1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Editointi/pelikoneen loput osat max. 1500e.

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Teittis 01.04.2017.

  1. Teittis

    Teittis Newbie

    Liittynyt:
    01.04.2017
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Moi!

    Lopuille osille nyt tarvetta. Näyttis ja koppa hommattu jo.

    Budjetti?: 1500e
    Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä
    Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
    Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
    Ylikellotatko prosessoria?: Kyllä, maltillisesti ainakin.
    Kotelon koko: ATX
    Onko kotelon värillä väliä?: Musta
    Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Kotelossa saisi olla ikkuna ja ledejä.
    Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Ei, mutta mitä hiljaisempi sen parempi.
    Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Kyllä
    Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä
    Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: En kumpaakaan
    Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
    Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen (Ei 4K välttämättä) Lähinnä ajopelit, joskus myös Fps ja VR käyttö (Oculus Rift). Editointi (4K videot ja kuvat). Netti- ja multimediakäyttö (tavallinen koneen käyttö).
    Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei
    Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Kotelo: https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...0x-rgb-ikkunallinen-atx-miditornikotelo-musta ja näyttis: https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...gtx-1080-ti-strix-oc-naytonohjain-11gb-gddr5x
    Muita vaatimuksia/kysymyksiä: Näyttöä olen kanssa katsellut. Ja 4K olisi hyvä olla videoeditoinnissa, menenkö pahasti metsään jos hommaan esim. 4k TV:n 40-43" koossa? Tiedän ettei pelikäyttöön paras vaihtoehto input lagin ja kuvataajuuden takia. E: Samsung 43" 4K TV löytyy jo.

    Pääpaino kuitenkin enemmän editoinnissa ja muussa työpöytä käytössä. Ovat käyttäneet noita myös pelaamiseen ja kun en itse ole mikään pro fps pelaaja, niin tuo menee varmaan hyvin omassa käytössä. Ja sitten joku hyvä 4K editointi ohjelma jos on tiedossa niin voi suositella.
     
    Viimeksi muokattu: 24.08.2017
  2.  
  3. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,048
    Kiitokset:
    108
    Pisteet:
    73
    No ainakin Ryzen 7 1800x on Passeli valinta prossuksi. Vegasta on huhuja että tulis parin viikon sisään, julkaisu siis.
    Tuskin kyllä voittaa 1080ti:tä, mun mielipide. Mutta Tarjoaa varmaan vähintään 1080:n tehoa halvemmalla.
     
    Teittis kiitti tästä.
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,488
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
    Kannattaa varmaan pari viikkoa katsella näyttistilanteen selkenemistä. Mulla on vähän sellainen kutina että Vega saattaa yllättää monet. Sitä ennen oikeastaan turha muitakaan osia katsella.

    Telkkari soveltuu hyvin näytöksi kunhan siitä saa kaikki ylimääräiset kuvanparannusjutut sun muut pois.
     
    Teittis kiitti tästä.
  5. Teittis

    Teittis Newbie

    Liittynyt:
    01.04.2017
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos näistä. Pitää palata asiaan vielä myöhemmin, kunhan noista näyttiksistä tulee lisää tietoa.
     
  6. Teittis

    Teittis Newbie

    Liittynyt:
    01.04.2017
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Nyt alkas olla aika laittaa osia tilaukseen Mindfactorysta. Koppa ja näyttis on jo hommattu (nämä päivitetty aloitukseen). Lopuille osille vielä tarvetta. Toiveena Ryzen 7 1700 prossun ympärille kasattu setti. Ja koko summaa ei pakko käyttää jos edullisemmin pääsee samaan lopputulokseen.
     
  7. lyyri

    lyyri Regular member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    576
    Kiitokset:
    182
    Pisteet:
    43
    Teittis kiitti tästä.
  8. Teittis

    Teittis Newbie

    Liittynyt:
    01.04.2017
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Koppa löytyy jo. Aloitusviestissä linkki (Corsair 460X RGB). Tarvitseeko tuohon koppaan lisätä tuulettimia, kun edestä löytyy jo 3x120mm?

    Muistia ja tallennustilaa saa tosiaan olla reilunpuoleisesti. Tarkoitus olis pystyä siis editoimaan 4k videoita/kuvia ja pelaamaan vähintään 1440p tarkuudella. Myöhemmin tälle vuodelle vielä harkinnassa 1440p pelinäyttö. Haluan panostaa laatuun ja pitkäikäisyyteen.

    Muut ehdotukset otetaan tietysti myös huomioon. Ja miten on Ryzenin toimivuus 32gb muisteilla tällähetkellä? Alkuun ei ilmeisesti saanut toimimaan toivotulla tavalla.
     
