1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Epson EMP-TW700 ongelma

Viestiketju Televisiot -osiossa. Ketjun avasi StevenHoa 20.10.2011.

  1. StevenHoa

    StevenHoa Member

    Liittynyt:
    20.10.2011
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hei!

    Minulla on noin 4v vuotta hyvin palvellut Epson EMP-TW700 tykki. Nyt syystä tai toisesta kun laittaa päälle niin iskee ylikuumenemis vilkun päälle ja tuulettimet täysille, eikä käynnistä lamppua. Ennen teki sitä vain silloin tällöin, mutta nyt en saa sitä lainkaan toimimaan.

    Epsonin asiakaspalvelusta ilmoittivat että huolto maksaa 799.50e ???!!! Meinasin tippua tuolilta.

    Olen soittanut toistakymmentä huoltoliikettä läpi mutta kukaan ei joko halua, osaa tai viitsi korjata Epsonin tykkejä.

    Mikä neuvoksi? Onko kellään ollut vastaavia ongelmia? Itse opiskelen sähkäriksi ja veikkaan kovasti lämpövastuksen rikkoutumista, mutta eihän sitä sieltä uumenista mistään bongannut vaikka korkkasinkin sne kokonaan auki, eikä niitä piirustuksia enää ikinä jaeta matti meikäläisille.

    Olisin kiitollinen asiantuntevasta avusta.
     
  2. AfterDawn

    AfterDawn Ilmoitus

  3. Daword

    Daword Regular member

    Liittynyt:
    29.07.2009
    Viestejä:
    1,923
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    48




    Jos lamppu kuumenee niin ota kotelo auki ja käytä sitä aukinaisella kotelolla. monesti myös ulkoinen mahdollisuuksien mukaan järjestetty viilennyt auttaa asiaa.

    Täällä 2009 vuonna hankittu Acerin tykki valitti lampun kuumenemista ja kotelon aukaisu auttoi
     
  4. StevenHoa

    StevenHoa Member

    Liittynyt:
    20.10.2011
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Juu ei nyt sentään ihan noin helposti pääse :D Olen tietty kokeillut ilman kansia ja suodattimia. Siis tykki valittaa ylikuumentumista vaikka sitä ei olisi käytetty viikkoon ja säilytetty pakastimessa. Eli viilennyksestä ja tuuletuksesta ei siis mitään vaikutusta.
     
  5. Gangas

    Gangas Member

    Liittynyt:
    19.12.2011
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kuulostaa tutulta. Mulla on TW700 ostettu syyskuu 2007. Kaikki samat oireet kuin sullakin. Ensin satunnaisesti ei suostunut käynnistymään. Sitten se teki sitä yhä useammin. Jos sen sai toimimaan, niin jonkinlainen tykkiin menevän singnaalin muutos sai sen "jäähdyttelemään". Aina ilmiöön liittyi oma ääni, ikään kuin jokin servomoottori kelais edestakaisin muutamia kertoja ja sitten puhallus täysille ja ylikuumenemisvalo vilkkumaan. Kuumenemisesta siinä ei todellakaan oikeasti ollut kyse.

    Löysin tutun kautta yhdenmiehenkorjausfirman Helsingissä, joka otti laitteen tutkittavaksi. Aikansa tutkittuaan totesi ettei pääse hommassa etenemään ilman "schemaa". Nyt pitäisi jostain kehittää koneen kytkentäkaavio niin olisi toiveita saada tykki taas pelittämään.

    Jos joku voisi antaa vinkkiä siitä mistä sellaista kannattaisi metsästää, niin olisin kiitollinen.
     
  6. StevenHoa

    StevenHoa Member

    Liittynyt:
    20.10.2011
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kuulostaa just eikä melkein samalta ongelmalta. Varsinkin toi servomoottorin edestakainen liike juuri ennen tuulettimien päälle laittoa. Kytkentäkaavio olis kova, mutta nykyään ei firmat sellasia enää lähettele. Salaisuuksia katsos liikaa.
     
  7. ana1

    ana1 Member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    jou.mulla sama ongelma. löysin fixya nettisivulta vinkin että servomoottorin akseli luistaa, mikä ajaa yhtä linssiä lampun edessä edestakaisin, purettiin värkki ite ku ei mikään epsonin huoltofirma osannu sanoa mitään, ja sieltä vika löyty, ratas mikä liikuttaa sitä linnssikiskoa luistaa, ei muuta ku pura vaihteisto laatikko irti ja yritä korjata pikaliimalla, itellä eka liimaus piti vähän aikaa, mut nyt pitää ettiä parempaa liimaa ja korjata uudelleen...
     
  8. ana1

    ana1 Member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    jos muuten joku tietää mistä löytyy tähän vehkeeseen varaosia, uusia!, niin vinkkiä vois laittaa, mulla tiedossa toi vaihelaatikon numerokoodi, mut ei hevillä löydy osia...
     
  9. Gangas

    Gangas Member

    Liittynyt:
    19.12.2011
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    kiitos vinkistä. ryhdyinkin heti toimeen ja purin tykkiä antaumuksella. ensin tuli vastaan moottori joka kääntää mekaanista suljinta (kaksi pellin palaa). eihän vaan ole kyse tästä moottorista ja sen hammaspyörästä? kun pihdeillä ottaa kiinni akselista niin sormilla saa pyöritettyä pientä muovista hammaspyörää. mutta toisaalta sulkimen mekaniikka toimii hyvin kevyesti. ei tunnu uskottavalta että kyse oisi tästä hammaspyörän luistamisesta. kaikki linssit toisaalta näyttävät olevan esillä eikä miikään niistä vaikuta millään lailla "liikkuvalta" vaan ne on jopa lukittu liimalla paikoilleen.
    pitääkö vain mennä syvemmälle etsimään jotain servomoottoria?
     
