1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Hiljainen peli/työkone, max 1700€

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi mv83 31.08.2015.

  1. mv83

    mv83 Newbie

    Liittynyt:
    31.08.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Budjetti?: ~1700€, ei tarvitse todellakaan käyttää kaikkea.
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Kyllä (en mielellään säätäisi etenkään prossucoolerin kanssa)
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: ei
    Ylikellotatko prosessoria?: Ehkä
    Kotelon koko: Tavallinen (ATX)
    Onko kotelon värillä väliä?: Ei juurikaan, ei nyt silti mikään pinkki tms :)
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Mahdollisimman hiljainen, sikäli kun se pelikoneelle mahdollista on
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Ei
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Ei mielellään
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: DVD
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen (Starcraft2, Skyforge, Star Citizen, Civilization BE, jne. MMO/strategia painotteista) / Ohjelmointi (Visual Studio) / Netti- ja multimediakäyttö
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei, löytyy jo kotoa
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Ei yllämainittuja lukuunottamatta. Vanha kone jäänee kakkoskoneeksi. Näyttönä odottaa Asuksen 1920x1200 PB248Q.
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä:

    Edellinen kone vuodelta 2008, joskin näyttis päivitetty (QuadCore Q9550, GTX 560 Ti),. Uudelle siis alkaa olla tarve. Koneen tulisi olla mahdollisimman hiljainen, ja olenkin alla valinnut osia tätä silmälläpitäen. Pelikäyttöä varten tehojakin tulisi löytyä.

    Olen sen verran seurannut keskustelua näytänohjaintilanteesta, että järkevimmältä tuntuu nyt ostaa tuo gtx 960 ja odottaa seuraavaa Pascal sukupolvea ennen kuin laittaa näyttikseen enempi rahaa kiinni. Samalla Star Citizenin lopullinen julkaisukin hitusen lähempänä ;) Olen kaavaillut alla olevaa settiä:

    [​IMG]

    Lisäksi pakettiin tulossa Win10 Pro, Verkkokauppa.com:ssa Retail-lisenssi kustantaa 260 € jolloin ollaan karvan alle 1700 €:ssa.

    Tästä nyt kaipaisin hiukan palautetta/neuvoja. Sattuuko jokin pahasti silmään? Onko jo tässä vaiheessa tietoa ettei pelkän Pascal-näyttiksen vaihto tähän 2016 jostain syystä onnistuisi (liitännät tms)? Mahdollisia pullonkauloja? Epäluotettavaksi tiedettyjä osia? Jotain turhan kallista suorituskykyynsä nähden?

    Sitten tuo Skylake... onko tuo hintansa väärti? Lueskelin testejä eikä ero ole mitenkään huima. Mulla tuossa on toisaalta toiveena parempi päivitettävyys mikäli esim. DDR3 kuolee pois DDR4:n myötä, niin saa myöhemmin vielä muistia, jne.

    Vielä lisäkysymys SSD:stä. Eka sellainen nyt tulossa, aikanaan kun noista luin oli vielä ongelmia jatkuvan kirjoittelun keston kanssa. Ilmeisesti nykyään uskaltaa Wintoosan ja pelit SSD:lle asentaa noin vain, vai pitääkö kikkailla rekisterit tms Junctionilla normikovolle (sotisi vähän ideaa vastaan...)?

    Kommentteja ja mahdollisia muutosehdotuksia kuulisin mielelläni ennen kuin tilini ottaa osumaa ;)
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Kovo OK
    DVD OK
    SSD OK
    Näyttikseks ottasin https://hardwarium.com/product/276/69/msi-radeon-r9-380-gaming-2g-twin-frozr-v
    Poweri hiton kallis
    Koppa OK
    Muisti kallis
    Jäähy OK mut kallis sekin
    Prossussa en näe mitään järkee koska ylikellotus "ehkä"

    Pascal ei kuulemma hirveesti paranna pelitehoo, HBM2 nostaa sitä joo mut muuten. Vaihto onnistuu liitäntöjen puolesta.

    Tolla hinnalla tosi kyseenalasta hommata 4 säikeen prossu. Päivitettävyys ei oo LGA1151:lla sen parempi koska tota prossua ei oo mitään järkee vaihtaa parempaan (paras prossu tohon kantaan tulee oleen max 10% nopeempi mitä 6700K). DDR4 ei pahemmin auta päivitettävyydessä koska DDR3:sta saa vielä monta vuotta.

