1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

hp-koneeseen sopiva muisti?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi REALCLONE 29.03.2015.

  1. REALCLONE

    REALCLONE Member

    Liittynyt:
    23.06.2007
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Joo, tää on varmaan joillekin selvää, vaan ei minulle, siksi kysynkin eli minulla hp g5383sc-pöytäkone, jossa muistia nyt 4gb. Riittääkö videon editoimiseen toisen 4gb:sen osto vai pitääkö nostaa jopa 16gb:aan saakka? Muutama ohjelma on herjannut ylisuuresta kuormituksesta ja ajattelin homman korjautuvan tällä tavoin, vaan miten on? Laitan kuvat tuosta kyseisestä kammasta, jonka joku voisi suomentaa (en tajua...), jotta tietäisin, mitä ostaa. Koneessa muuten neljä muistipaikkaa, joista joka toinen sininen / musta. Tämä oli kiinni sinisessä. Joka tapauksessa apua tarvitsisin ja jos joku teistä viitsii/ehtii vastata, niin oon kiitollinen. t:realclone
     

    Liitetyt tiedostot:

  2.  
  3. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Nykyinen muisti on DDR3-1333-tyyppiä. 8 gigaa riittää jo pitkälle, kun ilmeisesti ihan ammattitason editoinnista ei ole kyse? HP:n sivuilta saa sellaisen kuvan, että emo ei tukisi yli 4 gigan kampoja, mutta takuuseen en mene. 2x8 gigaakin voi toimia, mutta pakettikone-emot yllättävät toisinaan. http://h20564.www2.hp.com/hpsc/doc/public/display?docId=emr_na-c02711511-34
     
  4. REALCLONE

    REALCLONE Member

    Liittynyt:
    23.06.2007
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitos vastauksestasi ja sorry että viipyi... Kävin antamassasi linkissä, jonka mukaan hp:seen saisi 4*4 gb yhteensä, mutta edelleen; joka toinen muistipaikoista musta ja toinen sininen. Jos ja kun saan muistia hankittua, niin pistänkö sen siniseen tyhjään paikkaan (nykyinen on sinisessä)? Voiko noissa yleensä särkeä jotain, jos erehtyy muistipaikan värissä? Jos vielä viitsit tai kuka hyvänsä ehtii oon kiitollinen. t.realclone
     
  5. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Joo, toinen kampa samanväriseen slottiin, missä ekakin on. Muistikanavat on yleensä merkitty noilla väreillä ja kaksi kampaa laitetaan samanvärisiin. Jos laittaa väärään slottiin, niin kone ei käynnisty, vaan antaa muistivirhettä näytölle tai emon merkkivalolla. Mitään peruuttamanton ei tapahdu. Varmista että uusi kampa menee kunnolla pohjaan, ne jäävät helposti liian ylös eikä kampa saa kontaktia. Uusi kampa voi periaatteessa olla millainen vain 4 gigan DDR3, mutta kahdella kammalla mennään hitaamman mukaan (turha maksaa nopeammasta 1600 ta 1866 MHz) ja samanlainen muisti toimii parhaiten vanhan kaverina.
     
    REALCLONE kiitti tästä.
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Todennäkösemmin kone toimii OK mut muisti on single channelissa.
     
  7. REALCLONE

    REALCLONE Member

    Liittynyt:
    23.06.2007
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16



    Isot kiitokset sinulle! Nyt kun vielä saan selvillle halvimmat (ei huonot) muistit, niin... Tässä kun on mennyt useita juttuja pieleen, voi tämä tuleva projekti auttaa eteen päin. Hyvää pääsiäistä sinulle. t:realclone
     
  8. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Muisteissa halvimmat on yleensä ne parhaat. Varsinkin nyt, kun nopeudesta (MHz-määrästä) ei kannata maksaa yhtään lisää. Mutulla sanoisin, että jos samaan hintaan saa, niin ota mieluummin matalammalla jännitteellä (1,5 V) toimivat kuin korkeamman jännitteen vaativat (1,65 V), vaikkakin valtaosa 1333 MHz muisteista taitaa olla tuota 1,5 V mallia.
     
  9. REALCLONE

    REALCLONE Member

    Liittynyt:
    23.06.2007
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16



    Katselin eri firmoista noita kampoja, mutta jäi vielä tilaamatta, koska en ollut varma tuosta sopivuudesta eli noissa ddr3-kammoissa näin kaksi lovea, kun taas tuossa lähettämässäni kuvassa niitä näyttäisi olevan kolme. Eli mitä tehdä? Tarviisin sitä muistia piakkoin, koska alkaa tympiä pc:n herjat ylisuuresta kuormituksesta. Jos taas joku teistä auttaisi. t:realclone
     
  10. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Päädyissä? En tiedä miksi HP:n käyttämissä muisteissa on kolme lovea, kun vain alimmaista käytetään kamman lukitsemiseen.
     
  11. REALCLONE

    REALCLONE Member

    Liittynyt:
    23.06.2007
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16





    Ehdin kokeilla viime viikolla eräällä ddr3-kammalla saaden vain mustaa välkkyvää näyttöä; siinä kaikki. Nyt tänään asensin toisen tehtaan saman tyyppisen kamman ja jo alkoi viimein onnistumaan:) Tuli oikosulku eli onko kiellettyä mainita kampojen valmistajat? Ei muuta, mutta jos jollain on samankaltainen ongelma pääsisi vähemmällä. t:realclone
     
  12. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,664
    Kiitokset:
    342
    Pisteet:
    93
    Ei ole.On ihan hyvä jos jakaa tietoa eteenpäin,kun on ollut ongelmia jonkun tuotteen,tai myyjäliikkeen kanssa.:oops:
     
    Viimeksi muokattu: 16.04.2015
  13. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Juu, ei siinä mitään kiellettyä ole. :D
     
  14. REALCLONE

    REALCLONE Member

    Liittynyt:
    23.06.2007
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
     
  15. REALCLONE

    REALCLONE Member

    Liittynyt:
    23.06.2007
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Nyt en muista kamman tarkkaa mallia, mutta kingstonin se oli ja matalaa mallia (orig.30mm korkeus), ominaisuudet muuten, kuin HP:n kammassa. Kun ei toiminut tilasin 18219 Corsair XMS3 4 Gt PC3-10600, 1333 MHz DD- kamman ja nyt pelittää hyvin. Myyjä oli verkkokauppa.com, jonka suhteen ei valittamista; vaihtoivat tuotteen mukisematta mm. Jos tää jotain nyt auttoi, niin hyvä. t:realclone PS: Tää voi tulla nyt toista kertaa, kun edellistä lähettämääni en löytänyt...
     
  16. REALCLONE

    REALCLONE Member

    Liittynyt:
    23.06.2007
    Viestejä:
    59
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16


    Joo ja tietenkin kiitokset minua jeesanneille myös:) t:realclone
     

Jaa tämä sivu