1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Dell XPS 15 9550 - kokemuksia?

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Metsälaama 09.05.2016.

 1. Metsälaama

  Metsälaama Regular member

  Liittynyt:
  09.05.2016
  Viestejä:
  209
  Kiitokset:
  47
  Pisteet:
  28
  Pitäisi saada kompakti mutta järeä läppäri satunnaiseen pelailuun ja kuvan-/videonkäsittelyyn mutta lähinnä työ- ja multimediakäyttöön ja tuollainen on ollut kiikarissa, mutta ajattelin vielä ennen ostopäätöstä kysellä täältä viisaampien neuvoja kun itse on tullut keskityttyä lähes täysin pöytäkonepuoleen. Onko kenelläkään kokemusta tästä Dellin uudesta XPS 15 -sarjasta? Arvostelijat ylistäneet aika hyvästi mutta itse en ole vielä päässyt hiplaamaan missään.

  Tai jos on ehdotuksia että mikä voisi olla pätevä vaihtoehto niin otetaan ilomielin vastaan. Muina tärkeinä kriteereinä on että konetta jaksaa painon puolesta kanniskella mukana kokouksissa yms. päivät läpeensä, hyvä näppistuntuma, kohtalainen akkukesto ja ei turhan äänekäs jäähdytys. Budjetti suht joustava, mutta ei kuitenkaan yli kolmea tonnia.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,262
  Kiitokset:
  592
  Pisteet:
  173
  Valitettavasti en osaa omien kokemusteni perusteella sanoa mitään, mutta toivottavasti joku laitetta käyttänyt ilmaantuu kommentoimaan. Kyseessä näyttää olevan ultrabook-tyyppinen kannettava, josta on useita eritasoisia varusteluvaihtoehtoja. Vaikka suorituskykyä löytyy spekseissä, pikaisen lehtijuttujen selauksen jälkeen näyttää siltä, että kokoonpanon teoreettinen suorituskyky ei olekaan aina käytettävissä, vaan laite saattaa toimia alemmalla kellolla. Hinta sen sijaan näyttää aina olevan viritetty korkealle tasolle.

  Kun kyseessä kuitenkin on kuluttajatason malli eikä ammattikäyttöön tarkoitettu laite, korkea hinnoittelu yllättää. Takuuaikakin jää vaatimattomaan yhteen vuoteen. Oma arviona jää pakostakin pinnalliseksi, mutta koska suunnittelet tällaista hankintaa, ehdotan, että vertailun vuoksi tutustut myös tällaiseen vaihtoehtoon:
  http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...pro-ux501vw-kannettava-tietokone-tummanharmaa

  Käyttötarvekuvauksesi perusteella (kuvan- ja videonkäsittely) tarvitset tehokkaan suorittimen lisäksi runsaasti keskusmuistia sekä tallennustilaa. Vaikka ulkoinen USB 3.0 -asema on tarpeen, kannattaa miettiä myös SSD-aseman kokoa. Esimerkiksi tuolta voi nopeasti tarkastella eri vaihtoehtojen lisähintaa:
  http://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Asus/UX501VW-FI020T.html

  Edit. Täsmennän vielä, että tämä on siis oma arvioni ja kommenttini, jollaisia myös pyysit, eikä mikään suositus. Arvio ei siis pohjaudu omiin kokemuksiin, vaan pikaisesti luettuihin lehtijuttuihin, sillä XPS 15 oli minulle ennestään tuntematon. Silti minusta näyttää, että Zenbook tarjoaisi samat ominaisuudet merkittävästi edullisemmin, mutta kyseessä ei ole mikään syvällisempi vertailu.
   
  Viimeksi muokattu: 10.05.2016
  Metsälaama kiitti tästä.
 4. Metsälaama

  Metsälaama Regular member

  Liittynyt:
  09.05.2016
  Viestejä:
  209
  Kiitokset:
  47
  Pisteet:
  28
  Kiitos vinkeistä!

  Kyllä tuohon saa kolmen vuoden onsite-takuun ainakin niistä kaupoista joista olen vertaillut hintoja ja väittisin että kyseessä on business-malli. Ei kuluttajakamassa tuollaisia takuita ole ja se siinä juuri maksaa.