    SSD:n kuluminen ei oo pahakaan ongelma.
     
  4. mv83

    mv83 Newbie

    Liittynyt:
    31.08.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Mulla on noista Radeoneista sen verran huonoja kokemuksia (ajuriongelmia, tuuletin kuoli) että enempi siirtynyt Nvidian leipiin - ellei sitten hinta/laatu ole selvästi ensin mainitun puolella. Powerissa oli ideana että hiukka "ylitehoinen" ei tartte niin paljoo jäähdytystä, ja tuossa Corsairissa oli käsittääkseni kuorman mukaan säätyvä jäähdytys. Mulla on nykyisessä ollut Corsairin PSU nyt 7 vuotta ongelmitta, ja tiedän laadukkaaksi - olisikohan yhtä laadukkaita (ja hiljaisia) huokeammalla? Seasonic, EVGA? Ei kokemusta noista.

    Muisti oli halvin DDR4 minkä Hardvariumilta löysin - missasinko jotain? Toki sitten jos Skylake ylipäätään ei kannata niin sitten DDR3:sta. Jäähy on hiukan suolaisen hintainen, tässä sama juttu kuin virtalähteessä - nykyisessä on Noctua (ettei olisi jopa sama malli) ja tiedän luotettavaksi ja aika hiljaiseksi. Harkitsin Silentium Fera 2:ta mutta taitaa olla astetta tehottomampi (ja äänekkäämpi?)?

    Voitko selventää hiukan tuota prossupuolta. "Tolla hinnalla" tarkoittaa että pitäisi saada parempi vai tyytyä esim. 4690K:hon Hashwell puolelta? Ajattelin tuota 4690K:ta ennen kuin rupesin miettimään kannattaako nykytilanteessa enää Hashwelleja ostaa kun Skylake tuli. En ole nykyään ihan kartalla missä mennään ;) Prossua en niinkään ajatellut päivittää, lähinnä oli mielessä että muita yhteensopivia osia (kuten tuo muisti) vielä löytyy sitten kun muutaman vuoden päästä tarvii. Mutta jos DDR3:sta tulee löytymään vielä lähivuodet alkaa tuo koko Skylake kuulostaa kannattamattomalta.

    Tosiaan jäähdytyksessä on kiinni muutama kymppi palstalla yleensä lukemiani suosituksia enemmän. Tuo coolereiden jatkuva kiihdyttely vaan rassaa sen verta hermoja, että olen hiljaisuudesta valmis hieman maksamaankin. Kokonaan eri asia on jos halvemmalla saa yhtä hyvää tai jopa parempaa - suosituksia?
     
  5. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    No saahan ddr1:stäkin vielä.

    Mä oon sitä mieltä että jos nyt kasaa konetta niin kannattaa siirtyä uusimpaan kantaan ja uusimpiin muisteihin. ota myös huomioon että kun jonkun vuoden päästä haluat uutta niin sillon joudut ostamaan ddr4-muistit, joten miksi et ostaisi niitä nyt?

    Mä en löytäny yhen yhtä vikaa tosta sun kasaamasta paketista, en ainuttakaan. Neljän säikeen prossu juu, eipä oo todisteita ettei se riittäs. Ja tulee riittämään vielä pitkään. Pelaaminen on näyttispainotteista nykypäivänä. Toki prossultakin vaaditaan ytyä mutta kannattaa pitää järki päässä. Kyllähän jos rahkeet riittää niin Skylaken I7 alle ja siinä onki pelikonetta sitte vuosiks etiäppäin.

    Oma näkemykseni on: En ymmärrä miksi pitäis ostaa vanhentuvaa tavaraa kun saatavilla on uuttakin.
     
  6. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Mikä vuosi kyseessä? Mullaki oli kerran GeForce vuonna 2007 joka hajos, eli kaikki Nvidian näyttikset kuraa vuonna 2015 :rolleyes:

    Huono idea powerissa. Powerit tuottaa vähiten lämpöö sillonku höytysuhde on suurin. Tarkottaa: noin 60-70% kuormalla. Siks powerin ylimitotus ei hyödytä mitään, siitä on vaan haittaa. Huonompi hyötysuhde = enemmän lämpöö. Poweri on CWT:n tekele, periaatteessa OK mut hintaa selkeesti liikaa.

