1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma FPS ongelma

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Sanctum Infinity 04.09.2014.

  1. Sanctum Infinity

    Sanctum Infinity Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Eli mulla on ollu tää suhteellisen outo lagi ropleema jo jonkun aikaa mutta tossa nyt lähiaikoina huomasin kun vertical synciä joudun käyttää että se lagaaminen alkaa aina kun menee fps alle 60, lagais ihan kun olisi 25. Mysteerisin asiahan on se että ongelma toistuu kaikilla grafiikka-asetuksilla, eli esimerkiksi wowissa LOWEIMMILLA settingseillä saa samassa kohdassa lagia...? Sitten taas kun offlinessa räiskii jotain mw3 sun muuta niin ei lagaa alkuunkaan fps koskaan missään vaiheessa.

    Ite aattelin et ois voinu olla Norton aiheuttamassa tota kun vaikutti kovasti joltain muulta kun rautapuolen probleemalta. No sopivasti se loppu 7 pvän päästä niin poistin sen sillä toolilla ja kokeilin mutta ei mitään vaikutusta. Mulla on kaikki ajurit ajan tasalla, windows7 (64bit) päivitetty aina ku mahollista, koneen sisällä ei pölyä kun sitä säännöllisesti puhistelen. Ei myöskään prosessori ota korkeita lämpöjä vaan ihan hyvältä näyttää. En oo kans kellottanu tai mitään ku ois kiva saaha tää eka ratkastua ennenkun menee sohimaan muuta. Ja no tähän vielä että entinen EVGA GTX 660 SC vaihettiin Jimms toimesta (takuu) pois ja laitettiin ASUS GTX 660 OC tilalle. Autto vähän mutta ei paljoa, just sen että nyt voi pelaa vertical syncillä ellei oo raskas fps partti pelissä meneillään. Ilman vsync kaikki o mahotonta näyttö väreilee ees taas ja fps lagaa ku viimestä päivää vaikka systeemit näyttää 130-180. Yleensä kyllä aina ellei ole joku vähän tehoja enemmän vaativa vaihe pelissä niin pyörii todella hyvin, mutta kyllähän tää on aika kamalaa.

    Latency on aina 30-50

    Specsit:

    MOBO :Asus P8Z77 V-LX
    SSD : Samsung 120gb
    GPU :Asus Geforce GTX 660 DirectCU II
    CPU :Intel i5-3570k
    PSU :Corsair CX600
    RAM :G Skill RipjawsX 8GB (DDR3)
    HDD : Seagaten 500gb joku ulkonen.

    Monitorina on Acerin 27" joku. Kokeilin kaverin täysin samaa monitoria mutta ei auttanut yhtään.

    NVIDIA ohjauspaneelista kokeiltu kolmoispuskuria sun muita.

    Kaikkia maailman kaapeleita kokeiltu nyt DVI.

    Vsyncillä kans jos menee pelaa ja on joku netti välilehti taustalla auki samala ni ruutu väreilee ku viimestä pv. Sittenku sen sulkee vaikka raksista ja menee takas niin on smuuttia taas.

    Kiitos jos jaksoit lukea loppuun. Eka viesti täällä kun yleensä saanu ite ratkottua nää mut tätä ei. Käyny jimms takuussa 2 kertaa mutta ei paikanpäällä ole ollut ongelmia oikeastaan ja onlinessahan ne vain on.

    Niin ja puoltoista vuotta ollu käytössä tää setup ja ongelmat alko suunnilleen 7kk jälkeen yhtäkkiä.

    Oli varmaan vähän epäselvä mutta toivottavasti saatte tästä mahollisimman paljon irti!
     
    Viimeksi muokattu: 04.09.2014
  2.  
  3. Fin_BoomHeadshot

    Fin_BoomHeadshot Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2013
    Viestejä:
    608
    Kiitokset:
    22
    Pisteet:
    28
    Siis kaikki pelit lagaa vai se wowi vaan? Kokeile asentaa näytönohjaimen ajurit uusiksi, jos ei auta kokeile asentaa vanhempaa ajuria.
     
  4. Sanctum Infinity

    Sanctum Infinity Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Siis wowi pääasiassa. Vähän vaativa MW3 tökkii vähän mutta jatkuvalla syötöllä ei raskaissa kohdissa erityisemmin,ja on kokeiltu ajureiden uudestaan asentamista Geforce experiencellä ja ilman, mutta en ole nuita vanhoja kokeillut. Pitäskö sitten kokeilla jotain 2014 tammikuun aikasta ajuria kun ongelmat alko helmikuun alussa? Ja kun nyt näyttiskin vaihtu ja samat ongelmat jatkuu ni voisko muka olla mahollista et on vain ajurit?

