1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys I5 4690k vai Xeon E3-1230 v3

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Niklas70 10.06.2015.

  1. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Morjesta! Nyt ois rahat uusiin osiin eli emolevyyn ja prossuun tällä hetkellä koneen osat näkyvät sigussa. Ostan siis tod.näk tänään tai huomenna osat.
    Tiukka mietintä näin viimehetkellä, kumman otan i5 4690k vai Xeon 1230v3?

    Todennäköisesti tulen kellottamaan jossain vaiheessa kun teho alkaa loppua jotein i5 olisi siinä mielessä parempi.

    Xeon taas on entuudestaan vähän parempi(?) ja ei tartte kellotusemolevyä pysyäkseen viileänä.

    Koneen käyttö on käytännössä pelaamista arma3, GTA V ja cs go eli pelien mukaan mennään mikä on siihen parasta. Mitä mieltä täällä ollaan asiasta, kumman kannattaa ottaa kun ovat tällä hetkellä melkeen saman hintaisia? Voi ehdottaa myös emolevyjä molempiin osiin koska en ole niistä ihan 100% perillä.

    Tuleeko kopan kanssa ongelmia että mahtuuko sinne? Itse ainakin ollut tyytyväinen hiljaisuuteen joten sen puolesta ei tarvitse ainakaan vaihtaa.

    Olisiko tosta emolevytarjouksesta hyötyä missään määrin jos laitan 2x4gb lisää muistia vai onko se ihan turhaa? GTA V ainakin muistin käyttö nousee n.7 GB, mutta toisaalta onko järkeä maksaa n.50e enemmän?
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,475
    Kiitokset:
    2,652
    Pisteet:
    223
  4. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,475
    Kiitokset:
    2,652
    Pisteet:
    223
  6. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,333
    Kiitokset:
    421
    Pisteet:
    143
    Sopiihan tuo, mutta ei ole mitään järkeä tumpata rahoja tuommoiseen jos xeonin nappaa, menee vain hukkaan milteimpä...
     
  7. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Jotenkin houkuttelee tulevaisuudessa tuo ylikellottaminen joten ostan varmaan http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/98142 ja sitten siihen vaikka http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/111883 emoksi.

    Noilla varmaan fps nousee parilla verrattuna AMD (toivoin ainakin) :).

    Pystyykö tuolla emolevyllä kellottelemaan johonkin 4-4.3 ghz?

    Vielä muisteista, haittaako jos käyttää 4x4gb eli hidastaako se yhtään vai kannattaako suosiolla vaan myydä tai jotain?
     
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,475
    Kiitokset:
    2,652
    Pisteet:
    223
    Kaippa tuo vähän nopeutuu, ainakin joissakin peleissä.

    Joku 4,5 GHz pitäisi onnistua. Enemmänhän tuosta ei sitten irtoakaan. Huonolla tuurilla ei sitäkään, joten älä hätiköi prossuvalinnan kanssa.

    Itellä on 4x4 enkä sen suhteen ole koskaan mitään ongelmaa huomannut.
     
  9. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Noo huomenna ostan varmaan ku alkaa duuni ihan just niin jos jollaki muillaki on mielipiteitä niin voi avartaa asiaa :). Lukenu vaan että i5 sopii paremmin pelaamiseen mutta en nyt hirveesti tiedä näistä asioista. Toisaalta xeon voisi olla jees jos jossain vaiheessa testaisi striimausta :=)

    EDit. Ja pääsisi halvemmalla emon kanssa
     
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,475
    Kiitokset:
    2,652
    Pisteet:
    223
    Olen joo itsekin kuullut tuollaisia väitteitä. Ihan yhtä tyhmää kuin sanoisi että i5 on parempi peliprossu kuin i7. Ja niinhän he sanovatkin.
     
  11. Phat-J

    Phat-J Active member

    Liittynyt:
    25.07.2012
    Viestejä:
    346
    Kiitokset:
    116
    Pisteet:
    53
    On varmaan jo aiemmin käyty läpi, mutta en kyllä näe järkeä vaihtaa toimivaa hyvää settiä kokonaan. Ja mut on sentään leimattu Intel-mieheksi tällä palstalla. Jos nyt joutui vähän aikaa rahoja päivityksiin keräämään, niin eikö olisi parasta, että saisi mahdollisimman paljon lisää fps/euro? Pääsisit vaan niin paljon helpommalla ja halvemmalla prossun suhteen, koska näyttishän siihen fps:ään eniten vaikuttaa. Muistiakaan et tartte peleihin missään nimessä lisää...

