1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys HTPC/Serveri hintaan 700 euroa

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi D-Code 15.07.2015.

  1. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    193
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Budjetti?: 700€
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä, Windows 8.1 tai Windows 7
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
    Ylikellotatko prosessoria?: Ei
    Kotelon koko: Pieni (µATX)/ Erittäin pieni (mITX), vaaka-profiilinen, että mahtuu TV:n yhteyteen
    Onko kotelon värillä väliä?: Tumma väri
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Mahdollisimman minimalistinen, ei suurta väliä.
    Mitat suurimmillaan: Syvyys 40cm, Leveys 60cm, Korkeus 17cm (jotta koneen päälle jää edes 1cm ilmapatsas).
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Hyvin hiljainen tai äänetön. Aina päällä.
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Kyllä
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Ei
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: Vanhan läppärin DVD-asema on, jos sellaisen voi uusiokäyttää. Ei tarvitse budjettiin välttämättä huomioda
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä, 120GB:ta isompaa tuskin tarvitsee, koska tulee tiedostoille iso HDD
    Koneen käyttötarkoitus: HTPC käyttö sekä varmuuskopio omasta keskusyksiköstä toiselle paikkakunnalle (tulipalon tai muun sähläämisen varalta, omistan pienen foliohatun ja tykkään värkkäilystä näin ylipäätään), kevyehkö pelaaminen playstation ym. emulaattoreilla. Televisioon tulee kiinni. Mietin jotain suurta kovalevyä tähän, esim. 8GB HDD levyä, jotta oman tietokoneeni kaikki tiedostot saisi varmuuskopioitua tähän "serveriin" eri paikkakunnalle. Minecraft serverinä voi toimia ajoittain.
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Pelkkä keskusyksikkö kuuluu budjettiin.
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: DVD asema läppäristä, jos sen voi uusiokäyttää, 4GB DDR3 RAM vanhasta läppäristä, jos niiden uusiokäyttäminen on järkevää (en ole varma onko 1600 Mhz vai vähän pienempi taajuus).
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä: Arvostan keskusyksikköjen ominaisuuksia melkotavalla tässä järjestyksessä: Äänettömyys > Energiatehokkuus > Lämpötila > Tehokkuus
     
    Viimeksi muokattu: 15.07.2015
  2.  
  3. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    193
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Muutin budjetiksi 700 euroa, koska näytti siltä, että isot HDD:t maksavat paljon. Käytännössä kone tulee tarvitsemaan ainakin 6TB tallennustilaa, mutta 8TB olisi hyvä. Yllättävän vähän noita isoja levyjä on tarjolla.
     
  4. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Onks sen 6TB pakko olla samalla levyllä fyysisesti ?
     
  5. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    193
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Jos mahtuu esim. 4TB+4TB niin sekin on ihan OK. Periaatteessa tässä hankintavaiheessa ei tarvi budjettiin kuulua kuin yksi vähintään 4TB levy ja laajennusmahdollisuus. Varmuuskopioitavaa dataa onkin tällä hetkellä vain noin 2,5 TB.
     
    Viimeksi muokattu: 15.07.2015
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Tollasta Jimms.fi

    [​IMG]

    Koppa täyttää mitat, 4 teran kovo, muistia 4 gigaa jonka luulis piisaavan, prossussa 4 ydintä ja hyvä näyttis, hyvän hyötysuhteen poweri, WLAN kortti, Wintoosa, tuuletinkontrolleri jotta saa meteliä pois tai tuulettimet pois päältä jopa, toinen tuuletin koppaan, matala prossujäähy ja hyvä emo.

    Ehkä vähän overkill mut tehot ei lopu heti kesken.

    Muisti kantsii vaihtaa tohon http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/107177
     
  7. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    193
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Tämmoinen APU-kone siitä varmaan tosiaan tulee. Yllättävän kalliiksi menee, kun kaikki osat lisää yhteen. Tuossakaan ei ole vielä 120GB SSD mukana eli siitä vielä 70e tulis lisää hintaa ja sen jälkeen ei koppaan mahdu enää toista HDD:tä. Mitään käyttistä en mistään hinnasta boottaa omalla koneella HDD:lta enää.

    Onko muistin nopeudella yli 1600Mhz mitää merkitystä, kun ymmärsin, että toi 1600Mhz olisi monelle emolevylle "standardinopeus" ja siten noi nopeammat muistit ei toimisikkaan mitenkään olennaisesti nopeammin?

    Oon fiksoitunut erittäin paljon tällaiseen slim tyyppiseen buildiin ja tämmöiseen caseen sais 2HDD normisti kiinni ja SSD jonnekkin lojumaan taktisesti. Virtalähteenä toimisi koneen ulkopuolinen muuntaja, joka jäis sit TV-tason taakse piiloon. Monissa näissä pienissä laatikoissa on valmiina sellanen ulkoinen 120-200W virtalähde niin riittääköhän se mihinkään?
    http://www.pcper.com/files/review/2014-10-26/DSC_0789 (Large).JPG
     
  8. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
  9. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Eipä tollaselle koneelle hirveesti tehoja saa. Ja virtalähteetki yleensä menee alle 100 watin, ei riitä kummosiinkaan tehoihin. Mut siis joo, onnistuu tollanenki jos tehoista tingitään kunnolla.
     
