1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

HDD kadoksissa SSD asennuksen jälkeen - WIn 10

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi miikkura 06.10.2015.

  1. miikkura

    miikkura Member

    Liittynyt:
    31.07.2008
    Viestejä:
    64
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hei rakkaat taistelutoverit!


    Yksi aikakausi tuli päätökseen kun uljaasti ratsastin luumunharmaalla -96 Mercedes C180 autollani (ajettu 240tkm) kauppaan ja ostin kiiltävän ulkomaalaisvalmisteisen (Kingston) SSD:n.
    Ja vittu siitäkös soppa syntyi.


    1. Sammutin koneen
    2. SSD kiinni
    3. AHCI käyttöön ja bootti järjestys ja F10 (save&exit)
    4. Asennan freshin Win7 Ult SSD:lle ja päivitän Win10
    5. Kaikki muuten hyvin, mutta vanhaa winukan uudelleen asennuksen yhteydessä forkattua HDD:tä ei löydy.

    Mulla pitäisi siis ton ruhtinaallisen 240Gb SSD:n lisäksi olla HDD 1TB - mutta missä?
    Device manager ei löydä, ei ole ghost drivereita.
    BIOS tunnistaa sata-piuhan päässä molemmat levyt, mutta siinä kaikki mitä irti saan.

    Olisko heittää pari vinkkiä niin ei tarvi ratsastaa seuraavaksi HDD-ostoksille.


    AINIIN JA SITTEN:

    Aikoina ammoisina onnistuin terasesta HDD:stä partitioímaan 250Gb ja 450GB asemat itselleni ja loput viskasin toiselle käyttäjälle.
    Jossain kohtaa koitin laajentaa palasista takaisin teran asemaksi vaan eipä onnistunut, hävisi 700Gb kuin pieru saharaan eikä toivoakaan device managementin kautta - Tai en ainakaan ole löytänyt.


    Lähetän joulukortin vastineeksi tiedosta.
    #eivaanosaa
     
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,361
    Kiitokset:
    656
    Pisteet:
    193
    Johtuu siitä ilmeisesti, että levyä ei ole osioitu, jolloin sitä ei näy Windowsissa..
    Mene levyhanllintaan ja ota levy käyttöön ja muodosta siihen osio.
     

Jaa tämä sivu