1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu i7 6700K lämmöt

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Wundebar 28.10.2016.

  1. Wundebar

    Wundebar Newbie

    Liittynyt:
    28.10.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Moro! Uutukainen jäsen, tosin vanha selaaja täällä terve..

    Päivitin siis tuossa viikko sitten 6700k prossuun, ja kyselisin siis tuon lämmöistä. Tiedän kyllä jo ennen vastausta että ei ole optimit lämmöt, mutta kysymykseni lähinnä onkin että on onko kyseessä vaarallisen rajoja? Ei ole tarkoituksena kellottaa tms, ihan pelimyllynä pyörii.

    Lämmöt siis prossulla pysyy idlessä/normikäytöllä tuolla 28-33 asteen paikkeilla, kuormitustesteissä 65 paikkeilla, mutta sit nousevat pitkissä pelisessioissa (1-2 h BF1 esim) niin noin 75 asteen paikkeille. Tai no, siis piikkilämpö kävi 75, taitaa muuten pysyä jossain 72-73 tienoilla. Kotelossa ei ilma virrannut niin hommasin pari tuuletinta lisää, jolla sain noita tipahtaa noin 3-4 astetta.

    Loppu kokoonpano, jos sillä vaikutusta:

    CoolTek Antiphon kotelo
    Asus Strix 980 Ti OC
    16 Gb G.Skill DDR4
    2 TB Hdd
    500 Gb SSD
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,188
    Kiitokset:
    2,907
    Pisteet:
    223
    Ei lähelläkään vaarallisia lukemia. Throttlaa sadassa asteessa.
     
  4. Wundebar

    Wundebar Newbie

    Liittynyt:
    28.10.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitoksia nopeasta vastauksesta! Tätä samaa teesiä on tukenut mitä lukenut netistä, niin monella vaan ylikellotettua kamaa missä sit mietitään sen lämpöjä, niin ollut hankala löytää selkeää vastausta. Edellinen Xeon kävi paljon pienemmillä lämmöillä, tosin oli aivan mopo prossukin verrattuna nykyiseen :p Kotelon lisätuulettimilla sain tuota ilmavirtaa paremmaksi ja GPU lämmötkin nyt melkein viileät 70-71.
     
  5. Hyperx1

    Hyperx1 Regular member

    Liittynyt:
    18.01.2014
    Viestejä:
    194
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Jos et ole kellottanut ,niin korkeat lukemat onko tahnat prossun välissä ok, itellä huitelee siinä 70 Bf4 pelatessa tuntitolkulla.Tai millon oot putsanu viimeksi koneen, itte jos ei imurointi riitä, käyn raakasti huoltoaseman rengaspiststeellä, paineilmalla ei mene montaa sekuntia, niin avot.
     
    Viimeksi muokattu: 28.10.2016
  6. Wundebar

    Wundebar Newbie

    Liittynyt:
    28.10.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tahnat on kyl ok, ja laadukasta tahnaa on. Ei siitä varmasti kyse! BF4 ja ja Skyrim Remastered esim pyyhkii maksimia 72, eli ei ihmeitä lisiä sanomiisi lukemiin. Maksimilukema minkä ilmoitin noin 2,5 tunni pelisession jälkeen ja ei noussut.. Kone putsattu viimeksi, no, viikko sitten kun asennettu kaikki muu uutta paitsi GPU. Veikkaisin että kyseessä prossun kuuleri ja sit kotelon ilmansaanti, jos mikä nostaa lämpöjä. Kyseessä olikin tietää onko vaarallisia lukemia, ei muuta :)

    Edit: pakko sanoa viel sen verran että vinkkisi että käyttää konetta jossain rengasliikkeellä tms, niiden kompuralla puhallutettavissa, on ihan kauhea vinkki. Riippuen liikkeestä, kompurasta ja kompuran sijoituksesta se sisältää todennäköisesti kamalasti kosteutta se ilma, millä sitä puhalletaan. Se jos sillä lähtee puhaltaa PC:n kuulereita auki niin.. no, on kyl todella vitun tyhmää.
     
