1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Fps drops windowsin reinstallaamisen jälkeen

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Fimme 27.10.2015.

  1. Fimme

    Fimme Regular member

    Liittynyt:
    13.04.2012
    Viestejä:
    204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Joo, elikkäs tuli tossa eilen Gigabyten Radeon R9 380 ja asensin sen eilen, no, koska en varma ollut että sainko kaikki vanhat ajurit pois Geforcelta, päätin asentaa windowsin uudestaan. Tänään nyt tullut asennettua tämä ja jostain syystä fpssät on todella huonot pelissä, cs pätkii ja antaa 50-100 fps ja ennen saanut helposti 150-300 paikkeilla (Kortillahan siis pelasin eilen jo myöskin ja fpssät olivat hyvät, 150-300 fps). Niin mistäs tälläinen äkillinen muutos voisi johtua, pinna jo muutenkin vähän kireällä kun windowsin updatet ei oikeen suostuneet latautumaan, pitäisi nyt kyllä olla jo kaikki ladattuna mutta silti fpssät ovat suoraan sanotusta perseestä :D

    Toivottavasti joku tietää mistä voisi johtua tälläinen, kiitokset avusta !

    E: Kun mitään ei tapahdu pelissä, fps joku 120 fps ja välillä droppailee randomisti parisen kymmentä fps ja kun enempi tapahtuu niin sitten putoaa ihan kokonaan 60-90fps
     
    Viimeksi muokattu: 27.10.2015
  2.  
  3. pateboe

    pateboe Regular member

    Liittynyt:
    14.06.2008
    Viestejä:
    400
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    28
    Koneen muut osat?
    Uusimmat ajurit käytössä?
    Vanhempia ajureita kokeillut?
     
  4. Fimme

    Fimme Regular member

    Liittynyt:
    13.04.2012
    Viestejä:
    204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Gigabyte Radeon R9 380
    AMD FX(tm)-8320 Eight-Core Processor 3,5GHz
    Asus M5A97 R2.0
    8gb Ramia

    Pitäis olla uusimmat ajurit, en ole vielä kokeillut miten vanhemmilla sujuisi. Eilen siis ei ollut mitään ongelmaa, ainakaan CS GO:n kanssa, fpssät oli todella hyvät ja ei lagaillut tai vastaavaa mutta kun tänään windowsin asensin uudestaan, niin huomasin että fps laski aika paljon. Otin näyttiksen irti ja laitoin uudestaan kiinni ja chekkasin että oli johdot kiinni mutta ongelma silti pysyy. Pakkohan se jotakin nyt olla mennyt vikaan tossa reinstallimeessa kun ongelma tuli vasta sen jälkeen.

    E: Mitenkäs toi Windowsin aktivointi, voiko se vaikuttaa ? Huomasin tossa samalla ku specsejä katoin että ei ole aktivoitu, vaikka mielestäni kyllä aktivoin sen asennuksen yhteydessä.
     
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,363
    Kiitokset:
    659
    Pisteet:
    193
    Asennuksen yhteydessä annetaan ainoastaan tuoteavain, mutta asennuksen jälkeen pitää suorittaa aktivointi.
    Sen ei pitäisi vaikuttaa tuohon nopeuteen.
     
  6. Fimme

    Fimme Regular member

    Liittynyt:
    13.04.2012
    Viestejä:
    204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Juu, no tein sen nyt kuitenkin vaikkapa sillä mitään vaikutusta asiaan ollutkaan.

    E: CSsä kun surffaan niin fpssät on 200-300 mutta peli tuntuu ja näyttää erittäin pätkivältä joten olisko ongelma sitten kuitenkin joko näyttiksessä tai näyttiksen ajureissa ?

    E:E: Vielä nyt sen verran kirjoittelen tänne että kortilla oli kyllä ongelmia eilen muidenkin pelejen kanssa, kuten H1Z1ssä fpssät eivät muuttuneet, ehkä jopa vähän huonomminkin pyöri kuin vanhalla, ja sama ongelma BF4, kokeilin ihan uteliaisuuttani että mitenkäs siinä toimii, mediumilla 64 player servulla oli noin 90-100 fps mutta todella monella fps dropilla jopa 40fps asti. En tiedä onko tästä apua mahdollisen syyn löytämiseen miksi on huonot fpssät vai ei mutta parempi nyt kirjoittaa kuitenkin.

    Entinen korttihan oli siis Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 760 2GB GDDR5 ja ymmärtääkseni tämä uusi kortti ( 4096MB Gigabyte Radeon R9 380 Gaming G1 ) pitäisi olla ainakin vähän parempi kuin vanha
     
    Viimeksi muokattu: 27.10.2015
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Onko CS versio sama mitä aiemmin?
     
