1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma HTC One M7 pinkoodin palauttaminen

Viestiketju Android -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Jomppa71 21.06.2015.

  1. Jomppa71

    Jomppa71 Member

    Liittynyt:
    16.08.2010
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Nyt tuli hankala ongelma, joka ei ihan maalaisjärjellä ratkea. Olen onnistunut unohtamaan puhelimeni PIN-koodin. Puhelin on HTC One M7, ohjelmistoversio 7.19.401.2.

    Yritin pelastaa tilanteen vaihtamalla koodin uuteen Googlen Device Managerissa tämän ohjeen mukaan: http://acer.custhelp.com/app/answer...pattern,-pin-or-password-on-an-android-device.

    Tämä ei kuitenkaan onnistunut (nähtävästi kyseinen puhelimen ohjelmistoversio ei tue tätä toimintoa).

    Puhelimella on todella tärkeitä tekstiviestejä, WhatsApp-viestejä ja erityisesti valokuvia, jotka haluan pelastaa lähes hinnalla millä hyvänsä.

    Pystyykö tätä ongelmaa ratkaisemaan? Tai löytyykö tahoa, jonne puhelimen voisi viedä avattavaksi? Kaikki apu olisi nyt enemmän kuin tervetullutta.
     
  2.  
  3. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Eikös homma mee niin että kun laittaa tarpeeks monta kertaa pin-koodin väärin niin lopulta puhelin pyytää puk-koodia jonka taas saa operaattorin liittymätiedoista. Ja kait androidi tekee varmuuskopiot viesteistä pilveen?
     
  4. mcmopo

    mcmopo Active member

    Liittynyt:
    01.07.2003
    Viestejä:
    1,491
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    68
    Nyt taidetaan puhua näyttölukituksen suojakoodista eikä pin koodista.
     
  5. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Voip olla.. Annoin vastauksen kuitenki esitettyyn kysymykseen :D
     
  6. mcmopo

    mcmopo Active member

    Liittynyt:
    01.07.2003
    Viestejä:
    1,491
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    68
    Eikös muuten android puhelimen saanut auki sähköpostin salasanan avulla? Taisi olla jotenkin niin että kun tarpeeksi monta kertaa tuon veti väärin niin tuli vaihtoehto että pystyi avaamaan salasanan avulla.
     
    JoniS kiitti tästä.
  7. Jomppa71

    Jomppa71 Member

    Liittynyt:
    16.08.2010
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Puhelimen näyttöön tulee teksti "avaa lukitus antamalla pin-koodi". Tähän kun annan väärän koodin, puhelin ilmoittaa: "Olet antanut väärin pin-koodin 135 kertaa. Yritä uudelleen 30 sekunnin kuluttua".

    Puhelin on siis kyllä päällä. Puhelut ja tekstarit tulevat kyllä puhelimeen. Olisikohan sittenkin kyse siitä näytön lukituksesta? Ainakaan vielä ei ole antanut vaihtoehtoa avata puhelinta Google tunnuksin.
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,971
    Kiitokset:
    517
    Pisteet:
    173
    Jos kyseessä on tosiaan oma puhelimesi, eiköhän kannattaisi pysähtyä miettimään intensiivisesti, mikä PIN-koodi mahtaisi olla? On epätodennäköistä, että olet antanut täysin sattumanvaraisen numeroyhdistelmän PIN-koodiksi. Paljon todennäköisempää on, että numerosarja merkitsee sinulle jotakin tai on tuttu jostakin muusta yhteydestä.

    Yleensä ihmisen toiminnoissa on joku logiikka ja koittamalla esimerkiksi miettiä, minkä numerosarjan voisit antaa nyt koodiksi, että sen myöhemmin varmasti muistaisit, saattaa johdattaa nykyisen koodin jäljille. Ihmiset ovat tietenkin erilaisia, mutta ainakaan minulle ei tulisi mieleen yli sata mahdollista PIN-koodia, joita kokeilla.

    Jos edellä kuvattu ei johda tulokseen, eikä sinulle kovan miettimisen jälkeen tule vielä huomisaamunakaan mitään muistikuvaa koodista, niin tuolla linkkaamassasi ohjeessa sanotaan, että lukitus voidaan purkaa huollossa. Ilmaista se ei varmaankaan ole.
     
  9. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Oonko mä nyt ihan hakuteillä? Pin-koodin voi antaa väärin vain kolme kertaa, sen jälkeen laite on puk-lukittu?