  10. Gangas

    Gangas Member

    Liittynyt:
    19.12.2011
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    löysin vielä toisen moottorin joka tosiaan liikuttaa hammastangossa olevaa lasilevyä (jonkinlainen suodin?). tarkoitatko "vaihdelaatikolla" mikrokytkimen kokoluokkaa olevaa mustaa boxia? se sisältää todennäköisesti alennusvaihteen. haastavan pienet ruuvit. täytyy saada jostain laadukas kellosepän meisseli.
    siinä muuten lukee: "W2896B NIHON MINI MOTOR CO.LTD"
     
  11. ana1

    ana1 Member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    jep,juuri se. mulla ainakin luisti se ratas siinä alennusvaihteessa,eli joudut purkamaan sen alennusvaihteen irti,ja siinä samalla voit testata sen, kun pyörität ratasta ni moottori ei pyöriny ainakaan mulla. pura alennusvaihteisto auki ja puhistus sille yhelle rattaalle ja akselin booritukselle, ja eiku laadukasta! pikaliimaa kehiin. mulla nyt toiminu toisen liimauskerran jälkeen pari viikkoa mainiosti...eka liimaus ei pitäny ku päivän.sit jos ei pidä ni täytyy varmaan litistää hieman akselia... yritin muuten ettiä sillä koodilla uutta osaa, en löytäny. ja epson huolto ihan perseestä ei ole paljoa apua tippunu...
     
  12. ana1

    ana1 Member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    aini, meitsillä toi koodi oli w18x6b, noin 4 vuotta vanha tykki.
     
  13. Gangas

    Gangas Member

    Liittynyt:
    19.12.2011
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    tykki kunnossa!!!!
    ensin luulin että musta boxi pitää avata, mutta sitä pähkäillessäni...oho akseli lähtikin vain vetämällä pois boxin kyljestä. vilkaisin kuitenkin varmuuden vuoksi boxin sisälle avaamalla sen ph0 meisselillä. sieltä lyötyi muovinen vaihteisto hyvässä kunnossa. kansi takas kiinni. akselissa tosiaankin booritus jonka vastakappaleesta, muovisesta hammaspyörästä, selvästikin uritus lähtenyt kävelemään.
    kertomuksesi tippaliimalla taiteilusta sai minut heti kokeilemaan 2k epoksi liimaa. valmista seosta hammastikulla hyvin ohuesti booreihin ja akseli takaisin paikoilleen. kaksi tuntia kuivumisen odottelua ja tykki on toiminut nyt kaksi päivää kuin uusi.
    suuret kiitokset ana1:lle
     
  14. ana1

    ana1 Member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    hyvä juttu että vika löyty, ja korjaantu. eipä kestä.
     
  15. Komu

    Komu Member

    Liittynyt:
    24.02.2012
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Löytypäs todella samalta kuullostava vikaketju.
    Eli oma tekee juuri tuota. Avasin koko härvelin tuossa äsken, mutta en uskaltanut mennä kovinkaan syvälle tykin sisään. Asuuko jo omansa korjanneet pks seudun ulkopuolella, jos voisitte munkin tykin nyt "ammattilaisina" korjata? Tai sitten vielä vähän lisää ohjeita, mitä kaikkea pitää purkaa pois ja mistä?
     
  16. Komu

    Komu Member

    Liittynyt:
    24.02.2012
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
     
  17. Komu

    Komu Member

    Liittynyt:
    24.02.2012
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    No nyt on purettuna. Hemmetin paljon oli ruuvailtavaa. Moottori + vaihdelaatikko irroitettu. Ja se vaihdelaatikosta tulevassa akselissa oleva sutii. sopivaa liimaa ei taida just nyt olla hyllyllä, eli huomenna tai maanantaina metsästämään. Se että saanko tuon vielä kasaan on kokonaan toinen juttu. Ja että toimisikin vielä.
     
  18. Gangas

    Gangas Member

    Liittynyt:
    19.12.2011
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
     
  19. Komu

    Komu Member

    Liittynyt:
    24.02.2012
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    En tiedä mitä Gangas yritti kirjoittaa, kun mitään ei näy.
    Mutta kunnossa on tosiaan mullakin. Hienoa, että näiltä foorumeilta löytyy tälläistä infoa. Toivotaan että mun liimaus kestää.
     
  20. Gangas

    Gangas Member

    Liittynyt:
    19.12.2011
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Itse otin valokuvia johtojen sijainneista ettei mene vääriin paikkoihin kasattaessa. Avasin myös turhaan kannen "tunneliin" jota myöten valo menee linssien ja peilien kautta objektiiville. Siellä tulee vastaan irtonaisia ja helposti paikoiltaan putoilevia linssejä.
    Voi olla että hammasrattaan kääntäminen ympäri saa sen jo pysymään pooreilla pitävästi (ainakin jonkin aikaa). En säälinyt vanhaa tykkiä, vaan tein reilun huoltoreiän tykin kotelon pohjaan josta saan purettua vaihteiston irti niin ettei enää tarvitse purkaa yläkautta kaikkea jos vika alkaa uusiutua. Multa jäi kasauksen yhteydessä kourallinen ruuveja yli vaikka yritin olla niin tarkkana niin tarkkana.
     
  21. mmlleivo

    mmlleivo Member

    Liittynyt:
    09.06.2012
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Sama vika omaankin tykkiin ilmaantui, Epsonin huolto tarjoaa lampun vaihtoa fixinä. Jotta alkuun pääsis niin pitääkö kannen avaamisen jälkeen irrotta tuo piirilevyn sisältämä osa missä on kaikki johdot etc. kiinni vai pääseköö tuohon moottoriin jotain muuta kautta käsiksi.
     

Jaa tämä sivu