    Kiitos kun vastasit!
     
  5. R3DgRu

    R3DgRu Regular member

    Liittynyt:
    20.02.2012
    Viestejä:
    385
    Kiitokset:
    52
    Pisteet:
    38
    Kokeile näyttistä eri PCIE-paikassa.
     
  6. Fin_BoomHeadshot

    Fin_BoomHeadshot Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2013
    Viestejä:
    608
    Kiitokset:
    22
    Pisteet:
    28
    Itsellä on entisen näyttiksen kanssa vanhemmat ajurit toiminut paremmin kuin uudet.
     
  7. Sanctum Infinity

    Sanctum Infinity Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Oorrait. Kannattaisko pyyhkiä jollain noist ohjelmist perin pohjin kaikki tiedot vanhoist ajureist jne vai poistaa nyt tää GeForce exp ja lataa netist toi ajuri jonka aikana toimi?


    Jos nyt ei löydy muuta vaihtoehtoa niin sitten kyllä rupeen siirteleen näyttistä jne vähän seikkailee tuolla koneen uumenissa.
     
  8. Fin_BoomHeadshot

    Fin_BoomHeadshot Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2013
    Viestejä:
    608
    Kiitokset:
    22
    Pisteet:
    28
    Kaikki näyttiksen ajurit pois samoin geforce exp. Sitten lataa vanha ajuri ja kokeile ensin ilman geforce exp.
     
  9. Tumpelo666

    Tumpelo666 Regular member

    Liittynyt:
    09.01.2010
    Viestejä:
    1,265
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    48
    Yleensä Vsync aiheuttaa FPS ongelmat. Itsellä samankaltainen setti, eikä ole ollut mitään ongelmia kun ei ole käyttänyt Vsynccia.

    Näyttäisi setistä löytyvän CX-sarjalainen poweri :rolleyes:
     
  10. Sanctum Infinity

    Sanctum Infinity Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kuten tossa aiemmin mainitsin niin ei tää oo mitenkään mahdollista pelata ilman vsync... Ja on CX sarjan PSU.
    Kyllä siitä joskus jonkun pahan sanan oon kuullu mutta hoitanut hommansa
     
  11. Sanctum Infinity

    Sanctum Infinity Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    No joo ei auttanu tää vanhan ajurin käyttö. Pitäskö kokeilla tota DriverSweeperiä?

    Mutta vaikuttaa vähä kun tää vähän tökki sillo tällö 60 fpsäl ni ei tee sitä enää vanhal ajurilla.

    Noudatin NVIDIAN ohjeita niin en tiä oisko toi PhysX ohjainohjelmisto pitäny kanssa poistaa en pahemmin tiiä sen roolia. Sitä ja ääniajuria en poistanut. Mutta sekin on asennettu 20.2 jo kun ongelmia oli.

    Mikähän tässä nyt mahtaa aiheuttaa tätä ongelmaa..
     
    Viimeksi muokattu: 07.09.2014
  12. Fin_BoomHeadshot

    Fin_BoomHeadshot Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2013
    Viestejä:
    608
    Kiitokset:
    22
    Pisteet:
    28
    Voihan sitä winukan uusiks asennusta kokeilla.
     
  13. Sanctum Infinity

    Sanctum Infinity Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kahesti kokeiltu jäi vaan paha mieli käteen kun piti vatvoa siinä koneen nurkilla
     
  14. Fin_BoomHeadshot

    Fin_BoomHeadshot Regular member

    Liittynyt:
    26.01.2013
    Viestejä:
    608
    Kiitokset:
    22
    Pisteet:
    28
    Onko mahdollista kokeilla vaikka kaverin koneen osilla? Eli vaihat osan kerrallaan ja katsot millon ongelma poistuu jos poistuu.
     
  15. Sanctum Infinity

    Sanctum Infinity Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    ei valitettavasti ole. näyttishän on jo vaihdettu kun se evga anto virhe ilmotusta hyvin raskaassa testissä kun tää oli jimssillä vierailemassa.

    ja vielä niin että ilman vsync kun fps on no mitä nyt sanoisi vaikka 150 niin lagaa armottomasti....

    ei näytä kovin hyvältä kyllä
     
  16. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    Vaikka aiemmin onkin hoitanut hommansa niin ei välttämättä enään siihen pysty. Jos pääset lainaamaan jostain toista poweria niin kannattaa kokeilla sellasella.

