1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Emolevy rikki?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Jooman1 29.06.2016.

  1. Jooman1

    Jooman1 Regular member

    Liittynyt:
    06.01.2016
    Viestejä:
    130
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Eli joo juttuhan meni niin että kasasin tossa eilen osista uuden koneen ja se toimi ja nyt tänään huomasin että olin kiinnittänyt emolevyn erillaisilla ruuveilla koteloon kiinni joten vaihoin kaikki ruuvit samanlaiksi aika varomattomasti ja sen jälkeen joku 2 tuntia käynnistin koneen windows käynnistyi normaalisti ja kuva tuli ruutuun mutta näppäimistö ja hiiri ei toiminut ollenkaan mutta niihin kyllä tuli virta ja sitten päätin käynnistää koneen uudestaan ja sen jälkeen näyttöön ei tullutkaan enää mitään eikä hiiri ja näppäimistö edelleenkään toiminut että meniköhän siinä emolevy rikki kun vaihdoin siihen ruuuvit että jos siihen tuli antistaattista sähköä tai jotenkin muuten rikki. Kone lähtee kyllä käyntiin kaikki tuulettimet menee päälle mutta näyttöön ei tule mitään eikä hiiri ja näppäimistö toimi jotka on usb:llä kiinni emolevyn usb porteissa. kaikki koneen johdot on tarkistettu ettää ne on varmasti kiinni.

    Että joo meniköhän siinä emolevy rikki vai voikohan joku muu olla syynä osaakohan kukaan sanoa mitään ?
     
  2.  
  3. Jooman1

    Jooman1 Regular member

    Liittynyt:
    06.01.2016
    Viestejä:
    130
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Koneeni osat

    Emolevy: Gigabyte GA-970A-UD3P

    Virtalähde: XFX TS 430S 430W

    Näytönohjain: 2048MB XFX Radeon R7 370

    Prosessori: AMD FX-4300

    Prossessorin Tuuletin: Xilence A402

    Ram muistit: Hyperx fury ddr3 8GB

    Kiintolevy: 240GB HyperX FURY

    Kotelo Bitfenix Nova
     
  4. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,355
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Onko käyttöjärjestelmän asennus tehty jossakin toisessa koneessa?
    Mikä käyttöjärjestelmä?
    Onko uudessa emossaUSB3 paikkoja, ne eivät toimi ilman ajuria Windows 7:ssä?
    Lähdetään näillä alkuun.

    Viestilaatikon "Muokkaa" toiminnolla voit tehdä muutoksia tai lisäyksiä edelliseen viestiin.
     
  5. Jooman1

    Jooman1 Regular member

    Liittynyt:
    06.01.2016
    Viestejä:
    130
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Usb 3 paikat toimii kyllä ja minulla on windows 10 pro ja sen asennus on tehty uudessa koneessa
     
  6. Jooman1

    Jooman1 Regular member

    Liittynyt:
    06.01.2016
    Viestejä:
    130
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
  7. Jooman1

    Jooman1 Regular member

    Liittynyt:
    06.01.2016
    Viestejä:
    130
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Onko enää mitään mitä voisin tehdä tai koittaa vai täytyykö yrittää laittaa takuuseen emolevyä tai ostaa uusi
     
  8. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,355
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Oletko tarkistanut laiteahllinnassa, onko minkään ajurin vieressä keltaista kolmiota (vai minkälainen se merkki on jos ajurin asennus epäonnistuu.)
     
  9. Jooman1

    Jooman1 Regular member

    Liittynyt:
    06.01.2016
    Viestejä:
    130
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Laitehallinnassa?

    Ei minun koneeni toimi nyt niin en voi katsoa.
     
  10. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,355
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Joo, et saakkaan kuvaa näytölle, joten ei onnistu

    Onko emon alla korokeruuvit, jotka nostavat emon irti kotelon takalevystä noin 5-6mm korkeudelle?
    Ovatko molemman virtalähteestä tulevat 4+4- ja 24-pin johdot kiinni emossa kunnolla?
    Muistit oikeissa sloteissa ja varmasti pohjaan painettuna?
     
  11. Jooman1

    Jooman1 Regular member

    Liittynyt:
    06.01.2016
    Viestejä:
    130
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Kyllä nuo kaikki on kunnossa!


    Kyllä taitaa olla vaan emolevy rikki tosin ei se ainakaan täysin rikki ole.
     
  12. Jooman1

    Jooman1 Regular member

    Liittynyt:
    06.01.2016
    Viestejä:
    130
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Olen useamman kerran tuolla mahdollisesti rikkinäisellä emolevyllä koittanut käynnistää konetta että voiko siinä mennä muitakin osia rikki?

    Jos hommaan uuden emolevyn nii menetänkö siinä myös windowsinkin ja Mites nuo takuuasiat onnistuu Mindfactorylta?
     
