1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Hämmentävä ongelma blu-ray-soittimen kanssa

Viestiketju Blu-ray -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi varastot 27.09.2015.

  1. varastot

    varastot Regular member

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Hankin puoli vuotta sitten Philipsin Blu-ray-soittimen, joka alkuun toimi normaalisti Philpisin tv:ni kanssa. Pian kuvaan alkoi kuitenkin tulla pieniä valkoisia pisteitä. Vaihdoin Blu-ray-soittimen uuteen takuuaikana, ja homma toimi taas hetken. Jonkin ajan kuluttua kuva alkoi kuitenkin pätkiä ja lopulta televisio ei enää löytänyt signaalia soittimeseta lainkaan. Vaihdoin television tuttavani kanssa päittäin, sillä hänen Philips-televisiossaan blu-ray-soittimeni kuva näkyi normaalisti (se kuitenkin toimi vain toisella hdmi-piuhalla, toisen kautta katsottuna kuvaan tuli jälleen lumisateen kaltaista häiriötä). Muutaman elokuvan katsottuani tapahtui jälleen vahna tuttu ihme: kuva alkoi pätkiä eikä televisio enää löytänyt blu-ray-soittimen kuvaa. Soittimen valikon saan hetkittäin näkymään, mutta kun laitan levyn sisään ja yritän käynnistää elokuva katsoelun, tulee ruuttuun teksti "Tätä videotilaa ei voi näyttää."

    Koska olen siis kokeillut jo kahdella eri soittimella ja kahdella eri televisiolla sekä kolmella eri hdmi-piuhalla, alkaa olla vaikea hahmottaa, mistä vika johtuu. Itse epäilisin televisio(i)ta, sillä soitin on uusi ja sen pitäisi olla laadukas. En myöskään jaksa uskoa niin huonoon tuuriin, että olisin saanut kaksi viallista blu-ray-soitinta peräkkäin. Mikä siis neuvoksi? Tietokoneen molemmat televisiot ovat löytäneet hdmi-kaapelin avulla ilman ongelmia, mutta blu-ray-soittimen kanssa on edellä kuvaamiani ongelmia. Tuntuu myös oudolta, että soitin on aluksi toiminut moitteettomasti molemmissa televisiosoissa, mutta yhtäkkiä yhteistyö on päättynyt.
     
    Viimeksi muokattu: 28.09.2015
  2.  
  3. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Kertois mulle pikaseen että bluray-soittimesta on valittuna joko vahingossa tai sitte soittimen toimesta sellaset asetukset joita sun tv ei tue. Niitä voi olla resoluutio tai virkistystaajuus esimerkiksi. Mitä muita vaihtoehtoja soittimessa on kiinnittää se telkkariin kuin hdmi? Voisit myös kertoa sekä soittimen että telkkarin mallit niin ois helpompi lähtestyä ongelmaa.
     
  4. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Veikkaisin valmistusvirhettä noissa soittimissa, jonka takia HDMI-signaali korruptoituu. esim. konkka hajoaa/hajonnut
     
  5. varastot

    varastot Regular member

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Kiitos vastauksista.

    Soittimen malli on Philips 3D Blu-ray-soitin BDP2180 (http://www.philips.co.in/c-p/BDP2180_94/blu-ray-disc-dvd-player), liitännät ovat siis
    • Digital coaxial out
    • Ethernet
    • HDMI output

    Tv on http://www.philips.fi/c-p/32PFL3606H_12/3000-series-digital-crystal-clear-lcd-tv

    Olen valinnut soittimen valikoikoista vaihtoehdon, jossa se automaattisesti hakee parhaan kuvanlaadun, jota tv tukee, joten mielestäni vian ei pitäisi olla asetuksissa.

    Agent_007, tuo kuulostaa mahdolliselta, mutta voisiko vika olla myös tv:n hdmi-paikoissa? Jos ne ovat Philipsin malleissa jostain syystä herkempiä, ja vika on niissä eikä soittimessa? Jossain aiemmissa keskusteluissa on mainittu nimenomaan ongelmat Philipsin televisioiden ja laittaiden hdmi-yhdistämisen kanssa. Se ei tosin selittäisi sitä, miksi televisio löytää tietokoneeni mutta ei soitinta.
     
  6. varastot

    varastot Regular member

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Koska olen kokeillut nyt kahdella eri televisiolla, kahdella eri soittimella ja kahdella eri hdmi-piuhalla, ja siitä huolimatta ongelat ovat uusiutuneet, on vaikea sanoa, missä vika on.
     
  7. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Kokeileppa silti laittaa soittimesta kuva-asetuksiin 720p ja katso mitä tapahtuu. Jos siellä kuva-asetuksissa on jotain 3D:n viittaavaa niin ota kaikki pois päältä.

