1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Gtx 970 Sli ja poweri

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Ehni 21.07.2016.

  1. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,047
    Kiitokset:
    108
    Pisteet:
    73
    Moro

    Tässä vähän aikaa harkinnu että pitäskö sitä hommata toinen gtx 970 kun halvalla sais käytettynä, olis halvin upgrade periaatteessa tehoihin nähden.
    Lueskelin netistä että tarttis muka noin 700 watin powerin, ja corsairin psu calculatorilla päädyin samoihin lukemiin kun molemmat kortit ois kellotettuna +130/+300 mhz.
    Prossuna on fx-8350 (vakiona nyt)

    Prossuakin toki ois tarkotus kellottaa takas 4,7ghz että saisin maximi hyödyn.
    Halpuus kuitenkin katoaa jos joudun ostamaan laatu 700w powerin +-100e.
    Kysymys kuuluukin, eikö tosiaan Corsair HX620w riitä tolle setille?

    e:
    View: https://www.youtube.com/watch?v=1z7h_ObUh-0
    tämmösiä kun kattoo ni luulis riittävän, fx-8350 vie hitusen enemmän kun tuo i5. Kellotusten jälkeen ei kyllä tiedä..
     
    Viimeksi muokattu: 22.07.2016
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,469
    Kiitokset:
    2,651
    Pisteet:
    223
  4. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,791
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    68
    Heitän omat senttini soppaan ja sanon että varmaankin pyöris ainakin jos verrataan täältä löytyvää tietoa http://www.eteknix.com/intel-core-i7-4960x-extreme-edition-processor-review/12/ Eli ero tuon 4960X:n ja 8350:sen välillä on (huipuissa) ~30W ja sitten kun Guru3d:llä on käytössä tuo 4960X @ 4.6ghz niin GTX980 Slissä vie 446W niin sen mukaan pitäisi pyöriä..

    http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_980_sli_review,4.html

    EDIT: My bad! Tossa Gurulla käytössä 3960 eikä 4960! Mutta tuo 3960 onkin vielä enempi virtaa vievä.
     
    Viimeksi muokattu: 22.07.2016
  5. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,047
    Kiitokset:
    108
    Pisteet:
    73
    Netistä kun lukee porukan kokemuksia niin enemmän kallistuu siihen että riittäs. Yks video oli tismalleen samalla powerilla vieläpä mutta I5 prossulla. Ainakin ilman kellotuksia pitäis riittää, jos sitten myöhemmin hommais mahdollisesti uuden powerin, alkaahan tuolla Corsulla olee jo ikääkin
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,469
    Kiitokset:
    2,651
    Pisteet:
    223
    Jos jätät prossun kellottamatta niin riittää helpostikkin.
     
  7. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,047
    Kiitokset:
    108
    Pisteet:
    73
    Tuli perhana sellanen mieleen vasta nytten, että onko mitään järkeä enää hankkia toista näyttistä SLI:tä varten kun Nvidiahan ei enää tue SLi touhua eli ei tee enää ajureita sille peleihin? Ei varmasti sitten vanhemmatkaan kortit kykene SLI:hin uudemmissa peleissä

    e: Vai ymmärsinkö väärin tuosta gtx 1060 jutusta, kun sitä ei voi laittaa SLI-modeen.
    https://techaltar.com/nvidia-concentrate-solely-2-way-sli-future/ Eli 2-way SLI on tuettu jatkossakin?
     
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,469
    Kiitokset:
    2,651
    Pisteet:
    223
    Nvidia tukee kahta korttia peleissä ja useampaa karkkimarkeissa. Pelintekijöiden homma tukea useampaa peleissä, mutta tekemättä jää eikä siinä mitään mieltä olisikaan.
     
  9. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,296
    Kiitokset:
    339
    Pisteet:
    93
    Just noin kun wwallu sanoi. "Unohti" vaan mainita että Sli- tuki on vaan parantunut (HB- silta) kun Nvidia tuplasi väylän (GTX 1070, 1080...).

    Jolla saa huomattavan edun (riippuen pelin optimoinneista):
    [​IMG]
    http://www.pcworld.com/article/3087...ayoff-in-buying-nvidias-40-sli-hb-bridge.html
     
  10. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,047
    Kiitokset:
    108
    Pisteet:
    73
    Tuli kortti ostettua. Sekä kulutusmittari :D Unigine heavenin aikana peakkas 380W kohdilla yhdellä kortilla , eka kortti kyllä kellotettu.