  Tuo Asus on kyllä spekseiltään varsin mukavan kuuloinen, mutta parin edellisen läppärihankinnan jälkeen mennyt noihin kuluttajaluokan läppäreihin luotto kokonaan kun ne kestävät juuri ja juuri takuun loppuun ja sitten alkaa tulla jos jonkinmoista ongelmaa. Jos käy niin hyvä säkä että koneen saa takuuseen, niin korjausta saa odotella viikko- tai kuukaustolkulla. Plus että Delli on vielä vähän pienempi kooltaan ja on mm. kosketusnäyttö, jollaista on tullut töissä käytettyä yllättävän paljon. Spekseiksi olen ajatellut että saisi olla 16GB muistia ja 512GB tai isompi SSD. Ulkoista asemaa en varmaan tule käyttämään kun kaikki tulee tallennettua pilveen.
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,262
  Kiitokset:
  592
  Pisteet:
  173
  Tutkin asiaa vähän lisää ja näyttää siltä, että Dellillä on aivan aivan sama mallimerkintä sekä koti- että business-versiolle, ja vasta Dellin sivulla näkymätön lisäkoodi kertoo, kummasta on kyse. Edelleen pikaisesti vertaillen näyttäisi, että kyseessä on mekaaniselta rakenteeltaan sama laite, ja erot olisivat lähinnä käyttöjärjestelmässä (Win 10 Home/Pro) ja tietoturvaan liittyvissä ratkaisuissa sekä juuri tuossa takuussa. Ihmetyttää, että jos kyseessä tosiaan on fyysisesti sama kone, niin miksi takuissa on noin merkittävä ero.

  Linkki kotimalliin: http://www.dell.com/fi/p/xps-15-9550-laptop/pd
  Tuolla sanotaan "Saatavana Windows 10 Home - käyttöjärjestelmällä"
  Ja myöhemmin: "Laitteessasi on Dellin perustason takuu, joka kattaa tuotteen materiaali- ja valmistusvirheet."
  Tuo XPS 15:n 1 vuoden takuuaika, jonka mainitsin, löytyi jostakin englannin kielisestä lehdestä ja tarkoittanee tuota "perustason takuuta".

  Linkki samaan koneeseen Dellin yrityssivulta: http://www.dell.com/fi/yritykset/p/xps-15-9550-laptop/pd?~ck=anav
  Siellä sanotaan "Saatavilla Windows 10 -käyttöjärjestelmällä" täsmentämättä, kummasta versiosta on kyse, eikä takuuajasta sanota mitään. Jälleenmyyjien sivuilta selviää, että kyseessä on Win 10 Pro ja laitteella on 3 vuoden Onsite takuu:
  http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...x-960m-16gb-512gb-ssd-windows-10-professional

  Jotenkin olen tottunut ajatukseen, että business-luokan läppärissä on Windowsin Professional käyttöjärjestelmä. Kun tuolla Dellin sivustolla mainittiin vain Win 10 Home ja perustakuu, tein tästä johtopäätöksen, että kyseessä on kuluttajamalli. Täytyy myöntää, että näiden lisätutkimusten jälkeen johtopäätöstä on syytä korjata.
   
  Metsälaama kiitti tästä.
 6. Metsälaama

  Metsälaama Regular member

  Liittynyt:
  09.05.2016
  Viestejä:
  209
  Kiitokset:
  47
  Pisteet:
  28
  Onpa todella jännä juttu. Itse olin taas päin vastoin onnistunut törmäämään vaan tuohon "ammattiversioon". Veikkaisin kyllä että ainoa ero on todellakin tuo takuu, ellei sekin ole sitten Suomen koneissa sama molemmissa kun ei noita erikseen mistään kaupoista löydy. Euroopassa kun tuollainen yhden vuoden takuu kuluttajamalleissa ei oikein edes onnistu lain takia, myyjillä aina vähintään se parin vuoden virhevastuu ja kukapa haluaisi myydä sellaisia läppäreitä, joista voivat joutua itse maksamaan korjauskuluja vuoden jälkeen valmistajan kohautellessa olkapäitä.. :)

  Taidan nyt kyllä päätyä juurikin tähän Dellin malliin, sen verran pätevältä laitteelta vaikuttaa ja Hardwariumista löytyi halvalla: https://hardwarium.com/product/737/101/dell-xps-15-9550-5659-15-6-touch. Muutenkin jäi sieltä viime kerralla ostaessa hyvät fiilikset. Kiitoksia vielä avusta!
   
 7. Metsälaama

  Metsälaama Regular member

  Liittynyt:
  09.05.2016
  Viestejä:
  209
  Kiitokset:
  47
  Pisteet:
  28
  Täytyi tulla vielä kommentoimaan kyseistä vehjettä tänne nyt kun se on pari päivää ollut käytössä. Tämä on nopeudeltaan ja laatuvaikutelmaltaan aivan toiselta planeetalta minkään muun koneen kanssa mitä on tullut omistettua. Kosketusnäytöstä ajattelin ennen hankintaa ettei varmaan tule tuota käytettyä mutta se on yllättävän hyödyllinen ja monessa asiassa hiirtä kätevämpi kun vaikka selailee artikkeleita tai karttoja, jopa joissakin peleissä. Näppis on niin ikään ehdottomasti yksi parhaita läppärinäppiksiä, ja kone on myös varsin hiljainen, idlenä käytännössä äänetön.

  Jos joku tätä lukeva siis vielä empii koneen valintaa, isot pojot tälle Dellille! :)
   

Jaa tämä sivu