1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Hävyttömän hitaat päivitykset

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi 1pertti 13.07.2016.

  1. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,089
    Kiitokset:
    1,204
    Pisteet:
    243
    Windows 7:n päivitys on muuttunut suorastaan hävyttömän hitaaksi. Eilen illalla lopetin kesken, kun luulin, että palvelin on ruuhkautunut. Tänään läppäri on "tarkistanut" päivityksiä kohta 3 tuntia, eikä valmista tule. Aiemminhan tuo sujui noin 10 minuutissa, mutta nykyisin vie tunteja. Pakostakin tulee mieleen, että kyseessä on joku kiusanteko niitä kohtaan, jotka yhä käyttävät Windows 7:ää.

    Vuoden mittaan on tullut joitakin päivityksiä, joiden on ilmoitettu korjaavan päivitysongelmia, mutta käytännössä ne ovat tainneet palvella vain Windows 10:ksi päivitystä. Toivottavasti tilanne korjautuu, kun päivitystarjous päättyy kuun lopussa.
     
  2.  
  3. tumpelo

    tumpelo Member

    Liittynyt:
    02.02.2016
    Viestejä:
    50
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    18
    Kerran tai kaksi ollut tämän vuoden puolella sama juttu. Lataus tosiaan kestänyt tolkuttoman pitkään. Ei ole haitannut kun ollut jo kauan ollut seiskassa valinta että lataa päivitykset automaattisesti mutta anna minun valita milloin asennetaan. (Viime vuonna isoveljellä yksi päivitys epäonnistui ja tämä esti kaikkien seuraavienkin päivitysten asentumisen. Piti poistaa kyseinen päivitys listalta kokonaan niin sitten asentui parin kuukauden päivitykset kerralla. Helpolla päästiin. Uutisissa oli että kyseinen päivitys oli tuonut monille näytöille sinisen kuolemanruudun. Tämän jälkeen on automaattipäivitys ollut poies päältä että ehtii kuulla jos tarjolla onkin ollut maanantaipäivitys.)

    Luulisi kyllä että tilanne korjaantuu kuun vaihteessa. Nyt alkaa varmaan oikeasti olla ruuhkaa kun mattimyöhäiset päättää kumminkin vaihtaa kymppiin. Kiusantekoon ei millään jaksa uskoa. Siihen pitäisi tosissaan uhrata työtä ja vaivaa. Ja sitten kun joku duunari kuppilassa puhuisi sivu suunsa niin siitähän se soppa syntyisi. Alkaisi meikäläinenkin harkita Linuxia. Kuukauden kuluttuahan tuon sitten näkee palaako päivitykset normaalinopeuteen. Tai kahden kuukauden. Taitaa olla ensi kuussa tulossa kympille isompi päivitys.
     
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,089
    Kiitokset:
    1,204
    Pisteet:
    243
    Ja piilotetut ohjeet
    Oletteko huomanneet, että monet Googlella haetut Microsoftin ohjeet eivät enää löydykään, vaan Microsoft on ohjannut hakutulokset uudelleen jollekin sivulle, joka koskee pelkästään Windows 10:ä?

     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,433
    Kiitokset:
    3,872
    Pisteet:
    223
    Ei ole tullut pitkiin aikoihin asennettua muuta kuin tietoturvapäivityksiä ja hyvin pelaa päivitys edelleenkin. Jollakin päivityksellä varmaankin rikottu tuokin systeemi (minä kun luulin että seiskan mainstrem-tuki on loppunut ajat sitten). Ruuhkaa ei ole sattunut ainakaan silloin kun itse olen päivitellyt.
     