    Kun meet asetuksiin niin näkyykö kuva hyvin vai onko se silloinkin rakeinen?
     
  8. varastot

    varastot Regular member

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Kiitokset vastauksesta! Valikko näkyy yleensä hetken ennen kuin kuva alkaa pätkiä (muuttuu siniseksi ja sitten mustaksi). Tämän jälkeen tulee teksti "Tätä videotilaa ei voi näyttää." Silloin kun valikkokuva näkyy, se on hyvä, mutta kuva pätkii. Vaihdoin äsken valikosta 3D-vaihtoehdon "auto":sta" "ei":hin. Sillä ei ollut vaikutusta asiaan. Vaihdoin myös asetukseksi 720p. Tämän jälkeen kuva alkoi näkyä, mutta valitettavasti selvästi ruutua pienempänä (eli sekä kuvan sivuille, alle ja päälle jäivät paksut mustat palkit). Tämän jälkeen vaihdoin asetukseksi 1080i, ja kuva alkoi näkyä normaalisti. Seuraan hetken tilannetta, sillä kokemus on osoittanut, ettei pidä heti innostua, koska ongelmat saattavat palata. Ohjeistasi oli rick79 joka tapauksessa apua, kiitokset niistä! Osaatko sanoa, miksi tuo "valitse paras kuva automaattisesti" tuottaa ongelmia ja minkä vuoksi se toimi molempien televisioiden kanssa aluksi moitteetta?
     
  9. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Kyllä voi olla, mutta enemmän tuo kuulostaa soitinten ongelmalta, kun kahta eri soitinta on käytetty (oletettavasti) television eri liitännöissä. Jos tietokoneen näytössä on HDMI-sisääntulo, niin asian voi helposti tarkistaa sen avulla.
     
  10. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Syitä voi kai olla moniakin. Epäilen kommunikointiongelmaa soittimen ja töllön välillä. Itse laitan aina kaiken manuaalisesti juuri siksi että usein nuo helppokäyttötoiminnot tekee elämästä helvetin... näin niinkö laimeesti sanottuna :D
     
  11. varastot

    varastot Regular member

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Suuret kiitokset. Vaikuttaa siltä, että tämä seikka riitti poistamaan ongelmat.
     
  12. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Eipä mittää.. Hyvä ku oli apua
     
  13. varastot

    varastot Regular member

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Koska tekstitysten kanssa ilmeni ongelma, jossa tekstitys näkyi ruudussa niin kauan, kunnes seuraava tektistys alkoi (siitäkin huolimatta, ettei elokuvassa olisi puhuttu mitään 10 minuutiin), yritin muuttaa soittimen tektitysasetuksia. Kun sekään ei auttanut, palautin soittimen tehdasasetukset. No, tämän jälkeen palasin alkuperäiseen ongelmaan, jossa kuva ei näy lainkaan. Tällä kertaa se ei des välky, vaan televisioruutuun tulee vain teksti "ei signaalia". Kytkin soittimeni kaverin Full HD-televisioon, jossa kuva ja tekstitys näkyivät ongelmitta. Vaihdoin samalla kuva-asetukset sellaisiksi kuin ne muistini mukaan olivat kuvan vielä näkyessä. Kotiin palattuani ruutu on kuitenkin edelleen musta. Ongelma on, etten oman televisioni ääressä siis pysty edes kokeilemaan valikkojen eri vaihtoehtoja, sillä edes valikkokuvaa ei saa soittimesta näkymään television kautta. Tähän ei kai auta mikään muu kuin kiikuttaa soitin uudestaan full hd-televiovastaanottimen luokse ja kokeilla vaihtaa asetuksia? Ja toisaalta, palatakseni ensiksi mainitsemaani ongelmaan, osaatko sanoa, mistä voisi johtua tuollainen tekstitysten "palaminen" ruutuun kiinni huomattavasti pidemmäksi ajaksi kuin olisi tarpeen?
     
  14. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Hmm... Oiskohan nyt niin että vika löytyy sun töllöstä. Tuntuu jotenki niin uskomattomalle jo miten paljon ongelmia tuo soitin sulle aiheuttaa. Saisitko joltain kaverilta lainaan toista blu-ray soitinta jota voisit pari päivää testailla kotona? Jos senkin kanssa on ongelmia niin sillon voidaan "pin-pointata" vika töllöön.
     
  15. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Jos tekstityksen aikakoodi on virheellinen niin tekstitys voi jäädä ruudulle niin kauaksi aikaa, että seuraava teksti yliajaa sen. Jos tuo ongelma ilmenee useamman elokuvan kanssa niin sitten veikkaisin soittimen vikaa (itsellä on tullut yksi DVD-julkaisu aikanaan vastaan, jossa tuo ongelma oli eräässä kohtauksessa).
     

Jaa tämä sivu