    Skylakelle DDR4, ei muuta vaihtoehtoo. Tosin DDR3 sen verran halpaa et sitä kantsii vakavasti harkita.

    Perusongelma se ettei LGA1151:lle saa halpaa 8 säikeen prossua mallia Xeon1231v3. DDR3:a tulee lähivuosina löytyyn aika varmasti. Noin hidasta DDR4:sta ei välttämättä tuu laitettuu uuteen koneeseen muutenkaan.

    Samalla logiikalla ostin DDR3-1333 muisteja ja aattelin käyttää uudessa koneessa. Hommasin siihen DDR3-1866 muistit. Ei toiminu.

    Uusinta periaatteessa joo mut hinta sanoo etten panostais siihen uusimpaan. Xeon 1231v3 on sen verran kova tarjokas et nykysillä Skylakeilla on aika vaikeeta sitä vastaan. Joo, jos olis LGA1151 kannalle vastaava "Xeon", mut ei oo...

    Skylake i7 maksaa melkein saman mitä i7-5820K.
     
    wwallu kiitti tästä.
  8. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Siks en sanonu näyttiksestä mitään koska ap suunnittelee vaihtavansa sen ens vuonna.

    No vest aina sanoo ettei vanhemmilke Intelin kannoille löydy emoja joten se on pätevä syy ostaa skylake, löydät 2vuoden päästä emon jos sattuu kosahtamaan. Se on totta että ddr3 tulee llytymään jonkin aikaa koska amd laahaa perässä eikä saa zeniä valmiiks ku joskus ens vuonna, ja näin ollen myös amd:lle tulee ddr4-tuki.

    Edelleen: Puhutaan niin kalliista koneesta että älä helvetissä osta vanhaa kamaa.
     
  9. mv83

    mv83 Newbie

    Liittynyt:
    31.08.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tuo oli erittäin hyvä huomio, en tullut ajatelleeksi noin päin. Toki nopeudet tms saattaa muuttua mutta ymmärtääkseni muistien nopeuden vaikutus peleihin (koodaamisesta puhumattakaan) on aika minimaalinen.

    Tuulettimen sekoilu oli todellakin joskus 2007. Ajuriongelmat oli samoihin aikoihin, ennen kuin 2008 vaihdoin Nvidiaan. Pelissä jota tuolloin pelailin monilla kavereilla oli Radeonit ja ajuriongelmat jatkuivat vielä vuosia - moni vaihtoi Nvidiaan uusissa koneissaan. Ei toki tarkoita että kaikki Radeonit on huonoja - mutta jos teho/hinta on about sama niin kyllä mieluummin Nvidian ostan. Pitää vielä lukea testejä noista Radeoneista.

    Tuo powerin hyötysuhde olikin mulle uutinen - juuri tälläisistä syistä tämän ketjun tein. Onko tuo tosiaan noin vielä nykyäänkin? Googlettelulla tuli mm. tälläinen: http://murobbs.muropaketti.com/threads/liian-suuren-virtalaehteen-haitat.947805/ Tuon mukaan erot on maksimissaan prosentin pari, ja hyötysuhde olisi parhaimmillaan puolella kuormalla. Guru3D:n testissä puhutaan kanssa 50%:sta. Jotenkin tuntuu että 325W kuorma ei olisi mitenkään yläkanttiin arvio kun tähän olisi uusi tehonäyttiskin tulossa ensi vuonna.

    Googlettelin tuota CWT:tä ja tuo komponenttien laadusta tinkiminen oli yllätys - muistelin että nykyinen Corsairin PSU olisi ollut Seasonicin valmistama ja huippukomponenteilla. Ehkäpä on aika harkita muita valmistajia.

    Onko tuolla muistin nopeudella paljonkin väliä? Tässä on mulla juurikin se ongelma joka tuossa yllä tuli esiin: Vaikka DDR3:a vielä saisikin vuosien päästä, uudet emot/komponentit lienevät lähinnä DDR4 versioita. Vaikkei tuo päivitys olekaan mielessä ihan heti, on tuo Retail-windows sijoitus päivitettävyyteen.