    Sulla on hyvä AMD-kellotusemo ja ihan ookoo prossucooleri. Siihen vaan se FX-83x0 ja kellot 4,3 - 4,5GHz (järeämmällä jäähyllä ehkä 4,5 - 4,8GHz). Sitten loput rahat odottelemaan uuden näyttiksen ostopäätöstä:) Tällä hetkellä kannattavin R9 290X ~300€ (koska poweri riittää) tai sitten odottelee näyttisten päivitettyä aaltoa. Kyllähän tuolla nykyisellä 280:llä vielä pelailee, vaikka jääkin pullonkaulaksi, niin AMD:n kuin harkituilla Intelin prossuilla.

    Saattaapa jopa käydä niin, että Win10 / DX12 tekee positiivisen tempun AMD:n FX-sarjalle ja ytimien tehot saadaan paremmin hyödyksi. Mutta, koska olen Intel-mies, en usko näin käyvän ;)
     
    wwallu kiitti tästä.
  12. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    No voihan. Menee kyllä vaikeaksi, oon aatellut että nyt kerrankin testaisi Inteliä. Kuulostaisi kyllä houkuttavalta laittaa vain 180e, mutta en tiedä alkaisiko vatuttamaan sitten jos ei fps parrannusta näkyisi mm GTA V ja Arma3 vaikka tiedän että arma3 on vähän niin ja näin niinkuin kaikki dayz yms

    Edit. Kaveirlla on siis muuten melkeen sama setup, mutta sillä on i5 4690k ja pelit pyörii kyllä mahtavasti. Toisaalta taas houkuttelisi fx8350 jos siihen vähän kelloja pistäisi niin ehkä jotenkin yltäisi samalle tasolle.'

    Edit. fx 8350*
     
    Viimeksi muokattu: 10.06.2015
  13. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Oletko kokeillut kiristää tuota vanhaa Phenomia yhtään ?

    Entä Antecin ilmastointi , mitä ropeleja edessä ? ei mitään ? ( tuonne ei mahdu isot tornijäähyt )

    Sinulla on hyvä emo , älä heitä roskiin
    korttisi on vähän pieni , mutta just nyt on turha ostaa uutta, eli panosta ilmastointiin , kerää vähän pääomaa ja sitten jokotai uutta prossua/näyttistä , ajalla molempia
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,705
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    X4 955BE pitäisi nousta vakiovolteilla sinne 3.8 - 3.9GHz:in tuntumaan ja lisäämällä hieman jännitettä neljän (jopa jonkin verrankin yli) kelloihin. Emo kuitenkin mahdollistaa revittelyn. Mitkäs ovat tämänhetkiset lukemat?

    Coolerisikin riittää johonkin asti. Eivät nuo Phenomit kuitenkaan aivan kauheita kiukaita ole. Muistit ok, imho.

    Kannattaa tosiaan kokeilla antaa hieman löylyä nykyprossulle ja kattella mihinkä se riittää. Tuossa edempänä tulikin jo juttua ettei kannata vielä hötkyillä tässä tilanteessa. Toki uudet romppeet kiehtovat. Saatko niillä kuitenkin huomattavaa parannusta/sijoitettuun valuuttamäärään on toinen asia. Kuten todettu niin näytönohjain on pääroolissa useinkin.
     
  15. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Joo ollaanha sitä yritetty kellotella tämänkin sivuston avustuksella. Lämmöt pysyy kurissa mutta silti heittää bsodia tai vastaavaa lagia ettei pysty pitää kelloja vaikka minkälaiset voltit.

    Itse oon ainakin ollu tyytyväinen koppaan, iski itelläki tuo r5 tarjous silmään että jos sitä vaihtaisi mutta en tiedä tarviinko todellisuudessa :) ainakin tulisi lisää tilaa ja ehkä tuuletus muuttuisi vähän. Olisiko kannattavaa :)?

    Vieläkin ollaan vähä kahden vaiheilla pysyäkkö amd vai intel. Toisaalta tekis mieli intel mutta ei oikeen kiinnosta laittaa 250~e enemmän inteliin jos fps vaihtelu on 5-10 luokkaa... kertokaa te viisaammat :)

    Huomenna päivällä siis lähtee todennäköisesti osat kuin osat tilaukseen. Siihen asti neuvoja otetaan varmasti ilomielin vastaan ;)

    Ps teksti voi olla sekavaa kännykän käytöstä johtuen.
     