  9. lyyri

    lyyri Regular member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    576
    Kiitokset:
    182
    Pisteet:
    43
    Katsoin vielä prossucooleria valitessani, että mahtuuko se tuohon omistamaasi koppaan, muisti on hyvä mutta lyhyt :D
    Taakse voisi ropellin lisätä joo.

    2x16gb tuosta niin toimii varmasti: https://www.mindfactory.de/product_...rot-DDR4-3000-DIMM-CL15-Dual-Kit_1017415.html

    e:typo
     
    Teittis kiitti tästä.
  10. Teittis

    Teittis Newbie

    Liittynyt:
    01.04.2017
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Jos tilaisin tuossa samalla 3kpl noita samoja Corsair SP120 puhaltimia, kun ovat 3kpl paketissa edullisempia. Saa vaikka sitten kattoonkin tarvittaessa.

    Noissa G.Skilleissä tais olla ne Sampan b-die piirit, josta Ryzen tykkäs? Ilmeisesti hinta-laatu kohdallaan kun jäi vielä noin paljon budjetista käyttämättä, mutta en valita. :D
     
  11. lyyri

    lyyri Regular member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    576
    Kiitokset:
    182
    Pisteet:
    43
    Jep ei niistä kattotuulettimistakaan tietenkää haittaa ole.
    Ja onhan tuossa jo budjettia kun lasket kopan näytön ja näyttiksen mukaan niin ollaan jo 2,5k hujakoilla.
    Isompaa kovoa/ssd:tä voisi toki laittaa, mutta noillakin luulisi jonkin aikaa pärjäävän ja niitähän on helppo lisäillä jälkikäteen...
     
    Teittis kiitti tästä.
  12. Teittis

    Teittis Newbie

    Liittynyt:
    01.04.2017
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Totta. Taidan laittaa osat huomiseen mennessä tilaukseen. Jos tulee muilta kommenttia niin huomioidaan toki. Kiitti vinkeistä ja nopeista vastauksista!
     
  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,488
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
    Teittis kiitti tästä.
  14. Teittis

    Teittis Newbie

    Liittynyt:
    01.04.2017
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    https://www.mindfactory.de/shopping...221b22ff97fd808b5f05537abec96aee1dbbf5dfe9f55

    Nuo nyt ennätti lähteä tilaukseen. Vaihdoin SSD:n ja muistit pysyi kuitenkin 16gb, kun ei ilmeisesti ole saaneet noita 32gb settejä oikeen kulkemaan Ryzeneillä. Miltä vaikuttaa?

    Jää sinne onneksi yks 3,5" paikka ja kaksi 2,5" paikkaa, niin voi vielä lisäillä jos tarvetta. Tuo TP-link varmaan ajaa asiansa tässäkohtaa.

    Miten ajureiden asennus helpoin toteuttaa? Saako nuo netin kautta toisella koneella tikulle vai hommaanko ulkoisen aseman levykkeitä varten? Saatan kysellä täällä neuvoja koneen kasauksessa, koska tämä on ensimmäinen kone jonka niputan.
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    11,488
    Kiitokset:
    2,657
    Pisteet:
    223
    Teittis kiitti tästä.
  16. Pi-Mu

    Pi-Mu Member

    Liittynyt:
    07.02.2017
    Viestejä:
    165
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    18
    Missä sinulla on asennusmedia ? tikulla / levyllä / hakusessa
    Kortin ajurit levyllä ?
    Emon mukana tulee asennuslevy jossa perusajurit

    Onko sinulla USB tikkuja esim BIOS-päivitykseen ?
    Haluatko vinkkejä
     
    Teittis kiitti tästä.
  17. Teittis

    Teittis Newbie

    Liittynyt:
    01.04.2017
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Asennusmedia on vielä hakusessa, Windows 7 vai 10? Näyttää olevan avaimia foorumeilla myynnissä alle kympillä. Näyttiksen mukana tuli levy mukana. Vielä en katsonut sitä sen tarkemmin, mutta oletettavasti ajuri asennusta varten.

    Otin tuolta Mindfactorysta BIOS-pävityksen emolevylle. Löytyy kaksi kappaletta 4gb muistitikkuja. Saako noihin ladattua tarvittavat ajurit/käyttiksen, riittääkö tila?

    Tikuilta kuitenkin pitäis laittaa käyttis ja ajurit koneeseen. Vinkit aina tervetulleita!
     

Jaa tämä sivu