1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ei signaalia.

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Tilt 08.12.2016.

  1. Tilt

    Tilt Newbie

    Liittynyt:
    10.11.2016
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Vasta sitten ostetun koneen kanssa aikamoista pulaa. Osiahan olisi sellaisia kun:
    Z170-p emo
    I5-6600K prossu
    RX 480 4gb Sapphire nitro näyttis
    520w S12II-520 virtalähde

    Suurinpiirtein ekaa kertaa kasaamassa konetta mutta kuitenkin jonkunlainen käsitys että miten homman pitäisi toimia ja aivan hyvin onnistuikin siihe asti kun koitin uutta myllyä päälle ja en lainkaan saanut signaalia näyttiksestä, eikä vielä kertaakaan ole onnistunut saada kuvaa näytölle näyttiksestä mutta homma pelaa aivan hyvin jos hdmin / vgan törkkää emoon kiinni, olen yrittänyt käydä läpi muitten löytämiä konsteja käyttäen muttei onnistu. Enkä ole aivan varma onko vika emossa vai näyttiksessä vai kenties biossin asetuksissa? Olen myös yrittänyt vanhaa näyttistä lyödä tilalle eikä tälläkään ole pelannut mutta en uskoisi kuitenkaan minkään osien olevan hajalla, mutta siitäkään en ole tosiaan varma.

    Joten kommentoihan jos on jotain ehdotuksia tai kenties samanlaista ongelmaa.
     
  2.  
  3. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Sulla menee virtapiuha virtalähteestä näytönohjaimeen (8-pin), sekä se on kunnolla kii ?
    Näyttis on siinä ylemmässä PCI-E paikassa kiinni ?
    Tarkista bioksesta ensisijainen grafiikkaportti, onko se asetettu emolle vai prossun integroidulle ?

    Yks keino on viedä näyttis kaverille, ja testata toimiiko kaverin koneessa.
     
  4. Tilt

    Tilt Newbie

    Liittynyt:
    10.11.2016
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1

    Näyttis toimi aivan normaalisti vanhassakin koneessa kun justiinsa testasin, näyttis on aina ylimmässä PCI-Essä kiinni ja muutkin ovat käyty läpi, eivät tunnu vastaavan. Onko mitään hajua mistä se mahtaisi löytyä tuolta asusksen biossista? Ei ole tosiiaan yhtään tullut tutuksi tuo bioksen käyttäminen.

    En ole varma että säädänkö oikeita asetuksia mutta lähestulkoon ainoa järkeen käyvä asetus jonka löysin on >advanced/system agent (SA) configuration/graphics configuration>Primary display josta saan PCI-E asetuksen päälle mutta tuntuu aina uudelleen käynnistyksen jälkeen muuttuvan takasin "auto":lle eikä tuntuisi kummemmin vaikuttavan lopputulokseen.
     
  5. Kuunmies

    Kuunmies Active member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,487
    Kiitokset:
    494
    Pisteet:
    93
    Oletko kokeillut antaako kuvaa muista pci-e väylistä? Jos kuva tulee emon liitännöistä ja kaikki johdot on kiinni(jotka kuuluu olla), niin tarkistaisin ettei prossukannasta ole mennyt pinnejä vinoon. Muutama/yksi sopiva pinni solmussa tai edes huono kontakti ja voi olla esim. pci-e väylä pimeänä. Pelkkä prossun irti käyttäminen voi auttaa, itsellä ollut joskus samanlainen tilanne. Erillinen näyttis ei antanut kuvaa mutta integroidulla tuli kuva. Prossu irti ja takaisin ja taas toimi.
     
  6. Tilt

    Tilt Newbie

    Liittynyt:
    10.11.2016
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kaikki PCI-E väylät on kokeiltu ja kaikki johdot ovat kiinni. Prossussa saattaakin olla vikaa koska kiinnitys tuntui tiukemmalta kuin yleensä, esim. prosessorin päälle tuli pieniä jälkiä koska joutui painamaan sen verran kovasti. Vai onko tämä normaalia että prosessorin "siipiin" jää pieniä käytön jälkiä?
     