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,705
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Pirun hyvä tarjous. Itse tilasin kanssa tuon R5:en. Vaikka hommaisi sijoitusmielessä, ei ole trokaamista.
    Niin, sepä vain onkin mietinnän arvoinen asia. Pixmanialla oli kohtuullinen prossutarjous mutta sepä meni jo. Systemalta ehkäpäs FX 8320 ja kelloja sille niskaan. En ole aivan jokaista kauppaa tutkiskellut. Siis jos ei nykyinen riitä. Mitäpä muuten sanoo CPU-Z ja etusivulta prossun stepping? Jos on C2 niin ymmärrän kellottuvuusongelman. Noissa kun oli jotain häikkää muistaakseni.

    Meinaatko odotella uusia näyttiksiä?
     
    Viimeksi muokattu: 10.06.2015
  17. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Noo ton nykysen näyttiksen ostin kun vanha meni rikki ja piti saada sopivaan hintaan joku ok näyttis. En ole siis vielä ainakaan ostamassa näyttustä koska tuntuu että ei ole tarvetta, mielummin prossy ekana.

    Pitää katella 12 aikoihin kun pääse duunista mitä cpu z sanoo :). Onko muuten tuo R5 miten iso koppa nykyseen verrattuna.vähän kyllä kiinnostais tuohon hintaan. En siis usko että tätä prossya saa millään keinoin hengitettyä uudeelleen joten uusi prossu minun mielesrä tekisi terää ;)
     
  18. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Onhan se R5 aika paljoki isompi ja painavampi koppa.

    En tosiaan näe mitään järkee alkaa vaihtaan ton tason emoo ellei oo pakko.
     
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,705
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Onhan koppa toki aivan eri sukupolvea kuin tuo Anteccisi. Nappaisin tarjoukseen kiinni. On kuitenkin muunneltavissa ja pölysuojaukseen satsattu. Mitat kopalle näet spekseistä ja mittanauha kouraan wanhan kopan kanssa.

    Voisi sulla olla tosiaan prossupäivityksen paikka, myöhemmin näyttis. Mutta laitappas juttua nykykivestä minkä mallinen. Aivan mielenkiinnosta kyselen. Olikohan omalla 955:lla 4.4GHz tai sinnepäin kun kaikki toimi joutuisasti vakaana. BTW samanlaisella emolla. :)
     
  20. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Joo pitääpä katella. Sinähän autoit mua sillon kauan aikaa sitte kellotus yrityksis eri nickillä vaan :).

    Joten kumpaan suuuntaan tässö nyt kannattaisi lähteä jos ette ole yöllä antamassa mulle ostovinkkejä :) ja kannattaako ihan tulevaisuutta.katellen ostaa tuo r5:)

    Edit. Jos siis riittää vielä minulle

    Edit 2 aha meni jo :)
     
  21. Niklas70

    Niklas70 Regular member

    Liittynyt:
    09.06.2013
    Viestejä:
    324
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Jooten huomenissa kun heräilen laitan varmaan tilaukseen. Tällä hetkellä tuntuu että otan fx 8350 ja toivon että se tuo lisää fps pelaamiseen. Itsestä tuntunu siltä niikun moni sanoo täällä että ihan järjetöntä heittää ihan hyvää emolevyä turhaan pois kun kerran toimii :)

    Onko nykynen näyttis noille prossuille xeon/i5/fx bottleneckinä? Aattelin vaan että toisaalta aika turhaa ostaa edes välttämättä i5 jos näyttis ei kuitekaan anna myöten. Toisaalta ei sitten tarvisi päivittää i5 jos vaihtaa näyttiksen :)

    Edit. Tuntuu vaan tää tilanne oudolta, kaikki sanoo että jos on varaa inteliä ostaa niin kannattaa, mutta yleensä ihmisillä on se tilanne että pitää ostaa emo ja prossu riippumatta mihin suuntaan kallistuu. Sen takia on vaikeata lukea neuvoja netistä kun ihmisiet suosittelee inteliä amd:n yli, mutta en ole törmänny kertaakaan vielä samaan tilanteeseen kun mulla...
     
    Viimeksi muokattu: 11.06.2015

Jaa tämä sivu