    Joutuisi tilaamaan erikseen Saksasta, johon en mielellään lähtisi. Hardvariumilta löytyisi Zotacin 4GB versio, pitää harkita (=lueskella testejä). Tuo 960 näyttis on tosiaan tarkoitettu pyörittämään nykypelejä kohtuullisesti (lue: nopeammin ja vähemmällä ulinalla kuin nykyinen 560 Ti!) kunnes seuraava korttisukupolvi saapuu - en mielellään panostaisi näyttikseen nyt kovin paljoa ellei muutamalla kympillä saa selvästä tehokkaampaa.

    Tuo vaikuttaa hyvältä mitä testejäkin lueskelin. Saattaapi Corsair vaihtua tuohon (kunhan saan selvitettyä tuon yllä puhutun mitoituksen).
     
  10. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
  11. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    No tätä nyt sulle yritän sanoa että tarkotin skylaken vastaan tarjottua xeonia. Et zillee
     
  12. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Aivan, mutta "vanhaa kamaa" yleistää sen jokaiseen tuotteeseen.

    Tässä puhuit kannasta, et Xeonista. Tulkittavissa täysin ettei "vanhaa" 5820K:ta voi ostaa, koska kanta on vanhaa.

    Et zillee.
     
  13. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    No ainahan täällä ymmärretään kaikki asiat mahollisimman väärin vaikka ne selostas miten, joten ei yllätä. Noh tehtäköön selväks että tarkotin xeonia. Jonka tarjoamisen joutas mun mielestä lopettaa kokonaan. Kaippa se tuonki joku vääntää tarkottamaan ihan muuta
     
  14. Phat-J

    Phat-J Active member

    Liittynyt:
    25.07.2012
    Viestejä:
    346
    Kiitokset:
    116
    Pisteet:
    53
    Tätä en ihan heti ymmärtänyt... Miksi kallis Retail-lisenssi? OEM-lisenssi kun kustantaa sen karvan päälle satasen. Ja se OEM on juuri tarkoitettu uuden koneen ostajalle/kasaajalle.

    Jäis vaan enemmän pelimerkkejä komponentteihin tai säästöön...
     
  15. mv83

    mv83 Newbie

    Liittynyt:
    31.08.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Eli jos oikein ymmärsin suosittelisitte prossuksi Skylaken sijaan 5820K:ta? Tuo vaatisi sitten erilaisen emolevynkin ja taitaisi tehdä rapiat 200€ yhteensä lisää hintaa - menee kyllä jo kipurajan yli. Mun budjettiin ei taida oikein mahtua kuin joko Skylake 6600K tai sitten LGA 1150 kokoonpano (varmaan i5 4690K).

    Kovasti ainakin M$ vakuuttelee että Win10 jää viimeiseksi windowsiksi (jota vain koko ajan kehitetään). Retailissa oli ideana että kun aikanaan tarvii uuden emon tai muun niin ison päivityksen ettei OEM ehdot enää täyty, ei tarvitse taas ostaa uutta lisenssiä. Huono idea?
     
  16. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Empä oo joutunu Windows 7:ssa tai 8.1:ssa ostamaan uutta lisenssiä. Aktivoinu uudestaan joskus kyllä. Seiskan asentanu 4-5 kertaa uudelleen, home premium versio.
     
  17. mv83

    mv83 Newbie

    Liittynyt:
    31.08.2015
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Onko noissa tapauksissa koneen kokoonpano minkä verran muuttunut? Jos emolevyä myöten voi osat vaihtaa ja silti OEM toimii, niin en mä sitten Retailia osta. Lukemani perusteella tuo OEM ei kyllä aktivoituisi emon vaihdossa uudestaan.. onko MS vaihtanu käytäntöjä vai eikö näitä valvota tms?
     
  18. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Microsoft on antanu ymmärtää et Windows 10:n kanssa ollaan tossa selkeesti tiukempia, ehkä just siks et Win 10 ei ainakaan tällä tietoo korvaudu heti Win 11 käyttiksellä. Aikasemmin tolla ollu hirveesti väliä koska uutta Windowssia pukkas kolmen vuoden välein.

    Miten toi asia on käytännössä, selviää myöhemmin.
     
  19. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Miksei voi ostaa 30€ win 7:aa huutonetistä ja päivittää sitä ilmatteeksi kymppiin?
     
  20. RazorSharph

    RazorSharph Regular member

    Liittynyt:
    30.01.2015
    Viestejä:
    280
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    38
    Ei tule ikinä win 11, koska win 10 jää viimeiseksi.
     
  21. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,316
    Kiitokset:
    277
    Pisteet:
    93

Jaa tämä sivu