    Jos et pääse lainaamaan, niin voisi olla kokeilun arvoista ottaa tuo GTX660 kokonaan pois käytöstä ja kokeilla pelata prossun integroidulla sitä WoW:ia. Eli näyttö kiinni emon DVI paikkaan. Ei tuo HD4000 mikään tykki integroitu ole, mutta prossupainotteista WoW:ia sillä kyllä pitäisi pystyä pelaamaan loweilla.

    Jos tuo lopettaa lagaamisen, niin ongelma on joko näyttiksessä/sen ajureissa tai powerissa.
     
  17. Sanctum Infinity

    Sanctum Infinity Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Oorrait selvä todellakin yrittämisen arvoista. Suositteletko vaan driver sweeperillä poistaa kaiken datan tosta 660:sestä ja sitten piuha emoon ja kokeilee? Eli jos loweimmilla se sama fps lagi ei toistu niin ongelma siis on PSU/GPU?

    Jimssille kyllä viittasin että jos voisivat ottaa PSU tarkkailuun kun ei kumpikaan osapuoli oikein tiennyt mikä voisi olla vialla mutta sanoivat että se on todella pieni zäänssi että poweri aiheuttaisi tätä ropleemaa.
     
  18. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    Ei ole hirveästi kokemusta siitä että haittaako jos erillisen näyttiksen ajurit on asennettuna. Voisin kuvitella että ei haittaa. Kokeile.

    Poweri antaa jokaiselle komponentille virtaa ja jos powerissa sattuu olemaan vikaa niin voi aiheuttaa käytännössä minkäkaltaisia ongelmia vain.

    Toinen mitä voisi kokeilla on käyttää yhtä muistikampaa kerralla kiinni, kun tuppaa muistiviatkin aiheuttamaan mitä ihmeellisempiä ongelmia.
     
  19. Sanctum Infinity

    Sanctum Infinity Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joo tässä lähiaikoina kokeilen.

    "1 kampa kerrallaan..." : Valitettavasti kyseistä metodia en voi kokeilla sillä RAM:ini on yhdellä kammalla (1x8GB) sai meinaan niin uskomattoman halvalla ton nykysen niin aattelin että ei ole mikään massiivinen menetys rullata ilman dual channelia. Otin toki asiasta selvää foorumeilla ennen ostamista, mutta en havainnut mitään hälyyttävää.

    Toki pitäen mielessä että siihen on sitten ajan kanssa helppo lisätä toinen kampa messiin. Vaikka menee kyllä RAM määrä oman käyttotarpeen ylitte.

    Vähän offtopic otin tosta CX sarjan 600:sesta kyllä tietoa irti ennen ostoa ja monessa paikassa sanottiin että kestää hyvin basic pelikoneen mutta ei mitään high end setuppeja.

    Enkä oo netistä löytäny threadeja jossa CX600 omistajilla ois mitään samantapasta ongelmaa.

    Kiitos paljon jo etukäteen!
     
    Viimeksi muokattu: 09.09.2014
  20. Sanctum Infinity

    Sanctum Infinity Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Poistin kaikki ajurit jne asennetuista ohjelmista ja laitoiin koneen kii -> dvi emon slottiin, mut ei tullu ees kuvaa.
    noh nvidia oli sit asentanu itestään jonkun 335.23 ajurin. voisko tossa olla et pitää mennä BIOS laittaa sen asetuksen et tunnistaa integrated graphics ekana.. en ite tosiaan oikeen tiiä menee vähän oman osaamisalueen ulkopuolelle koska ei oo ennen tällästä tarvinnut tehdä.

    ja sit iha alunperin meinasitko et meen tuoho näyttikse ominaisuuksiin ja poista käytöstä?
    tai voihan sen irtikin ottaa miten vaan.

    eniten tässä vähän "jännittää" että ku tuolt biosista meen graphics configurationist laittaa "iGPU" niin entä jos näyttö ei anna kuvaa silloinkaan kun se on kytketty emoon? mites saan sitte enää kuvaa näkymään....?

    pahottelut runsaasta tekstin määrästä mutta tuleepahan sanasta sanaan selitettyä, että jotenkin pysyisit(te) kärryillä
     
    Viimeksi muokattu: 10.09.2014
  21. R3DgRu

    R3DgRu Regular member

    Liittynyt:
    20.02.2012
    Viestejä:
    385
    Kiitokset:
    52
    Pisteet:
    38
    Kurkkaa tosiaan BIOSista että integroitu näyttis on valittuna. Sieltä voi valita kumpaa näytönohjainta käytetään. Oletuksena sen kyllä pitäisi olla auto-tilassa.
     

Jaa tämä sivu