja sekään ei auttanut. Jotain varmaan täytyy muuttaa, mutta en tiedä mitä :(.

  Nii ja oli sellainenkin juttu että se kiintolevy mistä tein imagen oli ide -levy ja kokeiluksi palautin sen isommalle sata -levylle. Onko tälläinen yhtälö ihan mahdoton juttu vai pystyykö jostain jotain asetuksia muokkamaan siten, että sais sen sata levyn toimimaan.

  Ajattelin sellaistakin että jos asentaisin uudelleen sata levylle, mutta en tiedä sitäkään että saako enää päivitetty service pack -keja ja muita päivityksiä, mitä ennen tuen loppumista tuli asennettua. Saako enää niitä ku kerran tuki on päättyny?

  HdClone-lla en ole kokeillu vielä kloonata sitä levyä, mutta luulen että siinä on sama juttu jos ide -levyltä kloonan sata -levylle, että se ei käynnistyy.

  Apua kaivataan....;)
   
  Viimeksi muokattu: 22.02.2015
 2.  
 3. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  3,716
  Kiitokset:
  102
  Pisteet:
  73
  Tuossa IDE-SATA XP-imagehommassa voipi vikana olla se, että sillä IDE-levyltä otetulla imagellä ei välttämättä ole XP:llä tarvittavia SATA-ajureita asennettuna ja/tai käytössä.

  T: Vesku
   
 4. Kasavuori

  Kasavuori Regular member

  Liittynyt:
  17.04.2006
  Viestejä:
  436
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  28
  Tuo Veskun vastaus pitää paikkansa, mutta lisäksi noissa imageissa on vain se Windows osio ilman MBR:sia. Koneella ei siis ole mitään tietoa, mitä tehdä käynnistyksessä.
   
 5. hosseli

  hosseli Regular member

  Liittynyt:
  22.01.2005
  Viestejä:
  312
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Eli siis se on mahdotonta ja täytyy varmaan unohtaa että saan muutettua sen käyttiksen sata -kovalevylle ja ainoa järkevä vaihtoehto on se et jos haluan tehdä siitä puhtaan varmuuskopion - hommata jostain toinen ide -levy ja kloonata se sinne jos kerran sata -levyillä ei enää pystyy käynnistää.

  Ajattelin kokeilla vielä uudelleenasennusta suoraan sata -levylle mutta epäilen että saakohan edes aktivoitua wintoosa jos tuki on päättynyt - puhumattakaan kaikista muista tärkeistä päivityksistä. Saa nähdä. Voin olla väärässäkin - ku ei ole kokemusta.
   
  Viimeksi muokattu: 22.02.2015
 6. Kasavuori

  Kasavuori Regular member

  Liittynyt:
  17.04.2006
  Viestejä:
  436
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  28
  Tuolla ide-kovollakaan tuo image ei välttämättä toimisi.
  Ongelma on siinä, että tuo jo edellä mainitsemani MBR puuttuu.
  Imagen palauttaminen alkuperäiselle kovolle toki toimisi.
  Saadaksesi toimivan kaksoiskappaleen kovosta, se tulisi kloonata.

  Aikanaan, tehdessäni läppärin ide-kovon vaihtoa suurempaan, törmäsin tuohon samaan ongelmaan.
  Puppy live Linuxista löytyi silloin työkalut koko kovon kloonaukseen. (Se syntyi muuten paljon nopeammin kuin imagen teko.)
   
 7. hosseli

  hosseli Regular member

  Liittynyt:
  22.01.2005
  Viestejä:
  312
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Mun tapaukses (ide->sata) varmaan kloonamallakaan ei varmaan tule sellaista tulosta että sen sais siitä sata -kovolta käynnistettu. Mutta ajattelinpa käydä kokeilemassa HdClone -ohjelmalla. Win 7 kloonaus onnistui ihan hyvin (tosin siinä oli molemmat sata -levyt)
   
 8. verovanki

  verovanki Regular member

  Liittynyt:
  15.08.2007
  Viestejä:
  594
  Kiitokset:
  86
  Pisteet:
  38
  Sata levy on ollut kiinni koneessa, windows xp haki ajurit sille?
  Satalevy näkyy levynhallinnassa?
   
 9. hosseli

  hosseli Regular member

  Liittynyt:
  22.01.2005
  Viestejä:
  312
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Noniin...
  Vastaan siihen edelliseen sen verran että oli levy kiinni konees ja levyhallinassa myös osioinut ja alustanut sen, mutta täytyy todeta että ihan turhan pelleillä imageiten kanssa, koska nyt tein HdClone ohjelmalla melkein tän ohjeen mukaan https://makee72.pp.fi/kovalevyn_kloonaaminen.html sen ja kas kumma - se ONNISTUI !!! .... Ja ei vienyt aikaa ku vajaa 5 min :). En olis uskonu jo senkin takia että ide vaihto sataksi voi olla ongelmallista.

  Alussa tein ohjeen mukaan pelkän partitionin, mutta en saanut sillä. Se jäi hämää mua että ku tän ohjeen lopus käskettiin mennä biossiin ja muutat kloonatun levyn boottaavaksi niin käyttöjärjestelmä käynnistyy siitä. Noh revin sit vanhan kiintolevyn irti ja menin bootti -valikon ja ku valitsin sen kiintolevyn niin ei tapahtunu mitään - vai onko biossis vielä eri jutut mistä muuttaa ku pelkkä alussa valitsemani boottausvalikko? Muistin myös sen että en saanu kloonattua myös win7 pelkällä partitionilla - ei se vaan boottaa. Vai onko tosiaan biossis vielä, mikä pitää muuttaa. Tai onko siinäki ero, et pitääkö vanha kiintolevy olla kiinni. Tähän mennes olen aina kloonauksen jälkeen revinny irti ennen uudelleenkäynnistystä. Ehkä joskus kokeilen vielä, jos on intoa.;)

  Mut kun valitsin sen copy disk nii kyllä rupes pelittää. Ainoa huono puoli oli sen "copy partitioniin" verrattuna että sieltä tuli 2 muuta pientä roska osioita mukana. Mutta ku valitsin sen "Keep original sizes" niin enköhän saa ne muut osiot poistettua sen jälkeen. Ja "free adjustment" kohdassa olis saanu muokattua kovalevyn osion kokoakin, mutta ajattelin myöhemmi poistaa ne niin käytin tätä"original sizes" -valikkoa. Ja ihan turhaan osioin sen ennen kloonausta ku vei niin v****ti aikaa XP -levyhallinnassa ja HdClone teki silti ne osiot ja hoiti sen muutamassa minuutissa:):):).
   

Jaa tämä sivu