1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Hyvät/huonot ram-merkit

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi noexaLi 17.02.2016.

  1. noexaLi

    noexaLi Newbie

    Liittynyt:
    11.10.2015
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ostin äskettäin Asuksen K501LB läppärin jossa on 4gb muistia, ja ajattelin siihen laittaa 4 gigaa lisää. Asiaa tutkittuani ymmärsin että hankala on mennä metsään kunhan tyyppi ja kellot on samat (DDR3L ja 1600). Kysymys siis nyt onkin että onko merkeissä joitakin semmosia mitä kannattaisi suosia tai välttää? Läheltä kaupasta löytyis semmosia nimiä kuin AData, Kingmax, Hynix ja Samsung, mutta itselle ei nämä sano yhtään mitään suuntaan eikä toiseen. Kiitos vastauksista.
     
  2.  
  3. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,467
    Kiitokset:
    312
    Pisteet:
    93
    Noista olen joissakin pöytäkoneessa käyttänyt ADatan kampoja,hyvin toimineet.
    Kingmax,??
    Samsung.Uudehkossa Asus X555LB läppärissä Samsung 1600 Mhz Muistia.OK
    Hynix --> Hyundai.,ei tietoa.

    Varmaankin olis optimaallisin homma,että muistit olis saman valmistajan,
    ja samasta paketista otettu,on sitten koneessa 2 tai 4 kampaa.

    Sitten on joissakin tapauksissa tullut vastaan emon ja muistien,
    yhteensopivuus ongelmia,mutta taitaa tänäpäivänä olla harvinaisempaa.

    Minkä valmistajan muisti on nyt koneessa.
     
    Viimeksi muokattu: 17.02.2016
  4. noexaLi

    noexaLi Newbie

    Liittynyt:
    11.10.2015
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Saan koneen avattua vasta viikonloppuna, enkä äkkiseltään löytänyt koneen kyljestä enkä manuaalista infoa. Ei liene mitään softaratkaisuja valmistajan löytämiseen? Crucial.comin tiedän mutta sekään ei tuota tietoa kerro.
     
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
  6. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,467
    Kiitokset:
    312
    Pisteet:
    93
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Mistäköhän johtuu, että omassa Win10-koneessa se toimii.
    Olen ladannut zip-paketin 64bit ja asentanut järjestelmävalvojana, liekö tuolla tekemistä asian kanssa. Kokeilin, niin asentuu ilman järjestelmävalvojan oikeuksia.
    Kuva siitä toiminnassa, suuremmaksi klikkaamalla:
    CPU-Z.PNG
     
  8. noexaLi

    noexaLi Newbie

    Liittynyt:
    11.10.2015
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Itsellä Win8.1 käyttiksenä ja käynnistyy kyllä ihan normaalisti. Kaikki muut tiedot löytyy paitsi luonnollisesti se SPD välilehti eli muistin tarkemmat tiedot. Kokeilin huvikseen vanhalla läppärillä(myös W8.1) ja sillä myös tuo SPD välilehti toimi ja näin muistista kaiken mahdollisen. Mikähän lie sitten ongelmana, poistin ja asensin uudelleen järjestelmävalvojana mutta mikään ei muuttunut, SPD välilehti on tyhjää täynnä. Antaa kyllä valita Slot1 ja Slot2 välillä, mutta kumpikin täysin tyhjiä
     
  9. 99eki

    99eki Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2012
    Viestejä:
    174
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    38
  10. vsi65

    vsi65 Member

    Liittynyt:
    24.08.2013
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ei suurta väliä merkillä kun ne muistipalikat tulee useimmiten samalta tuotantolinjalta kuitenkin (samsung?).
    Jos kauppa on lähellä niin on apukin. Maksat 10 enemmän kuin verkossa mutta tarvittaessa vaihtamalla saat sopivat.
    Asuksen kotisivulta löytyy QVL-lista.
     
  11. zipperi

    zipperi Regular member

    Liittynyt:
    29.11.2004
    Viestejä:
    618
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Minulla on rinnakkain Samsung ja A-Data, ostaessani toista palikkaa varmistin että ajoitukset on identtiset. Hyvin toimivat yhdessä.
     
  12. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,467
    Kiitokset:
    312
    Pisteet:
    93
    Ei kait noissa pitäis olla mitään sekavuutta,kun muistien latenssit ja volyymit on samat,
    niin pitäis toimia ;) vaikka on eri valmistajien palikat.
    Jos jotain alkaa herjaamaan,niin syntipukkia vois etsiä emosta,
    ja tiettyjen muistien yhteensopivuudesta.

    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socketAM3/M4A88TD-M/AMD-DDR3-4DIMM-Memory-QVL.pdf

    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1150/Z97-A/Z97_A_DIMM_QVL.pdf

    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1155/P8B75-M_LE/P8B75-M-LE-1600-2400DIMM-QVL.pdf
     
  13. Gudas

    Gudas Newbie

    Liittynyt:
    08.02.2016
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei minunkaan kokemuksen perusteella ole väliä vaikka merkkejä heittää sekaisin. Ainoa mitä on tullut vastaan on ollut jotkut Fujitsun läppärit mitkä on olleet tarkkoja minkä kamman sinne lykkää.
     

Jaa tämä sivu