  6. Tuksu82

    Tuksu82 Active member

    Liittynyt:
    20.02.2006
    Viestejä:
    1,485
    Kiitokset:
    19
    Pisteet:
    68
    Oon kyllä huomannu että päivitykset ei lähde latautumaan sitten millään. Itse olen saanut päiviteltyä nopeammin siten että kun kone yrittää ladata isoa määrää päivityksiä poistan ruksin 2/3:sta ja lataan 1/3:n osan ensin, sitten puolet ja sen jälkeen loput. En tiedä miksi tuo on toiminut paljon nopeammin (alle puolessa tunnissa), mutta jos yritän ladata kaikkia kerralla, on voinut kulua muutama tunti ilman että se on lähtenyt vielä lataamaan yhtään mitään.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,089
    Kiitokset:
    1,204
    Pisteet:
    243
    Nyt on taas luvassa, että Windows 7:n päivitykset alkaisivat sujua, kun asennetaan syyskuun päivityksistä KB 3185911.
    http://www.infoworld.com/article/31...speeds-up-the-windows-7-scan-for-updates.html
    Toistaiseksi en vielä tiedä, kuinka hyvin tuo toimii, mutta paljoa huonommaksi tilanne ei enää voi mennä. Vielä kesällä Windows Update löysi uudet päivitykset yön aikana, mutta tämän viikon päivityksissä meni kaksi yötä, sillä jouduin pysäyttämään päivityspalvelun päiväksi ensimmäisen yön jälkeen, kun mitään ei ollut löytynyt ja päivityspalvelu vei 25 % suorittimen kapasiteetista. Tätä kirjoittaessani päivitys on vielä kesken.

    Netissä on valtavasti kirjoituksia Windows 7:n Updaten päivitysten haun hitaudesta, ja jos tuo kyseinen päivitys onnistuu nyt pudottamaan ajan useista tunneista muutamiin kymmeniin minuutteihin, niin maailmassa säästyy pienen kaupungin tarpeen verran sähköä.

    Sellainen ongelma Windows-päivityksiin taitaa jäädä, ettei päivitysten kuvauksista enää voi päätellä, tarvitseeko kyseistä päivitystä vai ei. Itse en oikein arvaa asentaa päivitystä selvittämättä, mistä siinä on kyse. Tämä taas johtuu siitä, että koneelleni alkoi tulla "yllättäen ja pyytämättä" Windows 10-päivityksiä, ja kun niitä koitti vältellä, jotkut niistä tarjottiin uudella nimellä ja muutettiin luokitukseltaan "tärkeiksi päivityksiksi".

    Johtuneeko tuosta, että päivitysten luokittelu näyttää muutenkin seonneen. Vai mitä pitäisi päätellä siitä, että elokuussa jaettiin maailmanlaajuisesti "tärkeä päivitys" koskien sitä, että Egypti oli päättänyt luopua ns. kesäajan käytöstä:
    https://support.microsoft.com/fi-fi/kb/3177723
     
  8. tumpelo

    tumpelo Member

    Liittynyt:
    02.02.2016
    Viestejä:
    50
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    18
    Onneksi vielä voi valita milloin päivitykset asentaa. Ehtii patarumpu varoittaa jos on maanantaitekeleitä. Pientä kosmeettista eroa ollut updaten toiminnassa tuon kympin tyrkytyksen jälkeen. Siinä vaiheessa kun koneelle ladattuja päivityksiä alkaa asentaa. Alussa informoi ette ladataan Windows 10:ä... Käytössä siis seiska (ensimmäisellä kerralla piti oikein tarkistaa ettei missään ole rukseja kympin asennukseen. ei ollut edes mahdollista valita). Vähän myöhemmin update ilmoittaa että valmistellaan asennusta ja palkki täyttyy hitaanlaisesti. Viimeiset päivitykset onneksi hoituneet alta kymmenessä minuutissa. Palkin täyttyessä ilmoittaakin että asennus on valmis. Missään vaiheessa ei asennuksen aikana enään näy mikä yksittäinen päivitys on menossa. Pääasia kumminkin että päivitykset todellisuudessa hoituu normaalisti vaikka tekstit tekstit on hiukka harhaanjohtavat verrattuna aikaan ennen kuin kymppiä tyrkytettiin. Ja päivityshistoria näyttää ajantasaista tietoa että kyllä ne seiskan pyydetyt päivitykset on onnistuneet.
     
