1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Digiboksista lähtevä kuva liian suuri televisioon

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi JvvGroup 30.12.2014.

  1. JvvGroup

    JvvGroup Newbie

    Liittynyt:
    30.12.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Digiboksi on Division VDC 4700VR. Digiboksista lähtevä kuva on 4:3. Television kuvasuhde 16:
    9.

    Tv lähetyksen kuva siis liian suuri. Tekstit ja osa kuvasta menee yli laidan. Ei auta vaikka telkkarista vaihtaisi kuvasuhteeksi 4:3. Mikä siis avuksi?

    Kyseinen digiboksi ollut aikaisemminkin käytössä ja silloin on toiminut oikein. Itse kuvittelisin, että ongelma voisi ratketa mikäli boksista saisi vaihdettua lähtevän kuvan 16:9, mutta en löydä mistään asetusta mistä tätä voisi vaihtaa.

    Osaisiko siis joku kertoa kuinka saan vaihdettua kuvasuhteen kyseisessä boksissa tai kuinka ongelma voisi ratketa muuten?
     
  2.  
  3. Kojo10

    Kojo10 Regular member

    Liittynyt:
    17.07.2007
    Viestejä:
    241
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Viimeksi muokattu: 30.12.2014
  4. JvvGroup

    JvvGroup Newbie

    Liittynyt:
    30.12.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tuosta ei ole apua. Samanlainen valikko löytyy digiboksista kyllä, mutta siellä ei ole tuota tv-ruudun asetus eikä formaatti kohtia.
     
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,735
    Kiitokset:
    454
    Pisteet:
    143
    Jos ei muutoin selviä, kannattaa tehdä täydellinen resetointi eli tehdasasetusten palautus. Sen jälkeen toimitaan, kuten digiboksia ensimmäistä kertaa käyttöön otettaessa. Siis kuvaruudun esittämässä järjestyksessä valitaan kieli, valitaan kuvakoko, asetetaan aikavyöhyke ja suoritetaan uusi kanavahaku.
     
  6. JvvGroup

    JvvGroup Newbie

    Liittynyt:
    30.12.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Boksiin tehty tehdasasetusten palautus, ei muuta tulosta. Kun tehdasasetukset palautetaan ei boksi kysy kuvakokoa eikä aikavyöhykettä. Ainoastaan kielen kysyy ja sen jälkeen haluaa suorittaa uuden kanavahaun.
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,735
    Kiitokset:
    454
    Pisteet:
    143
    Onpa outoa. Tosin en tunne kyseistä boksia, mutta tulee mieleen, että olisiko boksissa virheellinen softaversio. Eli kyllä nuo kuvasuhdeasetukset täytyisi jostakin kohtaa valikkoa löytyä, muutenhan et tosiaan pysty korjaamaan kyseessä olevaa ongelmaa.
     
  8. JvvGroup

    JvvGroup Newbie

    Liittynyt:
    30.12.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    En osaa sanoa softaversioista. Pitäisikö mielestäsi siis yrittää päivittää boksi? Mistäköhän päivitykset löytäisi, sillä valmistajan (suomenschneider.fi) sivuilta ei minun boksiani löydy...
     
  9. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,603
    Kiitokset:
    63
    Pisteet:
    78
    Ei kai telkkarissa ole päällä mikään zoom-toiminto?
     
  10. JvvGroup

    JvvGroup Newbie

    Liittynyt:
    30.12.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei ole. Telkkarissa valittu tällä hetkellä 16:9 kuvasuhde. Tilanne ei kuitenkaan muutu, vaikka kuvasuhteen muuttaisi 4:3. Tällöin kuvaan tulee mustat reunat, mutta tekstit menee silti kuvan yli (ikään kuin olisi zoomattu kuvaa).
     
  11. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,735
    Kiitokset:
    454
    Pisteet:
    143
    Kävi vain mielessä, että olisiko kaapeliverkon kautta jaettu joku päivitys, joka olisi epäonnistunut, mutta täytyy tunnustaa, etten edes tiedä, voisiko tuollainen syy aiheuttaa sellaista, että valikosta jäisi joku toiminto pois. Se olisi kuitenkin selittänyt, miksi kuvasuhde on aluksi ollut oikea.

    Maahantuojan sivustosta ei tosiaan näytä olevan mitään apua, joten en osaa sanoa, mitä voisi tehdä. Onko sinulla käyttöohje tallella? Sitä tarkkaan tutkimalla pitäisi selvitä, mistä kohdasta valikkoa tuon kuvasuhdevalinnan pitäisi löytyä. Tosin en tässä tilanteessa osaa sanoa, mitä sitten voisi tehdä, jos valintamahdollisuutta ei löydy sieltä, missä sen pitäisi olla. Ihmettelen edelleen, ettei se tullut vastaan tehdasasetusten palautuksen jälkeen.
     
  12. JvvGroup

    JvvGroup Newbie

    Liittynyt:
    30.12.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    En tiedä onko kaapeliverkon kautta tullut päivitystä, palveluntarjoaja meidän talossa muuttui elisasta soneraan.

    Käyttöohjetta ei ole tallella, kun ostin käytettynä enkä saanut mukaan. Voisiko sillä olla vaikutusta, kun boksi on ennen ollut kiinni scart johdolla ja nyt se on rca (kelt. valk. pun.)? Eli boksissa ja telkkarissa molemmissa on kiinni rca liitännällä.
     
  13. erakko84

    erakko84 Regular member

    Liittynyt:
    13.06.2005
    Viestejä:
    136
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Saattaa olla kaukaa haettua ja saatan muistaa väärin, mutta itellä oli kanssa digiboxin(division) kanssa kuvasuhde ongelmia ja ainoa nappi millä kuvasuhdetta sai muutettua oli numero 0.
     
  14. JvvGroup

    JvvGroup Newbie

    Liittynyt:
    30.12.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ainakaan yleiskaukosäätimen numeroa 0 painamalla ei tapahdu mitään muuta kuin, että digiboksi yrittää siirtyä kanavalle 0 (jota ei ole olemassa). Digiboksin omaa kaukosäädintä ei ole. Voiko olla, että yleiskaukosäätimen näppäimissä ei ole samoja toimintoja, kuin digiboksin omassa? Kannattaisiko siis jostain etsiä käsiini kyseisen digiboksin (tai siihen soveltuva) kaukosäädin?
     
  15. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,281
    Kiitokset:
    637
    Pisteet:
    193
    Ainakin minulla oli niin, että yleiskaukosäädin ei sisältänyt kaikkia laitteen tukemia toimintoja.
     

Jaa tämä sivu