1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Emolevyn ja prossun vaihto

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Manoneno1 25.10.2015.

  1. Manoneno1

    Manoneno1 Member

    Liittynyt:
    09.07.2012
    Viestejä:
    86
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hei
    Miten vaikea on vaihtaa jo käytössä olleeseen koneeseen emolevy ja prosessori? Jos on vaikeaa niin heitän vain lähimpään tietokonehuoltoon, 75 euroa on vähän suhteessa jos paskon koko koneen siinä samalla.
    Ajattelin siis vaihtaa AMD:n Intel i5:seen. AMD oli huono valinta...
     
  2.  
  3. Jonsqi

    Jonsqi Regular member

    Liittynyt:
    20.12.2013
    Viestejä:
    105
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Mikäs AMD:ssä on vikana?
     
  4. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Vanha prossu ja emo?
    Muut osat (cooleri, koppa, poweri, muisti)?
    Budjetti osille?
     
  5. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Vaikeampaa kuin näyttiksen tai kovalevyn vaihtaminen, mutta ei mahdoton tehtävä. Koneen joutuu yleensä purkamaan käytännössä kokonaan, että emonsaa irti kotelosta, joten pitää siinä vähän tietää mitä tekee.

    Mitä ajat takaa prossun vaihdolla? Pelitehoa, editointinopeutta vai mitä?
     
  6. Manoneno1

    Manoneno1 Member

    Liittynyt:
    09.07.2012
    Viestejä:
    86
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
  7. Manoneno1

    Manoneno1 Member

    Liittynyt:
    09.07.2012
    Viestejä:
    86
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Pelitehoa.

    Taidan sitten laittaa toiselle huoltoon koska en osaa purkaa konetta, halvemmaksi tulee kuin vahingossa jonkun paskominen
     
  8. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Nii, siis kysyin mitkä on vanha prossu ja emo. + mitkä on muut osat.

    Nopeus riippuu täysin pelistä. Mikä peli ei pyöri? DayZ joka ei pyöri millään prossulla kunnolla? Ite oon pelannu AMD:lla satoja pelejä eikä yhdenkään kunnolisen kanssa oo ongelmia ollu tehojen suhteen. Prossunvaihto ei välttämättä auta yhtään mitään. Siks kysyn ne muutki osat.

    LGA1150 prossukanta vanheni LGA1151:n tullessa, toisekseen tossa prossussa on vaan 4 säiettä eikä sitä pysty ees kellottaan, vaikka on kellotukseen kykenevä emo. Eli ei kovin hyvät vaihtoehdot.
     
  9. Manoneno1

    Manoneno1 Member

    Liittynyt:
    09.07.2012
    Viestejä:
    86
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    AMD A10-7850K, ermo Asrock FM2A75M-HD+. Vengeance 4gbx2.

    Skyrim ei pyöri kunnolla, tosin pärjää pienemmällä laadulla. Mutta kumpi on parempi: AMD A10-7850K vai i5? Tosin a10:ssä on meikällä 3,70 ghz eli sen suhteen on parempi. Ehkä en vaihdakkaan, peruspelit pyörii hyvin mutta skyrim lagaa
     
  10. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Mites näyttis? Onko käytössä prossun oma vai joku erillinen?
     
  11. Manoneno1

    Manoneno1 Member

    Liittynyt:
    09.07.2012
    Viestejä:
    86
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Emolevyn tai prosessorin, toinen syy olla ostamatta uutta, taidan jättää väliin. Ihan riittävä tää AMD on
     
  12. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,113
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    mmh, noissahan on just se idea että alkuun pärjätään prossun sisäsellä näyttiksellä, ja sit isketään kylkeen kunnon näyttis. Oon niomittäin aika varma, että kun isket sen paremman näyttiksen ni sitte alkaa pelit pyörimään huomattavasti kovempaa. Ei sitä prossua tarvi inteliin vaihtaa, ja itseasiassa sillonkin joutuisit hommaamaan uuden näyttiksen.
     
  13. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,320
    Kiitokset:
    345
    Pisteet:
    93
    Myös Skyrim pyörii hyvin i5: llä 60FPS. 50-60 kuvaa/ sek on yleensä hyvä kuvan päivitysnopeus. Itse olen pelannut "tuhansia" pelejä Intellillä ja aina on kaikki toimineet hyvin.


    AMD A10-7850K (3.7GHz) sopii lähinnä vain pasianssin pelaamiseen ja vastaavaan, missä ei tarvita oikein mitään tehoja.
    16-24FPS on tuon prossun nopeus ko. pelissä, ei ole ihme kun tökkii.
    http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2014/01/30/amd-a10-7850k-and-a10-7700k-kaveri-review/9

    Mainitsemasi i5-4460: lla 60FPS, kts. kuvan oikea ylä nurkka:


    View: https://www.youtube.com/watch?v=DvqSSY1ewP4
     
  14. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,822
    Kiitokset:
    595
    Pisteet:
    123
    Sen verran apun puolustukseksi, että oli tossa aika rankat grafiikka-asetuksetkin käytössä testissä. Monelle riittää myös 30 fps mut onhan se pc-pelaajille melko kurja lukema.
     
  15. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,113
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Odottelinkin milloin se Intel fanaatikko taas iskee. Nyt näemmä pistetään valheellista tietoakin peliin. 7850K:n suorituskyky riittää high tasoon BF3:ssa, joten pasianssivertaukset voit tunkee sinne minne aurinko ei paista.


    View: https://www.youtube.com/watch?v=Tih2JFaPJ9U


    Edelleen se erillinen näyttis tarvittais. Vaikka ostaisit intelin.
     
  16. Manoneno1

    Manoneno1 Member

    Liittynyt:
    09.07.2012
    Viestejä:
    86
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ahaa, pitääpi ostaa sitten näyttis. Nvidia menee ostoslistalle

    Kyllä toi GW2:nen toimii hyvin AMD:llä ja Skyrim luultavasti medium-grafiikoilla
     
  17. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,320
    Kiitokset:
    345
    Pisteet:
    93
    Mitä se Rotta täällä nimittelee....BF3 kun ei auta mitään Skyrimin pelaamiseen.:)
     
  18. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,113
    Kiitokset:
    526
    Pisteet:
    173
    Huutelen, että puhut paskaa suomeks sanottuna:

    Pistin tuossa esimerkiksi BF3:sta joka on kaukana pasianssista. Vai mussutatko vastaan ?
     
  19. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,398
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    193
    Jos keskustelun linja jatkuu tällaisena, tulee lähtö seuraavasta vastaavanlaisesta kommentista jäähylle rauhoittumaan.
    Tämä huomautus koskee muitakin keskustelualueita.
     

Jaa tämä sivu