  9. pateboe

    pateboe Regular member

    Liittynyt:
    14.06.2008
    Viestejä:
    413
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    28
    Murossa tuli vastaan ohjeet, jolla tuo Windows updaten pitäisi toimia vähän paremmin. Ainakin puhtaalla asennuksella, kun ei ole toiminut kunnolla.

    http://wu.krelay.de/en/
     
  10. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,776
    Kiitokset:
    1,238
    Pisteet:
    223
  11. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,089
    Kiitokset:
    1,204
    Pisteet:
    243
    Honestly, en voi uskoa, että Suomessa olevan tietokoneen käytölle on mitään merkitystä sillä, kuinka monta eri aikavyöhykettä Microsoft on määritellyt niissä noudatettavan tai joskus noudatetun normaaliajan, kesäajan tai muiden poikkeusten perusteella. Vain se on monessa yhteydessä tärkeää, että oman tietokoneen päivämäärä ja kelloaika ovat oikein. Mutta jos joku Jakutsk muuttaa aikavyöhykettä tai vaikkapa vain luopuu kesäajasta, sillä tiedolla ei ole mitään vaikutusta muualla kuin siellä päin Siperiaa olevalle tietokoneelle tai siinä olevalle Windowsille.

    Jos jotakuta kiinnostaa, niin tuolla näkyvät Microsoftin/Windowsin käyttämät kaikki 300 "aikavyöhykettä":
    https://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms912391(v=winembedded.11).aspx
    Suomen indeksi taulukossa on 125, ja jos joku ihmettelee, mikä "aikavyöhyke" tuo FLE on, niin se tulee nimistä Finland, Latvia, Estonia.
     
  12. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,776
    Kiitokset:
    1,238
    Pisteet:
    223
    Nooh nyt, vaikka se kone kallekustaalla jossain perähikiällä toimisi ilman yhtäkään päivitystä, on ihan luonnollista että maailmanlaajuisesti koneiden täytyisi puhua yhteistä kieltä aikavyöhykkedien suhteen.

     
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,089
    Kiitokset:
    1,204
    Pisteet:
    243
    Eihän tällaisesta asiasta kannattaisi montaa puheenvuoroa käyttää, mutta ihmettelen, miksi takerrut tuollaiseen, vaikka et yleensä argumentoi pelkästään mutu-pohjalta. Tietokoneen oikealla ajalla on merkitystä mm. siksi, koska Windows kirjoittelee omia lokejaan ja päivää dokumentteja yms. koneeseen asetetun päivämäärän ja kellonajan mukaan. Väärä päivämäärä voi joskus aiheuttaa todellisia ongelmia, mutta tuskin väärä kelloaika.

    Windows ylläpitää oikeaa aikaa käyttäjän asettaman aikavyöhykkeen mukaan. Siksi on tärkeää, että aikavyöhyke on asetettu oikein. Samalla voi valita automaattiset kesä- ja normaaliajan muutokset kyseisen aikavyöhykkeen mukaan. Tällöin Windows hoitaa nuo siirrot asetetun aikavyöhykkeen mukaisesti ilman käyttäjän lisätoimenpiteitä, kunhan kyseisen aikavyöhykkeen tiedot ovat ajan tasalla.

