1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Hidas käynnistys ssd win7

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Mutu 19.03.2015.

  1. Mutu

    Mutu Member

    Liittynyt:
    20.04.2008
    Viestejä:
    94
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Elikkäs minulle on ilmestynyt aivan uusi ongelma johon en ole löytänyt ratkaisua.

    Vanha kovalevy (OCZ VerteX 4 128gb ssd) meni rikki ja ostin uuden sen tilalle (Kingston HyperX 256gb). Vanhalla kovolla boottaaminen kesti noin 30sec alusta siihen kun windows täysin käynnistynyt kaikkine ohjelmineen. Uuden kovon asennettuani bootti kestää reilu minuutin, että kaikki on käynnistynyt. Missä siis vika? Eli boot kuva tulee eka ja sitten kun tulee Windowsin logo missä ne pallurat pyörii nii siihen jämähtää hetkeksi aikaa.

    Asensin Windows 7 Ultimate 64bit järjestelmän puhtaana uudelle kovalevylle ja olen asentanut kaikki ajurit jne. Mitään uusia ohjelmia tai vastaavia en ole asentanu. Kovalevy on AHCI -muodossa ja kaikki muut asemat biosista disabloitu.

    Netin keskustelu palstoja lukiessani latasin Windows Performance Recorderin ja sieltä kävi ilmi? Että muutaman ensi sekunnin jälkeen prosessori menee idleen ja mitään ei tapahdu noin 40sec aikana. Miten saisisin taas kovalevyn ja bootin toimimaan kuin sen pitäisi? Muuten kovalevy toimii moitteetta ja sammutus tapahtuu lähes välittömästi, mutta boot sen sijaan on hidas.


    Specs Speccy ohjelmaa käyttäen:

    Käyttöjärjestelmä
    Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
    Prosessori
    Intel Core i7 3770K @ 3.50GHz 32 °C
    Ivy Bridge 22nm Tekniikka
    RAM-muisti
    16,0Gt Kaksi-Kanava DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
    Emolevy
    MSI Z77A-G45 (MS-7752) (SOCKET 0) 28 °C
    Näyttö/näytönohjain
    DELL U2412M (1920x1200@59Hz)
    2047MtNVIDIA GeForce GTX 680 (MSI) 32 °C
    Varastot
    223GB KINGSTON KINGSTON SH103S3 SCSI Disk Device (SSD) 34 °C
    931GB Western Digital WDC WD10EZEX-60M2NA0 SCSI Disk Device (SATA) 39 °C
    596GB Western Digital WDC WD6400AAKS-65A7B SCSI Disk Device (SATA) 43 °C
    232GB Seagate ST325082 ST3250823AS SCSI Disk Device (SATA) 46 °C
    232GB Seagate ST325031 ST3250310AS SCSI Disk Device (SATA) 36 °C
    CD-/DWD-/BlueRay laitteet
    DTSOFT Virtual CdRom Device
    TSSTcorp CDDVDW SH-S223F SCSI CdRom Device
    Ääni kortti /-laite
    Sound Blaster Z
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Veikataan et tungit SATA liittimen väärään porttiin. Mihin?
     
  4. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    RAID näyttää olevan noissa levyissä, onko asennettu ihan tarkoituksella?
     
  5. Mutu

    Mutu Member

    Liittynyt:
    20.04.2008
    Viestejä:
    94
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    #2

    Tungin sen samaan porttiin kuin missä edellinen ssd oli. Mahdollista silti, että ei tykkää?

    #3

    Tohon en osaa sanoa sitten enää mitään :D Kaikki muut kovot on ollut paikoillaa useampia vuosia, mutta tämä ssd on uusi tulokas.
     
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Kysyinki mikä se portti oli. Aina riski tunkee väärään reikään.
     
  7. Mutu

    Mutu Member

    Liittynyt:
    20.04.2008
    Viestejä:
    94
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Noniin katsoin tonne sisään ja ko. levy on kiinni Sata3 portissa. Mitäs nyt? Mikä toi RAID vertaus oli?
     
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,706
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Komppaan Vestiä.

    Noh onko boottaava levy sata 0 tai sata 1? Muut hilppeet tulevat sen jälkeen kuten kovot olivat ne sitten raidissa tai kuinkas vain. Bios määrää boottijärjestyksen. Onko se ssd ensimmäisenä boottaavana levynä?

    Tämä nyt on hieman jankkausta mutta täältä asti ei näe masiinaasi, varsinkaan biosia.
     