  10. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    193
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Aivan, eli ehkä sit kuitenkin on houkutus melkein peruspöytäkoneen tehoista HTPC:ta ruveta kasaamaan, että voi sen sitten uusiokäyttää pöytäkoneeksi, jos ei se HTPC-käyttö ole aktiivista.

    Jos sulla on visio siitä, minkälaisen emolevyn ja prossun pyörittämiseen tollainen litteämallinen htpc riittäisi (lähinnä se virtalähde rajoittaa) niin mielellään näen mallia, että näkee kuinka paljon se rajaa tehoa. Periaatteessa aika laiskakin se HTPC saa tietty olla, kun ei sillä mitään Crysiksiä pelata.

    Wifi ei ole täysin välttämätön, koska voin ehkä laittaa toisen tukiaseman HTPC:n viereen. Lisäksi mulla on tosiaan vähintään 1366 Mhz läppärin DDR3-RAM (4GB), jotka vois tommoiseen miniITX-slim emolevyyn laittaa ilman että ostais uusia. Toki 4GB RAM nyt on halpaa kuin piirakka muutenkin.
     
  11. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    No jos puhutaan 90 watin powerista parin kovon kanssa, prossu ja näyttis sais viedä korkeintaan 30-35 watin luokassa jolla mentäis aika surkeisiin lukemiin. Tohon tapaan http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/95094
     
  12. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    193
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/55003 Tämä case vois olla hyvä kompromissi? Toi 17cm korkea HTPC tosiaan mahtuu juuri ja juuri telkkarin alle, mutta on vähän iso. Saisko tällaiseen caseen mahtumaan tota sun alunperin ehdottamaa konetta?
     
  13. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Tohon pitäis mahtua noi kaikki osat, ainaki speksien perusteella. Tuuletin tietenki vaihtoon, koska toi syö vaan 80 millisiä.
     
  14. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    193
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Loistavaa! Ehkä tästä tulee joku paketti kasaan. Onkohan mATX emolla ja miniITX kuinka isoa eroa? Siis mietin, että jos ottais pienemmän emolevyn ni vois ehkä helpommin saada tungettua 2,5" SSD levyn vähän huonolla kiinnityksellä ylimääräisenä, jos tuleeki lisää HDD-levyjä. (kotikoneen kelkkoihin atx lootaan menee 8 hdd) Riitäkö toi poweri, jos hankkis dedicated näyttiksen joskus?
     
  15. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Katos toi:
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/74190

    Ja CD/DVD asemapaikan saa myös muunnettua 3.5" paikaks tällä
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/4379

    Sen jälkeen kun oot asentanu winukan, tai asennat muistitikulta.

    E:
    Ja poweriks laittaisin vähintään ton jos erillistä meinataan myöhemmin:
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/110440
    (Huomioi, että vain yksi näyttispiuha, 1 x 6+2-pin PCIe)

    Tuohan ei ole sitten irroitettavilla kaapeleilla, mITX setissä modulaarisuus vois olla iso plussa. Suoraan hyvä, mutta ei halpa: http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/92827

    Kestää käytännössä minkä tahansa näyttiksen tossa setissä.
     
    Viimeksi muokattu: 17.07.2015
  16. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    193
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Toi boksi on liian korkea.Siihen mun linkittämään boksiin lähden kasaamaan. Virtalähteen kokoa vielä harkitsen ja modulaarinen olis tosiaan näppärä asentaa. Pitää tässä vkl aikana hintashoppailla ja miettiä jos tilais jotain kuitenki ulkomailta. Toisaalta jimms on Turussa niin takuuasiat on erittäin helppo hoitaa.
     
  17. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,672
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    78
  18. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    193
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Tulee aika tavalla suljettuun tilaan se kone, eli pieni ääni ei haittane. Kyllä se teho kuitenkin houkuttelee, kun on toi prossu jo paljon heikompi ku toi 3,1Ghz APU.
     
  19. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    AM1 kannassa se pikku vika tohon systeemiin et SATA liittimiä max 2. Toi tarvii 3 kovoo. Muutenhan tolla saa tosi viileen ja pienikokosen.

    Dedidated näyttiksestä puhuen, tohon koppaan sopii vaan low profile näyttis.
     
  20. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,672
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    78
    4 x SATA3 tuossa lankussa. Tehoa kyllä riittää htpc-käyttöön kiitettävästi, raskaimpien emulaattorien kohdalla saattaa olla ettei riitä.
     
  21. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Katos vaan. Aikasemmin noita AM1 emoja kattelin eikä yksikään valmistaja ollu laittanu erillistä SATA piiriä. Asrock tajus laittaa.

    Toki hintaki on aika kova.
     

Jaa tämä sivu