  13. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Tee perustesti ; katkaise virta powerista ; paina ~10sek kopan virtanapista ; irroita emolta SATA piuhat ; irroita hiiri/ näppis ; irroita netti
    Sammuta näyttö odota hetki > kytke virta näyttöön , syttyykö mikään valo , aukeaako menu ?
    Kytke virta poweriin ja käynnistä kone > tuleeko kuvaa ?
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,693
    Kiitokset:
    791
    Pisteet:
    173
    En oikein usko että muutakin damagea olisi tullut. Kuten ajaJako tuossa edellä mainitsi niin kokeile nuo jutut. Suosittelisin että emo sieltä kopasta veks vaikka emon laatikon päälle. (Powerista naps virrat pois) Prossu sekä cooleri paikoilleen sekä vaikka yksi ram-kampa. Näytönohjain koska emolla ei ole integroitua. Virrat emolle kumpaankin paikkaan sekä näyttikselle. Muuta ei tarvita tässä vaiheessa. Tässä on tarkoitus sulkea aiheuttajia pois ja se on hankalampaa mikäli kaikki ovat kiinni. Poweri saa olla siellä kopassa, johdot varmaankin riittävät emolle sekä näyttikselle. Kopan powerswitch liitin emolle kiinni oikeaan paikkaansa. Näytön piuha kiinni. Virrat poweriin ja näyttöön, käynnistä kone. Tulisi ilmoittaa että no bootable device! tms. Ilmoita missä mennään.
     
  15. Jooman1

    Jooman1 Regular member

    Liittynyt:
    06.01.2016
    Viestejä:
    130
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28

    Joo kiitos avusta täytyy kyllä tuo tehdä mutta vasta maanantaina koska en ole nyt kotona ja ilmoittelen kyllä miten käy.
     
  16. Jooman1

    Jooman1 Regular member

    Liittynyt:
    06.01.2016
    Viestejä:
    130
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Minä nyt tein tuo mitä ehdotit paitsi että en ottanut emolevyä kotelosta tai prosessoria tai cooleria emolevystä koska ne oli tietysti jo valmiina kiinni mutta muuten tein juuri samalla tavalla eikä tullu näytölle yhtään mitää eikä myöskään sitä "no bootable device" .

    Kertooko tämä nyt jotain? Kun sanoit: "Tässä on tarkoitus sulkea aiheuttajia pois" Että onko minulla nyt vain emolevy rikki :(
     
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,436
    Kiitokset:
    2,639
    Pisteet:
    223
    Prossujäähy kunnolla kiinni?
     
  18. Jooman1

    Jooman1 Regular member

    Liittynyt:
    06.01.2016
    Viestejä:
    130
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    On se.
     
  19. Jooman1

    Jooman1 Regular member

    Liittynyt:
    06.01.2016
    Viestejä:
    130
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Tai no prossujäähystä puheen ollen niin sillon kun minun koneeni vielä toimi niin joku virtalähteen johto osui prosessorin tuuulettimeen että tuuletin ei pyörinyt ja kone oli päällä noin minuutin ilman prosessorin tuulettimen pyörimistä mutta onneksi korjasin sen nopeasti ja kone toimi vielä senkin jälkeen mutta kuten aiemmin olen sanonut niin kone ei toimi enää että meniköhän sittenkin prosessori rikki eikä emolevy?


    Kasasin koneen siis 28.6 ja se siis meni rikki loppupäivästä 29.6
     
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,693
    Kiitokset:
    791
    Pisteet:
    173
    Ompas harmi ettei ole vika vielä selvinnyt. Pakko kysäistä sellainenkin seikka että oliko prossun asennuksessa emolle minkäänlaista hämminkiä? Mietin vääntyneitä pinnejä prossussa. Jos tuon tarkastaisit irroittamalla coolerin ja prossun. Jos on ok kamera niin paiskaa kuva tänne. Kokeiluun löytyy täältä x4 955BE kivi mutta en oikein edelleenkään usko että olisi ottanut nokkiinsa. Itsellänikin oli vikaa eräässä pikkumasiinassa coolerin propelin liittimessä ja kone sammutteli itseänsä miten sattui. Cooleri (AC Freezer 2) oli tulikuumana. Propeli kuntoon ja ei mitään vikaa. Mutta tsekkaa tuo edellä mainittu prossuhomma.
     
  21. Jooman1

    Jooman1 Regular member

    Liittynyt:
    06.01.2016
    Viestejä:
    130
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Joo on se harmillista että ihan uusi kone on eikä toimi. Eikä nuo takuuasiat varmaan kovin helppoja Mindfactoryn kanssa ole. Ja kun en ole vieläkään täysin varma että mikä osa rikki. Ja otan kuvan kyllä siitä prossusta jos saan edes irti tuon coolerin :D kun se on nii hyvin kiinni,täytyy varmaa ottaa koko emolevy irti koneesta.
     

Jaa tämä sivu