1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu D-asema käyttöön

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Dee 17.11.2016.

  1. Dee

    Dee Member

    Liittynyt:
    23.09.2016
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Hei,
    Kuinka saan ohjelmat, sovellukset, pelit, tiedostot jne. menemään myös D-asemalle? Kaikki näyttäisi menevän tuolle C-asemalle jonka täyttyessä kone alkaa tökkimään. Ymmärtääkseni tietokoneessani on vain yksi kovalevy, mutta se on jotenkin jaettu kahdelle eri asemalle. Saako jostakin Windowsin asetuksista kenties muutettua tätä että mille asemalle tiedostot menevät?

    [​IMG]
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,844
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Yleensä ohjelma tai peli asennuksen alussa kysyy minne laitetaan. Pitää vain valita custom vai mikä lie vaihtoehto missäkin ohjelmassa eikä suositeltua.
     
  4. Dee

    Dee Member

    Liittynyt:
    23.09.2016
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Ahaa okei. Mutta ei siis saa mistään asetuksista muutettua sitä, että minne se oletuksena tallentaa?
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,844
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Oletuksena menee c-asemalle, sitä ei voi vaihtaa.
     
    Dee kiitti tästä.
  6. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Tämä asennuskohteen valinta pitää tehdä aina joka ohjelman asennuksen yhteydessä.
    edit: kaikissa ohjelmissa ei välttämättä ole tätä custom tai advanced toimintoa asennuksessa.
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2016
    Dee kiitti tästä.
  7. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,266
    Kiitokset:
    337
    Pisteet:
    93
    Tiedostot, ladatut tiedostot, kuvat, videot, musiikki, yms -kansiot voit siirtää haluttuun paikkaan.
    Valitse kansio hiiren oikealla -> ominaisuudet ja sijainti välilehti.
     
    Dee kiitti tästä.
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,844
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Tai sitten avata kummatkin asemat ja raahata hiirellä haluttuun paikkaan.
     
  9. Dee

    Dee Member

    Liittynyt:
    23.09.2016
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Heh, onnistuin tuon sijaintihomman avulla säätämään jotenkin, että tiedostot -kansion nimi on nyt "D:\".
    [​IMG]

    Jos yritän siirtää sen C-asemalle, niin sanoo näin:
    [​IMG]

    Kuinkas tän saisi korjattua?

    Edit: Vai tulikohan siitä linkki D-asemalle tms...
     
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,844
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Napsauta kansiota hiiren oikealla napilla ja valikosta nimeä uudelleen.
     
  11. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,317
    Kiitokset:
    277
    Pisteet:
    93
    Nyt kannattaa ajoissa lopettaa tuo siirtely jos ei tiedä, mitä on tekemässä.
    "Tämä tietokone" on koko systeemisi..
     
  12. Dee

    Dee Member

    Liittynyt:
    23.09.2016
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Ei pysty nimetä uudelleen.
    [​IMG]

    Ja ominaisuuksissa näyttää tältä:
    [​IMG]
     
  13. Dee

    Dee Member

    Liittynyt:
    23.09.2016
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Jeps.
    Ainoa ongelma on vain se, että tuosta "Tiedostot" -kansiosta muuttui ilmeisesti linkki D-asemalle. :D
     
  14. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,266
    Kiitokset:
    337
    Pisteet:
    93
    Sillä D- asemalla pitää olla/ tehdä myös se kansio esim: D:\Users\(käyttäjänimi)\Documents
     
  15. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,317
    Kiitokset:
    277
    Pisteet:
    93
    Minusta tässä mennään vähän väärään suuntaan, jos noita aletaan siirrellä, tekee kokemattomalle käyttäjälle vaan ongelmia ja sotkuja jos käyttäjätilin tietoja siirrellään.
    Teksti-, kuva- ja videotiedostoille voi tehdä D:lle omat kansiot ja ko. kansioiden tiedostot sinne.
     
  16. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    5,971
    Kiitokset:
    517
    Pisteet:
    173
    Komppaan tarantellaa tässä asiassa, eli malttia. Nuo Omat tiedostot tai Documents-kansio ovat Windowsin järjestelmäkansioita eikä niiden siirto levyltä toiselle tapahdu yhtä helposti kuin tavallisten kansioiden siirto tai kopiointi, sillä rekisterissä täytyy olla oikea tieto kansioiden sijainnista. Muuten käy helposti niin, että huomaa omien tiedostojensa kadonneen kokonaan.

    Koitin nopeasti etsiä jotain asiaan liittyvää netistä, eikä alla olevia linkkejä ole tarkoitettu ohjeeksi, mutta niistä selvinnee, mistä on kyse:
    http://www.tenforums.com/tutorials/1964-users-folder-move-location-windows-10-a.html
    http://www.tenforums.com/tutorials/...rs-restore-default-location-windows-10-a.html
     
  17. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,266
    Kiitokset:
    337
    Pisteet:
    93
    Onhan se noinkin, mutta mitään ei myöskään koskaan opi, jollei mitään teekään ja kysyjä halusi tietoja
    (toki varmuuskopiointi ja palautuspisteet kannattaa pitää aina kunnossa).
     
  18. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,317
    Kiitokset:
    277
    Pisteet:
    93
    Joo, niinhän se on, mutta oppirahoja voi joutua maksamaan, kun lähtee kokemattomana siirtelemään noita järjestelmäkansioita tai vahingossa poistaa vaikka käyttäjätilinsä.
    Äkkiä voi mennä koko käyttöjärjestelmä uusiksi.

    Ei tuo homma mitenkään vaikeaa tai mahdotonta ole, kun tietää mitä tekee ja ymmärtää pääpiirteittäin käyttöjärjestelmän toimintaa.

    Tuolla C-levyllä on kyllä vielä ihan hyvin tilaa, joten olemassa olevan tiedon siirrolle ei siksi ole pakottavaa tarvetta.
    Vast'edes voi uudet ohjelma-asennukset suorittaa D-levylle.
     

Jaa tämä sivu