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,072
    Kiitokset:
    857
    Pisteet:
    173
    Paineilmavehkeet eivät toimisi korjaamolla montakaan vuotta mikäli olisi wateria matkassa.

    Asennushommissa asiat eivät toimi jos vehkeet reistailevat. Ei ehkä kannata kuskata konetta sinne Reiskan korjaamolle vaan vaikkapas tosiaan isompaan rengasliikkeeseen. Samalla kun vaihdattaa rattaita niin pölhäyttää masiinasta villakoirat veks. Kokemuksella sanon että mielellään tekevät moisen homman ja vielä ilmatteeksi. Pitää vain propelit paikallaan silloin. Ei tule ilmapillistä vettä vaan ainoastaan paineilmaa.

    Oletko koskaan tutustunut aiheeseen tarkemmin? Lauhduttimet, suodatus, kuivaimet ja putkiston asennus ettei jää mahdollisuutta tiivistymiseen? Isommassa mittakaavassa? Kuuntelisin mielelläni näitä.

    Kompressorihuoneissa joissa paineilmasäiliöt sijaitsevat (toivottavasti) lämpötilan vaihtelut ovat vähäisiä jolla ehkäistään kondensaatiota vetenä sinne loppukäyttöön.

    Itse surutta puhallellut joskus masiinasta pajalla alivuokralaiset veks. Vieläkin toimii hökötys.

    muoks. 1&2

    typox

    Tämä turina noin yleisesti kun luulo on mitä on. Ei sitä vettäkään laiteta renkaisiin vaan ainoastaan paineilmaa. Eli ei kannata ottaa näistä jutusteluista herne-maissi-paprikaa (chili) nasaalionteloihin. :)
     
    Viimeksi muokattu: 29.10.2016
  8. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,061
    Kiitokset:
    115
    Pisteet:
    73
    Mikäs emolevy aloittajalla on ? Itellä asuksen emolevy pukkas reilusti liikaa jännitettä, piikit näkyivät 1.4xx alkaen. Laitoin ite biosista 1.29v ja lämmöt tippu tuost 75 asteen piikistä johonkin 69 max.
     
    Wundebar kiitti tästä.
  9. Hyperx1

    Hyperx1 Regular member

    Liittynyt:
    18.01.2014
    Viestejä:
    194
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Ei rengasliikkeeseen, seinästä ilmaa, eikä sitä täysillä tarvi puhaltaa,, eikä siitä mitään kosteutta lähde.Ja coolerin ropelli ensin pois yms.Halvempi kuin ostaa paineilmaa.
     
    Viimeksi muokattu: 29.10.2016
  10. Wundebar

    Wundebar Newbie

    Liittynyt:
    28.10.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    No niin monta vuotta vaan pajahommia tehneenä, niin en edelleenkään itse veisi kun korkeintaan ehkä tuulettimia ja siiliä, mutta en komponentteja mitkä herkkiä kosteudelle. Jokainen paineilmajärjestelmä mitä olen itse käyttänyt vuosien saatossa, on sisältänyt kosteutta, ihan pajalta suurille tehtaille, missä tämän tarkkailu on jopa korkea prioriteetti. Järjestelmä sisältää kosteutta ihan kondensaation takia, mitä syntyy jatkuvasti, ja myös öljyjä ja muita epäpuhtauksia (ruostetta,koneen omaa voiteluöljyä jne), jotka tulevat jokaisesta käytetystä koneesta. Tätä varten järjestelmissä on yleensä veden ja öljyn erottimet, mutta ei ne täydellisesti toimi. Rengasliikkeilläkin aamuisin saatetaan kesähelteillä puhallella ensin ilmaa ihan sen takia, kun sitä tule pisaratolkulla putkista, ja sitten lyödään vasta masiinat kiinni. Tosin ei ne asennushommissa käytettävät vehkeet sille niin herkkiä ole, ja eihän sieltä nyt pelkkää vetttä tule mutta en itse vaan lähtisi paljoa PC:itä niillä puhaltelee, kun puhelimiakin oon nähnyt oikoseen menevän :) Mutta jokainen saa tehdä toki mitä haluaa.
     