  7. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,316
    Kiitokset:
    277
    Pisteet:
    93
    Prosessorin pitäisi mennä pudottamalla paikoilleen. Olet kai jotenkin onnistunut murjomaan sitä.
    Avoitko prosessorikannan läpän ensin auki ja sitten katsoit, että prosessorissa olevat lovet tulee uriinsa ja paikoilleen.?
    Voisit laittaa siitä vähän kuvia tänne.
     
  8. Tilt

    Tilt Newbie

    Liittynyt:
    10.11.2016
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Käytännössä pudottamalla meni paikalleen ja ei siinä ollut mitään ongelmaa, ongelma oli vasta luukun kiinnityksessä.
    Tuntui että jouduin käyttämään normaalia enemmän voimaa että luukku menisi kiinni ja ensimmäisen yrityksen jälkeen avasin kannen ja irrotin prossun kun ihmettelin "ei kyllä viimeksi pitänyt näin kovaa painaa" ja huomasin pieniä jälkiä prossun päällä ja aattelin että jos on pilalla jo niin kokeillaan ees käyntiin, ja laitoin kannen vaan kiinni.

    Loppujen lopuksi tuntui ihan normaalilta eikä siltä että mikään olisi mennyt rikki mutta kaipa tuo selviää kun alkaa aukomaan.

    Laitan kuvia myöhemmin.
     
  9. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,466
    Kiitokset:
    312
    Pisteet:
    93
    Tota kanssa hieman epäilen,että prossun ja coolerin kiinnityksissä
    olis tullut jotakin,homma ei olis mennyt ihan kun strömsöössä.
    Irroita ja tarkasta paketti.
     
  10. Tilt

    Tilt Newbie

    Liittynyt:
    10.11.2016
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Minkälaisia kuvia haluaisitte? Jokaista neulaa on vaikeeta tosiaan saada tarkasti kuvattua ilman vähän järeämpää kalustoa kuin tuo puhelin.

    Mutta niistä ei yksikään ole millään tavalla lintassa/vahingoittunut elikkä ongelman ei pitäisi täältä löytyä jollei lähde toimimaan kun laitoksen saa takasin kasaan.
     
  11. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Ootko varma ettei sun näytössä ole joku porttiasetus päällä ? Menee jo pikkuhiljaa hakuammunnaks..
     
  12. Tilt

    Tilt Newbie

    Liittynyt:
    10.11.2016
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kone taas kasassa eikä mitään muutosta. Näytöissä ei pitäisi mitään olla koska kuitenkin jo kolmea eri näyttöä olen koittanut ja muutenkin kaikki niistä päivittäisessä käytössä.
     
  13. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Rupeen kohta epäilemään nimittäin rikkinäistä emolevyä, jos näyttis toimii toisessa koneessa eikä prossun pinnit ollu vääntyny. Omituista silti, että integroitu pelaa mutta PCI-E ei. Mietin kans onko PCI-E väylä paskana, mutta kummaa ettei toisessakaan väylässä skulaa.

    Ei anna mitään erityisiä piippauksia käynnistäessä, että ilmottais siten virhekoodista ?
     
  14. Tilt

    Tilt Newbie

    Liittynyt:
    10.11.2016
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei ole kertaakaan piippaillut vielä.
     
  15. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,316
    Kiitokset:
    277
    Pisteet:
    93
    Aika monta ongelmaa on pelkkien kuvien avulla saatu selviämään, saisitko kuvia eri kanteilta koneestasi niin, että johdotus näkyy kunnolla.
     
  16. Tilt

    Tilt Newbie

    Liittynyt:
    10.11.2016
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tuossa on varmaankin kaikki tarpeelliset.
     

    Liitetyt tiedostot:

  17. Braditti

    Braditti Member

    Liittynyt:
    09.07.2016
    Viestejä:
    81
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    18
    Oletko kokeillut muistikampoja? Vika voi löytyä myös sieltä, jos löytyy kaks kampaaa niin ota vuorotellen jompikumpi irti ja kokeile toimiiko. Jos vain yksi niin kokeile vaihtaa kamman paikkaa. Kaverin konetta kasaillessa oli saman ongelma ja ratkesi sillä että otti ensimmäisen kamman irti, joutui vaan kammat laittamaan paikoille 2 ja 4, ilmeisesti ensimmäinen vioittui kun prossucoolerin kiinniollessa, kamman joutui hieman survomaan paikalleen ja oli kontaktissa tuulettimen kanssa.
     

Jaa tämä sivu