    Sillä, mitä muutoksia ja päivityksiä muiden aikavyöhykkeiden kohdalla tapahtuu, ei ole mitään merkitystä niin kauan kuin kone on alkuperäisessä sijainnissaan, oli se sitten Helsinki tai Perähikiä. Mutta jos kone viedään toiselle alueelle ja aikavyöhyke vaihdetaan sen mukaiseksi, on tärkeää, että uutta aikavyöhykettä koskevat päivitykset ovat ajan tasalla. Muuten ei ole mitään väliä sillä, mitä aikavyöhykkeitä ja kesäaikasääntöjä muualla maailmassa on.

    http://www.tenforums.com/tutorials/6410-clock-synchronize-internet-time-server-windows-10-a.html
    http://www.makeuseof.com/tag/synchronise-computer-time-internet-custom-schedule-windows-7/

    Edit/lisäys. Alkuperäinen pointti oli, että aikaisemmin vain tietokoneen toiminnan tai turvallisuuden kannalta merkitykselliset päivitykset oli luokiteltu tärkeiksi ja tällaiset päivitykset, joilla oli merkitystä vain harvoille, ilmoitettiin valinnaisiksi.
     
    Viimeksi muokattu: 20.09.2016
  14. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    193
    Itseasiassa on joskus käynyt niin että väärä kellonaika on estäny nettiin pääsyn, kaikki muu on kyllä ollu kunnossa kuten pvm, kk ja vuosi mutta kello ei.
     
  15. rane1958

    rane1958 Regular member

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    387
    Kiitokset:
    64
    Pisteet:
    38
    Miten ihmeessä tuo on mahdollista...? o_O
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    6,143
    Kiitokset:
    1,198
    Pisteet:
    243
    Kyllä se vaan on, jokainen voi itse kokeilla vaikka sen, kun nollaa biossin paristoresetillä, niin käy juuri noin.
     
    rick79 kiitti tästä.
  17. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,089
    Kiitokset:
    1,204
    Pisteet:
    243
    Jos nollaa biosin yhteydessä olevan RealTimeClockin, niin paljon mikään ei toimi, ennen kuin päivämäärä ja kelloaika on annettu. Bootatessa Windows hakee RTC:ltä tuon päivämäärän ja kelloajan tietämättä kuitenkaan, oliko ne oikeat. Windows siis käynnistyy ja toimii väärilläkin aika-asetuksilla, mutta sovellusten kanssa tulee ongelmia. Esimerkiksi tietoturvaohjelma voi estää internetyhteyden, jos päivämäärä ja kelloaika ovat väärät. Sellaisesta en ole aiemmin kuullut, että pelkkä väärä kelloaika voisi jotenkin blokata internetin, vai tarvitaanko siihen usean tunnin heitto, jolloin tietoturvaohjelma alkaa taas epäillä jotakin?
     
    rane1958 kiitti tästä.
  18. rane1958

    rane1958 Regular member

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    387
    Kiitokset:
    64
    Pisteet:
    38
    Kuka nyt ehdoin tahdoin noin tekisi...? :confused:
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    6,143
    Kiitokset:
    1,198
    Pisteet:
    243
    Monasti tämä vaan on ratkaisu ongelmille. Eikä siinä ole mitään ongelma, kun laittaa aika-asetukset heti tuon perään oikein.

    Biossiin muistinvarmistusparisto saattaa itsestäänkin tyhjentyä tai kulua loppuun.
     
  20. Kasavuori

    Kasavuori Regular member

    Liittynyt:
    17.04.2006
    Viestejä:
    443
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Tuo on kyllä aivan totta.
    Taas kun kesäaika vaihtuu normaali ajaksi, niin meillä Windows laitteiden lisäksi myös Nexus, Apple ja Linuxit lakkaavat saamasta nettiin yhteyttä.
    Tämä johtuu siitä, että käytössä olevat reitittimemme eivät osaa vaihtaa samaan aikaan kesäajasta normaali aikaan.
    Kun ajat on sitten käsin vaihdettu oikeaksi, niin toimii taas puoli vuotta.
     
  21. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,523
    Kiitokset:
    231
    Pisteet:
    93
    Tai sitten ei ole osattu konffata reititntä päivittämään aikaa automaagisesti verkon NTP-palvelimilta...
    Kotvasen sai omasta Asuksen reitittimestä hakea mistä tuo asetetaan...

    T: Vesku
     

Jaa tämä sivu