  11. Wundebar

    Wundebar Newbie

    Liittynyt:
    28.10.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Aa, okei, Asus on emolevynä, toi z170 Pro Gaming. Liekkö näissä samaa, että auttaisikohan tässäkin tuon rukaaminen? Ja mistähän johtuu tuo jännitteen piikki?
     
  12. Hyperx1

    Hyperx1 Regular member

    Liittynyt:
    18.01.2014
    Viestejä:
    194
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Eihän sitä tarvi emolevyä alkaa puhalteleen, kun cooleri ja muut sellaset osat ja itse olen puhallellu monta kertaa ja toimii.
     
  13. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,061
    Kiitokset:
    115
    Pisteet:
    73
    Kellot nousee turbolle > prossu tarvii enemmän jännitettä. Asuksen emoissa tuntuu olevan "ominaisuus" että pukkaa turhan paljon sitä jännitettä prossulle että vähemmälläkin pärjää.
    Tuo piikki näkyi itellä Hwmonitorin "max " kohdassa 1.4xx V, olen huomannut että tuol ei ole kovin tarkka ohjelma mittaamaan jännitettä. Nyt käytän Ai suite:a joka on tarkka.
     
  14. teutul

    teutul Regular member

    Liittynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    150
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Sori lievä offtopic. Ja miksi vaan AMD prossuja aina haukutaan lämpöpattereiksi.
    Ehniltä ja muilta keskusteluun osallistuneilta tulikin sulle jo hyviä kommentteja. Mikäs prossujäähy sulla on tuossa kiinni? Jos Intelin vakio niin vois ajatella sen vaihtamista johonkin tehokkaampaan.
     
  15. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,322
    Kiitokset:
    346
    Pisteet:
    93
    Onko se Intellin vika jos käyttäjät ajaa yli 1,2V: tin joka on vakio boostcore- jännite?
     
  16. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,061
    Kiitokset:
    115
    Pisteet:
    73
    Kyllä se on mobon valmistajan vika jos vakiona liian suuret jännitteet.
    Anyway.. Intelin prossut käy kuumenpana kuin amd:n mutta myös kestää lämpöä sinne 90+ asteeseen. Amdlla turvaraja 62 astetta (fx)

    Tuo Amdn kuumuus juontuu kyllä jostain muinaisesta näyttiksestä joka on käynyt kuumana
     
  17. teutul

    teutul Regular member

    Liittynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    150
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Ei ole. Jotenkin arvasin että tulet laittamaan jonkun kommentin Intel fanina. Ei ollut tarkoitus kyllä aiheuttaa närää vaan tuo oli vaan tuommoinen letkautus.
     
  18. Wundebar

    Wundebar Newbie

    Liittynyt:
    28.10.2016
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei oo vakiocooleri ,Thermalright siili on. Tosiaan on nyt asettunut noilla kotelon tuulettimilla tuo lämpö vähäsen, ja asetin myös BIOS:sta tuon jännitteen adaptiiviseksi, nyt pysynyt ainakin normikäytössä (internet, tekstinkäsittely) lämmöt ja jännitteet HWmonitorin mukaan paljon alempana. Tuosta luin googlesta lisää, ihan ilmeisesti yleinen ongelma Asusksen levyissä..
     
  19. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Skylaken I7:n mukana ei tuu vakiohyrrää, eikä taia tulla I5:kään mukana..
     
  20. teutul

    teutul Regular member

    Liittynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    150
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Tätä muistelinkin , mutta en ollut ihan varma asiasta. Näyttäähän tuolla ketjun aloittajalla ihan hyvä jäähy tuossa olevan.
     
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,188
    Kiitokset:
    2,907
    Pisteet:
    223
    K-mallien mukana ei tule jäähyä, muissa on.
     
    rick79 kiitti tästä.

Jaa tämä sivu