    Haen nyt sitä että jos puhuttas asioista oikeilla nimillä niin ois helpompaa auttaa. Ei tuu guugelilla oikeita tuloksia jos hakusanat on väärin.
     
  10. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Tässä ilmeisesti on kyse näytönlukituksen koodista, eikä PIN-koodista, jota tarvitaan puhelinta käynnistettäessä.
     
    JoniS kiitti tästä.
  11. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Jos kirjottaa googleen "how to bypass android lock" niin ohjeita tulee vaikka kuinka ja paljon. Mukaan lukien YouTube videoita. Sieltä koittaa valita mieleisensä. Vaikee oikeen auttaa kun ei oo se puhelin tässä. Mut guugeli jelppii...

    Videoista kannattaa koittaa kattoo se joka eniten muistuttaa omaa tilannetta
     
  12. E. Tyrell

    E. Tyrell Newbie

    Liittynyt:
    22.06.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    PIN-koodilla ei automaattisesti tarkoiteta aina SIM-kortin lukituskoodia. Esim. juuri Androidin näyttölukituksen kohdalla yksi lukitusmetodeista on PIN-koodi.
     
  13. E. Tyrell

    E. Tyrell Newbie

    Liittynyt:
    22.06.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tämä ei taida enää toimia Android 5.0 -päivityksen jälkeen.
     
  14. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    Siksi onkin tärkeää puhua oikeilla termeillä ja mahd. Tarkasti, "sim kortin pinkoodi" tai "lukitusnäytön pinkoodi" esimerkiksi olisi heti kertonut ongelman laadun, pinkoodi kuitenkin yleisesti mielletään ensimmäisenä sim kortin lukitus koodiksi.

    E: http://www.google.com/android/devicemanager

    Laita tuolla uusi salasana niin vanha poistuu
     
    Viimeksi muokattu: 22.06.2015
  15. E. Tyrell

    E. Tyrell Newbie

    Liittynyt:
    22.06.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tämäkään ei taida enää nykyään toimia. Jos näyttö on pin-koodilukittu, niin puhelimelta tulee vastaus tyyliin "Lukitusta ei tarvita, koska lukitus on jo asetettu" tms.
     
  16. Jomppa71

    Jomppa71 Member

    Liittynyt:
    16.08.2010
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Näin on. Olen kokeillut monta kertaa tuota Android Device managerin toimintoa. Se ilmoittaa seuraavaa: "Since Google has verified that a screen lock is already set, the password you entered won't be needed." Sinne antamani uusi salasana ei siis koskaan toimi sitten puhelimella.
     
    JoniS kiitti tästä.
  17. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    Sattuiko olemaan adb/usb-virheenkorjaus päällä puhelimessa?

    Taikka custom recoveryä tai avattu bootloaderi.
     
  18. E. Tyrell

    E. Tyrell Newbie

    Liittynyt:
    22.06.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tätä kyseistä ongelmaluuria itsekin hypistelleenä, niin USB debugging ei ole ilmeisesti päällä, koska ADB ei laitetta löydä. Recovery vaikutti vakiolta, mutta bootloaderista en ole varma onko lukittu vai ei. Recoverystä ilmeisesti käy ilmi bootloaderin tila? Jos bootloader on lukitsematon, niin pääsisikö hommassa mahdollisesti eteenpäin?
     
  19. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    Jos on avonainen bootloader niin pitäisi bootloader/fastboot tilasta onnistua flashaaman custom recovery, ilman että tyhjenee user data partitio. Custom recoveryssä sitten adb toimisi ilman että on usb-debugging päällä.
     
    E. Tyrell kiitti tästä.
  20. E. Tyrell

    E. Tyrell Newbie

    Liittynyt:
    22.06.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tässä HTC One M7:ssä ei taida olla muistikorttipaikkaa. Onko tietoa onnistuisiko flashäys esim. muistitikulta OTG kaapelilla tms.?
     
  21. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    Se tiedosto tulee koneelta, jos esim. Recoveryn flashaat. Se menee fastboot komennoilla sisään, mutta vain jos bootloaderi on auki. Bootloaderin kun avaa niin tyhjää koko puhelimen, eli jos on lukittu tällä hetkellä ei kannata avata.

    Koodi:
    Fastboot flash recovery tähänsetiedostonimi.img
     
    E. Tyrell kiitti tästä.

Jaa tämä sivu