  9. Tonza_

    Tonza_ Member

    Liittynyt:
    24.09.2007
    Viestejä:
    65
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Sata 3 portti on sata II laita se sata 1 tai 2 portiin niin se toimii sata III tilassa o_O
     
    Viimeksi muokattu: 26.03.2015
  10. Viljis

    Viljis Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2008
    Viestejä:
    1,188
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    48
    Tarkennus: SATA1 ja SATA2 ovat valkoisia jos emon malli on oikein. (numero on siis SATA-paikan numero, ei tyyppi)
     
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,706
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Manuaali kertoo aloituspostaajalle tämänkin asian. (Kuukkeli, emon mallinumero...)

    Tarkoitus ei ole vähätellä mutta tarkennusta kaivattaisiin kuinka ne sata-piuhat on tungettu emolle, samoin bios... pari fotoa selventäisi asiaa.

    :)
     
  12. Mutu

    Mutu Member

    Liittynyt:
    20.04.2008
    Viestejä:
    94
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Katsoin bios ja siellä tämä kovo on 1 bootattavana ja muut kovot "disabled". Kovo on myös SATA PORT 1 paikassa.

    Kertooko mitään? Speccystä revityt tiedot.

    KINGSTON KINGSTON SH103S3 SCSI Disk Device
    Valmistaja Kingston
    Tuoteperhe SSDNow
    Valmistajalta 2.5-inch
    Päitä 16
    Sylinterejä 29 185
    Urat 7 442 175
    Sektorit 468 857 025
    SATA tyyppi SATA-III 6.0Gt/s
    Laitteen tyyppi Korjattu
    ATA Normi ATA8-ACS
    Sarja Numero 50026B7243085248
    Laiteohjelmisto versio numero 526ABBF0
    LBA Koko 48-bittinen LBA
    Virta Päällä Määrä 177 kertaa
    Käynti Aika 88,4 päivää
    Nopeus Ei käytössä (SSD Asema)
    Ominaisuudet S.M.A.R.T., APM, NCQ, TRIM, SSD
    Maks. Siirto Tila SATA III 6.0Gb/s
    Käytetty Siirto Tila SATA III 6.0Gb/s
    Liitäntä SATA-2
    Kokonais Koko 223 GB
    Todellinen koko 240 057 409 536 tavua
    RAID Tyyppi Ei mitään
    S.M.A.R.T
    Tila Hyvä
    Lämpötila 35 °C
    Lämpötila Alue OK (alle 50 °C)
    S.M.A.R.T määritteet
    Osion 0
    Osion Tunnus Disk #0, Partition #0
    Asema Kirjain C:
    Tiedostojärjestelmä NTFS
    Levy Sarja Numero BA22B051
    Koko 223 GB
    Käytetty tila 135 GB (60%)
    Vapaa tila 87 GB (40%)
     
  13. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Koita ekana repiä kaikki USB vehkeet ja verkkopiuha irti koneesta.
     
  14. Mutu

    Mutu Member

    Liittynyt:
    20.04.2008
    Viestejä:
    94
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ei auttanu mitään... :/
     
  15. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Pakko kysyy, onks toi piraatti ?
    Nimittäin sit en yhtään ihmettelis.
     
  16. Mutu

    Mutu Member

    Liittynyt:
    20.04.2008
    Viestejä:
    94
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    On ja oli myös toisen ssd kovon kanssa ja toimi oikein makoisasti.
     
  17. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Ja ihmettelet miks hämmentävää bugisuutta esiintyy ?
     
  18. Mutu

    Mutu Member

    Liittynyt:
    20.04.2008
    Viestejä:
    94
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    No jos on tommoista hämmentävää bugisuutta niin on ensimmäinen kerta. Jotenki vaikea uskoa kuitenki..
     
  19. Tonza_

    Tonza_ Member

    Liittynyt:
    24.09.2007
    Viestejä:
    65
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ei johdu windows piraatista käytit varmaan loader? mutta ei siitä sen enempää.

    Eli kiintolevy on nyt varmuudella valkoisessa liittimessä kiinni koneessa`? mitä antaa lukunopeudeksi? testaa vaikka HDtunella.
     
  20. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Cmd exe siihen winver ja postaa tänne. Näkee onko edes enää tuettu windows. ultimaten rtm versioita kun ei välttämättä tueta..
     
  21. Mutu

    Mutu Member

    Liittynyt:
    20.04.2008
    Viestejä:
    94
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Varmistan viellä ton liittimen paikan, mutta 95% varmuudella se oli ko. paikassa.


    HDTune testi.
    [​IMG]

    Versio 6.1 (koontiversio 7601: SP 1)


    Mistä kohtaan BIOS tahdotte kuvia, että saatte varmuuksia? Tai koneen sisältä.
     
    Viimeksi muokattu: 29.03.2015

Jaa tämä sivu