1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

GTX 570 kuoli?

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Themu 11.11.2014.

  1. Themu

    Themu Active member

    Liittynyt:
    18.01.2006
    Viestejä:
    3,105
    Kiitokset:
    85
    Pisteet:
    78
    Käynnistäessä huutaa tuuletin eikä kuvaa anna, onko se vain kuollut vai onko jotain tehtävissä?
     
  2.  
  3. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,341
    Kiitokset:
    422
    Pisteet:
    143
    jos ei mitään eloa herätä, niin jäähy irti ja uuni päälle, 200*C noin 8min pellillä foliopallojen päällä ja takaisin testiin, mutta tämä on sitten tämä "uunikikka", eli en sitten takaa mitään, itsellä lähti lämpövikainen, ja artifaktioiva hd3470 toimimaan tuolla, mutta...
     
  4. Joensuu

    Joensuu Active member

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    2,540
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    On myös hyvä varmistaa että kaikki piuhat ja liittimet on kunnolla kiinni.
     
  5. Themu

    Themu Active member

    Liittynyt:
    18.01.2006
    Viestejä:
    3,105
    Kiitokset:
    85
    Pisteet:
    78
    uuni ei toiminut. Taitaa olla död.
     
  6. Themu

    Themu Active member

    Liittynyt:
    18.01.2006
    Viestejä:
    3,105
    Kiitokset:
    85
    Pisteet:
    78
    Edistystä. Löyty syyllinen, mutta sitä ei ole tunnistettu. [​IMG]
    Tuo ympyröity komponentti oli katki/poksahtanut/jotain. Mikäs se oikein on ?
    EDIT: Google sanois että resistori, mutta mistä samanlainen?
     
  7. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Esim. Parcosta tai jostain muusta elektroniikkaliikkeestä kannattaa kysyä, jos saat tuosta vielä mallinumeron tai muita arvoja selville. Lisäksi kannattaa tutkia saako sitä käsin juotettua. Kuvan perusteella voisi vielä onnistua ihmiskäden tarkkuudella.
     
  8. Themu

    Themu Active member

    Liittynyt:
    18.01.2006
    Viestejä:
    3,105
    Kiitokset:
    85
    Pisteet:
    78
    joo onnistuu juottaan oli kookas alusta, käyköhän tohon ihan normi 1 ohmin resistori?
     
  9. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Jännitteen kesto ainakin pitää myös tietää.
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,273
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    173
    Koska kyseessä on resistori (=vastus) tarkoitat varmaan tehon kestoa eli watteja eikä voltteja.
     
  11. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Tuo näyttää kyllä äkkiseltään induktorilta eli käämiltä.

    E: Google väittäisi myös samaa. Mistä keksitte, että tuollainen osa olisi vastus?
    "Inductor - 1R0 should mean 1 uH, but it's extremely hard to tell what self resonance and impedance it should work on, but these can be generally guessed."

    E2: Komponentin alla lukee myös piirilevyllä L5 tai L2 (epäselvä kuva) ja L-koodi tarkoittaa käämiä.
     
    Viimeksi muokattu: 11.11.2014
    1pertti kiitti tästä.
  12. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,400
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
  13. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
  14. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,273
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    173
    Täytyi ottaa lukulasit ja suurennuslasi käyttöön ja joku kelahan se on. Kun tekstissä luki "1 ohmin resistori", kuvittelin näkevänikin sellaisen eli jonkun lankavastuksen.
     
  15. Themu

    Themu Active member

    Liittynyt:
    18.01.2006
    Viestejä:
    3,105
    Kiitokset:
    85
    Pisteet:
    78
    niin se minusta näyttikin käämiltä, mutta google kertoi että se olisi vastus, no hyvä että selvis tämäkin moka.
     

Jaa tämä sivu