  8. Fimme

    Fimme Regular member

    Liittynyt:
    13.04.2012
    Viestejä:
    204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Vissiinkin sama versio, iso veljellä pyörii vieläkin ihan normaalisti, tällä hetkellä paremmin kun itsellä ja kuitenkin huonompi konelta häneltä löytyy :D
     
  9. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Laitehallinnassa kaikki ajurit asennettu?
     
  10. Fimme

    Fimme Regular member

    Liittynyt:
    13.04.2012
    Viestejä:
    204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Enpä ole tuollaiste kuullutkaan, löysin kyllä Laitehallinnan mutta mistä sieltä ajureita pitäisi nähdä ja onko ne asennettu ? :D
     
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,363
    Kiitokset:
    659
    Pisteet:
    193
    Näkyykö siellä keltaista varoitusmerkkiä minkään laitteen kohdalla.
     
  12. Fimme

    Fimme Regular member

    Liittynyt:
    13.04.2012
    Viestejä:
    204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Ei näy mitään merkkejä siellä.
     
  13. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
  14. pateboe

    pateboe Regular member

    Liittynyt:
    14.06.2008
    Viestejä:
    400
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    28
    Mikäs virtalähde löytyy koneesta ja resoluutio, jolla pelaat
     
  15. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Tuliko ladattua Envolved ajureiden mukana ?
    Ja sieltä tarkista onko automaattinen videotallennus päällä ? Ainakin itsellä tuo oli jostain syystä samantien päällä, jos se rupee pelivideoo tallentamaan niin aivan varmasti rupee jökkimään.

    Jos et asentanu envolvedia, vois yks kikka olla että asentaa sen, tarkistaa ettei videotallennus oo päällä ja kokeilee antaa sen optimoida pelin itse sille näyttikselle. Hieman kaukaa haettua, en tiedä onko osa ratukoiden ajureista suoraan linkissä envolvediin.
     
  16. Fimme

    Fimme Regular member

    Liittynyt:
    13.04.2012
    Viestejä:
    204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    M12II-520
    Seasonic 520W M12II-520 semi-modulaarinen ATX-virtalähde, 8

    Tuommoinen olisi virtalähde, porukka kyllä sanoi että pitäisi olla riittävä kokoonpanolle ja uudelle näyttikselle. Pelejä pelailen 1980 x 1080 resoluutiolla
     
  17. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Poweri piisaa ellei oo rikki.

    Muissa peleissä ongelmaa? Eli onko ongelma pelkästään CS:ssa?
     
  18. Fimme

    Fimme Regular member

    Liittynyt:
    13.04.2012
    Viestejä:
    204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    En ole muita pelejä kauheasti kokeillut, veli pelaa kylläkin LoLia ja sanoi ettei ole muuttunut mitenkään fpssät, tai ainkaan vaikuttanut siltä kun pelasi sitä. Sain kyllä pelin toimimaan vähän paremmin säätämällä asetuksia, silti kumminkin on noin 50-100fps vähemmän kuin ennen, näkyy eniten kun ruudussa tapahtuu paljon, silloin fps droppaa 80-100 ja tuntuu nykivältä, en tiedä mihin ne hävitin reinstallaamisen aikana :D Näyttiksestä vika ei pitäisi johtua koska sama ongelma vanhalla näyttiksellä on myös, Geforce GTX 760.

    E: En tiedä, taitaa olla vähän kaukaa haettua ja mahdollisesti voi olla ettei vaikuita mitenkään, mutta ennen kuin reinstallasin windowsin, oli vanhemmat ajurit audiossa (tullut uusi sen jälkeen kun viimeksi oli asentanut windowsin uudelleen). Ja voihan vika tosin olla emossakin, välillä valittaa usb paikoista ja disconnectaa niitä, en tiedä onko se päättämässä mennä eläkkeelle pikku hiljaa :D
     
    Viimeksi muokattu: 03.11.2015
  19. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Pystykkö kokeileen vanhemmalla CS versiolla?
     
  20. Fimme

    Fimme Regular member

    Liittynyt:
    13.04.2012
    Viestejä:
    204
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Ei taida olla mahdollista, ainkaan tule mieleen, ja jos olisi CS:ssä syy, olisin jo varmaan nähnyt muutamankin kerran asiasta foorumeilla :D
     
  21. S11l1

    S11l1 Active member

    Liittynyt:
    11.09.2013
    Viestejä:
    705
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    53
    Varmistan vaan että kokeilithan jo päivittää ne Realtekin ajurit?
     

Jaa tämä sivu