    Tuli sellanen mieleen että tarviinko 2 Sli siltaa ? Noissahan on 2 tommosta liitintä per kortti. Viimeksi laittanut Sli modeen 560ti 448cores ja niissä ei muistaakseni ollut ? Kaapeissa taitaa yksi silta olla...
     
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,358
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Huomioin sellainen asia, että kulutusmittarit eivät ole kovinkaan tarkkoja näyttämään muuta kuin keskimääräistä kulutusta, niiden päivitysväli on kai muutama sekunti.
    Kulutushuiput saattavat olla hyvinkin yli tuplankin tuohon keskimääräiseen näyttöön.
     
  12. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,791
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    68
    Et tarvitse
     
    Ehni kiitti tästä.
  13. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,047
    Kiitokset:
    108
    Pisteet:
    73
    Jaha :D Noh huomenna nään riittääkö
     
  14. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,296
    Kiitokset:
    339
    Pisteet:
    93
    Sitten tarvitset 2 siltaa jos hommaat vielä kolmannen kortin.
    Tuolla saatu tuonlaisia tehoja, 468W:
    [​IMG]
    "Maxwell is an extremely efficient architecture and the two GTX 970’s are shown to be one of the most power-conscious solutions around. It should be noted however that there may be some additional power savings had PNY’s cards been able to run at lower temperatures".
    Lähde: http://www.hardwarecanucks.com/foru...-nvidia-gtx-970-sli-performance-review-4.html
     
  15. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,047
    Kiitokset:
    108
    Pisteet:
    73
  16. faggotti

    faggotti Regular member

    Liittynyt:
    01.04.2015
    Viestejä:
    143
    Kiitokset:
    33
    Pisteet:
    38
    Laatu powerilla ei tartte huomioida pelotteluja. Itellä 650w, sli 660ti, 3820 i7, ssd ja kolme kovalevyä kiinni. Ei siis niinku mitään ongelmia. Sulla vielä uudempaa arkkitehtuuria ni kuluttaa tasasemmin ja vähemmän. Mä en ainakaan ite tajua miks ihmiset tieten tahtoen rakentaa koneistaan kiukaita, ihan niinku sillee "varman päälle" pannaan parikolmesataa wattia lisää kulutusta.

    Harviaa saa mun mielestä kaikista hyvin varustetuista rautakaupoista - ei tartte pelleillä PC:llä.
     
  17. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,296
    Kiitokset:
    339
    Pisteet:
    93
    Isomman tehonkeston poweri ei lisää tehon kulutusta yhtään. Päinvastoin, niillä pääsee parhaiten sinne parhaan hyötysuhteen alueelle, jossa parashyötysuhde on, eli sinästä otettu sähkö muuttuu mahdollisimman vähän lämmöksi.
    Poweri myös käy viileampänä -> käyttöikä pitenee. Sekä on laajennus/ päivitysvaraa.
     
  18. faggotti

    faggotti Regular member

    Liittynyt:
    01.04.2015
    Viestejä:
    143
    Kiitokset:
    33
    Pisteet:
    38
    Jeah vittuilin vähän vinoon ja kulutus ei suoraan kasva powerin wattien kanssa.

    Oon eri mieltä hyötysuhteesta. Kulutuksen pitää olla speksien mukaista et poweri pystyy hyödyntämään potentiaalinsa ja mahdollisimman vähän haihtuu lämpönä. Jos siellä on pari kolmesataa wattia kapasiteettia ei se hyötysuhde kyllä ole tai toimi suunnitellun mukaisesti eli hyvin.

    http://www.anandtech.com/show/2624/3
     
    Viimeksi muokattu: 07.08.2016
  19. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,296
    Kiitokset:
    339
    Pisteet:
    93
    Tuo on hiukan harhaan johtavaa graafia. Powereilla on siellä keskikuormalla se kaikkein paras hyötysuhde.
     
  20. faggotti

    faggotti Regular member

    Liittynyt:
    01.04.2015
    Viestejä:
    143
    Kiitokset:
    33
    Pisteet:
    38
    Minä kun luulin sen olevan tutkittua tietoa. Voisitko täsmentää ja tuoda julki perusteet väittämällesi? Haluaisin saada tästä asiasta faktat selville.
     
  21. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,296
    Kiitokset:
    339
    Pisteet:
    93
    Powerien hyötysuhde on yleensä tuonlainen "kukkula"mallinen:
    [​IMG]
    http://www.corsair.com/en/professio...lus-gold-certified-fully-modular-power-supply
    Eli jos on liian tarkkaan mitoitettu poweri, ollaan helposti tuolla jo huonomman hyötysuhteen alueella (230Vac).
     

Jaa tämä sivu