1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

eMachines käynnistys ongelma

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi sariemilia 22.09.2014.

  1. sariemilia

    sariemilia Newbie

    Liittynyt:
    22.09.2014
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Koneena toimii eMachines E642 ja käyttöjärjestelmänä windows 7. Ongelmana on, että kun koneen painaa päälle niin alkuun tulee musta ruutu, valo vilahtaa ja vasemmassa yläkulmassa samaan aikaa vilahtaa kerran valkoinen alaviiva. Näyttö palautuu normaaliksi vasta kun näyttöö tulee lukemaan tervetuloa ja sen jälkeen ei ole ongelmia. Käyttöähän tuo ei estä eikä haittaa mutta, olisi kiva tietää mistä ongelmasta mahdollisesti on kyse?
     
  2.  
  3. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Onko tuossa valkoisen viivan ja tervetuloa-ruudun välissä ennen näkynyt jotain, vai millä tavalla näyttö ei ole "normaali"?
     
  4. sariemilia

    sariemilia Newbie

    Liittynyt:
    22.09.2014
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Siis normaalisti koneen käynnistäessä tulee lukemaan eMachines ja vasempaan alakulmaan f2 menu, tämän jälkeen näyttöön tulee windowsin "ruutulippu" ja lukee muistaakseni että "käynnistetään windowsia" tms.
     
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,165
    Kiitokset:
    564
    Pisteet:
    173
    Minusta tuo voisi merkitä sitä, että kone käy ensin DOS-tilassa ja suorittaa jotakin. Tietämättä mistä on kyse, neuvoisin tekemään täydellisen virustarkistuksen. Lataa sen jälkeen vielä Malwarebytes Anti-Malware, asenna se, mutta poista valintamerkki ilmaisen koeajan käyttöönotosta. Päivitä MBAM ja tarkista kone silläkin.
     
  6. sariemilia

    sariemilia Newbie

    Liittynyt:
    22.09.2014
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Virustarkistuksissa ei löytynyt mitään epäilyttäviä kohteita.
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,165
    Kiitokset:
    564
    Pisteet:
    173
    Se oli tietysti huojentavaa. Tuo kuvaus (musta ruutu ja vilkkuva alaviiva) viittaa kuitenkin komentokehoteikkunaan. Koitin googlata asiaa ja ilmeni, että jotkut näytönohjaimen ajurit tai ohjaimen oheissofta (esim. AMD Catalys Control Center) saattavat avata koneen käynnistyessä komentokehotteen, joka sulkeutuu nopeasti. Olisikohan sitten kyse jostakin sellaisesta, vaikka et maininnut mitään mistään tekstistä. Päivitettiinkö näytönohjaimen ajureita ennen ongelman ilmaantumista?
    http://www.tombraiderforums.com/showthread.php?t=194112
    http://hardforum.com/archive/index.php/t-1691815.html
     
  8. sariemilia

    sariemilia Newbie

    Liittynyt:
    22.09.2014
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kyllä päivitin.
     
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,165
    Kiitokset:
    564
    Pisteet:
    173
    Nuo edelliseen viestiini liittämäni linkit ovat pari vuotta vanhoja, mutta kyse saattaa hyvinkin olla samasta asiasta eli näytönohjaimen oheissoftan hetkeksi avaamasta komentokehoteikkunasta. Kannattaa googlata käyttäen hakutietoina esim. näytönohjaimen mallia ja päivityksen tunnusta ongelmakuvauksen lisäksi.

    e. Viestiä ei varsinaisesti ole muokattu, vaan se jotenkin ensin "karkasi" kesken kirjoittelun.
     
    Viimeksi muokattu: 25.09.2014

Jaa tämä sivu