1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Heikko suorituskyky

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Tobivanke 29.01.2015.

  1. Tobivanke

    Tobivanke Newbie

    Liittynyt:
    29.01.2015
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Eli vanha kone hajos ukkosmyräkän johdosta ja hommasin uuteen koneeseen tämän näköisen sisustuksen:

    - Virtalähde vx550w corsair (kaverilta oli jäänyt joskus yli)
    - Kovo samsung 840 evo ssd 120 gb
    - Näyttis asus gtx770 gefroce
    - Ram ddr4 2133 mhz 8g
    - Emo gigabyte x99-ud3
    - Pross i7-5820k 3,3 ghz
    - käyttis win 7

    heikko suorituskyky ilmenee esim pelatessani esim csgo:ta nii fps pyörii 60-150 hujakoilla
    Ajoin 3dmark:n demo testin ja tulos oli n.22000. Voisiko virtalähde olla liian pieni tai menossa rikki?

    Kiitos kaikille neuvoista etukäteen. Ps. Formatoin levyt ja asensin win 7 + ajurit uudestaa, eikä jelpannut.
     
  2.  
  3. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    900
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28

    Voi olla että virtalähdessä on jottain vikana, muta voi olla myös softa ongelma, esim vanhat ajurit.

    Miksi toi virtalähde on jäänyt yli? Kaveris ei kehtanut heitä roskiin rikkinäistä poweria? .D
     
    Tobivanke kiitti tästä.
  4. Tobivanke

    Tobivanke Newbie

    Liittynyt:
    29.01.2015
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    jep, pisti vahingon kiertää :D. kokeilin aluks vanhempia ajureita josko uusissa olis ollu häikkää, mut oon päivittäny takas uusiin ajureihin (ei ollut mitään eroa). Muuten itekkin veikkaisin virtalähettä 100%, ihmetyttää vaan kun antaa 3d-Markissa noinki hyvät pisteet.
     
  5. Joensuu

    Joensuu Active member

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    2,540
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Vähän arveluttaa toi ylijäämä poweri, jos mahdollista uutta tilalle jo senkin takia jos virtalähde "kärähtää" siinä saattaa mennä muutakin rikki.
     
  6. Tobivanke

    Tobivanke Newbie

    Liittynyt:
    29.01.2015
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Noni. Päätin hakea crosair 750wat vitralähteen kaiken varalta, mutta ei mitään muutosta...
     
  7. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
  8. Tobivanke

    Tobivanke Newbie

    Liittynyt:
    29.01.2015
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    päivitin eikä mitään eroa:/ Mut siis sama ongelma on muissakin peleissä, vaikka vaihdan grafiikoita laidasta laitaa fps pysyy samana siinä 60-150 hujakoilla.
     
  9. RazorSharph

    RazorSharph Regular member

    Liittynyt:
    30.01.2015
    Viestejä:
    280
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    38
    Kirjoita windowsin hakuun 'virranhallinta-asetukset' ota paras suoritusteho käyttöön----> problem solved
     
  10. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,689
    Kiitokset:
    88
    Pisteet:
    78
    Onhan lisävirtakaapelit kiinni?
     
  11. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    900
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Minulla oli vastaavat ongelmat, mutta johtuivat emolevystä. Virransyöttö ei pelaa. Kokeile vielä asenta winukkan uudelleen.
     
  12. Tobivanke

    Tobivanke Newbie

    Liittynyt:
    29.01.2015
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    paras suoritusteho otettu käyttöön nosti n.20fps ja lisävirtakaapeli on kiinni. Esca oliks sun emo rikki vai muuten vaan tukos?
     
  13. Escaladus

    Escaladus Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    900
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Painoin clr cmos nappia, menin asetuksiin ja laitoin muisti modiksi AHCI yms perus juttuja ja sen jälkeen toimii normaalisti.


    Kyseessä on siis - Asrock p67 Pro3.
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,061
    Kiitokset:
    857
    Pisteet:
    173
    Nooh pelimiehet, paljonko nuo lukemat yleensä teillä ovat tuolla pelillä?

    VX 550W. Meinasin jo sanoa että siellähän on aivan laatupoweri mutta ei tuo ollutkaan Seasonicin valmistama (kuten esim. VX 450W) vaan Channell West:in joka sinällään ei kovin paljoa huonompi varmastikaan ole.

    Mahtava emo ja prossu aloituspostaajalla. :)
     
  15. KapteeniKrisu

    KapteeniKrisu Regular member

    Liittynyt:
    15.06.2013
    Viestejä:
    154
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Katsoin että GTX770 tarvis minimissään 600W Powerin, ja i7 seiskakin vie kivasti. Voisko olla että tarvit enemmän poweria?
     
  16. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    @KapteeniKrisu
    Noi valmistajan ilmoittamat luvut on ihan hatusta heitettyjä, niille en itse ainakaan anna mitään painoarvoa.

    Oma setti(i7-4770k ja r9 290,molemmat yli kelloitettuja) vie sen 390w seinältä mitattuna mistä voi vielä vähentää sen +5% että saadaan osien tehon kulutus, kun rasittaa näyttistä ja prossua samaan aikaan.
     
  17. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Muisti ? 1x8 Gb vai 2x4Gb , mikä slotti / saman väriset ? Mitä bios näyttää single / dual 1.2V / 2133 native / XMP ?
     
  18. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    Mitäs nämä muut pelit ovat? Minkälainen näyttö löytyy? Onko VSync päällä vai pois päältä?

    CS:GO ei ilman erillisiä parametrejä edes yritä säikeistyä hyvin ja on muutenkin todella prossu painotteinen peli. Joten aloin vain tässä epäilemään että ovatko muutkin pelit joita pelaat niitä yhden kahden ytimen prossu painotteisia pelejä?

    Mutta GO:hon liittyen lukaseppa ajatuksella tuo läpi: http://www.dcgaming.org/set-up-your-csgo-like-a-pro/

    Ja nyt ainakin kokeilet sieltä laittaa GO:n käynnistysoptioihin tuon -threads 4 tai tässä tapauksessa voit jopa kokeilla threads 6.
     
  19. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,122
    Kiitokset:
    527
    Pisteet:
    173
    Eikä tarvitse. Se 600W on valmistajan ilmoittama arvio lonkalta, koska valmistaja ei tiedä onko sulla laadukas 600W vai 600W kiinalainen pommi ? Sen takia ne heittää sen vaatimuksen järjettömän korkeelle, että se näyttis toimii huonoimmillakin powereilla varmasti.
     
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,061
    Kiitokset:
    857
    Pisteet:
    173
    @Tobivanke

    Onko probleema selvinnyt? Pieni huomautus olisi paikallaan niin ketjun voi kuopata. Ongelma--> Ratkaistu jos on ok.
     

Jaa tämä sivu