1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu CPU Ylikuumeneminen

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Fotoniba 16.09.2015.

  1. Fotoniba

    Fotoniba Newbie

    Liittynyt:
    29.05.2015
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Elikkäs, tässä tullu viimeaikoina ongemlia tietokoneen kanssa kun kone välillä sammuttaa itsensä ja ongelmana näkyy että "CPU Overheating Problem Press F1 To Continue"
    Noh, ryhdyin sitten tuumasta toimeen ja tilasin Jimms PC storesta tälläisen "Arctic Cooling MX-2 lämpötahnan" ja puhdistin sitten prosessorin lämpösiilin ja pyyhin vanhan tahnan pois ja laitoin uuden tilalle mutta lämpötila vieläkin näyttää esim. runescapea pelatessa olevan hetken päästä jopa 80 asteen tienoilla.
    Tuo CPUn Tuuletin näyttää pyörivän tällöin rasituksen alaisena jatkuvasti 2600 RPM
    Elikkäs tietääkö joku miten tästä niinsanotusta "Ongelmasta" pääsisi eroon että lämmöt pysyis taas alempana ja pystyis rauhassa pelailemaan ja sen sellaista.

    Rautaa:
    Prosessori: AMD Phenom II X4 955
    Emolevy: Asus M4A87TD/USB3
    Näytönohjain: NVIDIA GeForce GTX 760
    Ram: Kingston 8GB (2X4GB) HyperX Fury DDR3 1600MHz, CL10, 1.5V
    Virtalähte: Corsair VX 550W Power Supply
    Kovalevy: Western Digitalin 500GB

    Kiitoksia jo etukäteen kaikille avunantajille.
     
  2.  
  3. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Alkuperäinen prossujäähy käytössä? Parilla kympillä saa sekä tehokkaampia että hiljaisempia.
     
  4. Fotoniba

    Fotoniba Newbie

    Liittynyt:
    29.05.2015
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kyllä, käytössä on alkuperäinen prosessorin jäähdytys.

    Minkälaista jäähyä sitten kannattaisi yhteensopivuudeltaan tähän prosessorilleni hankkia?
    Ei haittaa vaikka maksaisi kolmekinkymppiä kunhan saisi jäähdytyksen toimimaan paremmin. :)
     
  5. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    3,636
    Kiitokset:
    528
    Pisteet:
    123
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  7. Fotoniba

    Fotoniba Newbie

    Liittynyt:
    29.05.2015
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  8. Kajtu

    Kajtu Regular member

    Liittynyt:
    06.04.2010
    Viestejä:
    2,080
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    48
    eikait tuo oo normaalia että vakiojäähykään vetää kyseistä kiveä noin lämpimäksi, varsinkaan jossain runescapessa?

    itellä muinaishistoriassa ollut kyseinen sama kivi, ja vakiocoolerilla cinebenchillä stokkikelloilla vaan 70c tietämille, huonolla koppatuuletuksella.

    ookko kiinnityksen tarkastanu et oot asentanu kyseisen vakiocoolerin oikein? sekin tekee paljon, en kyl muuta tiiä mikä tollasia lämpöjä työntää kun että oot asentanu joka ikisen coolerin kopan sisältä työntään lämpimän ilman prossuun :D

    tai sitte lämpömittari rikki kiven sisältä
     
  9. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,356
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Ekana kun luin tätä, tuli mieleen onko siilen kiinnitys kunnolla tahnojen vaihdon jäljiltä.
     
  10. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Kopasta ei oikeen löydy tietoo millanen cooleri mahtuu. Mittaa prossun pinnalta matka sivupeltiin ja sillä sen saa selville. Ilmeisesti aika iso mahtuu mut parempi olla varma.
     
  11. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Pitäisihän sen riittää kellottamattomalle prossulle, mutta vakiojäähy on vakiojäähy. Kiinnitys kannattaa vielä tarkistaa, jos meteli ei häiritse ja halvimalla haluaa päästä, mutta melkein samalla vaivalla vaihtaa tehokkaamman ja hiljaisemman tilalle.
     
  12. Fotoniba

    Fotoniba Newbie

    Liittynyt:
    29.05.2015
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joo. Tuossa jäähyä irti ottaessa lähti suoritin kokonaan irti. Noh laitoin sen sitten takaisin kiinni ja nyt kone ei lähde enään päälle. (Punainen Led vilkkuu jossa lukee Dram_led)
    Tarkistin ja omasta mielestäni suoritin on todella hyvin ja lujasti kiinni joten mitenköhän saan nyt koneeni bootattua?
     
  13. Kajtu

    Kajtu Regular member

    Liittynyt:
    06.04.2010
    Viestejä:
    2,080
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    48
    oot vahingossa tökäny ramit irti. ota ramit irti ja laita takasin.
     
  14. Fotoniba

    Fotoniba Newbie

    Liittynyt:
    29.05.2015
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Otin ramit irti ja laitoin myös takaisin miten ne olivat olleet. Ei tulosta.
     
  15. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,356
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Kokeile yhdellä kammalla, tarpeen tullen eri sloteisssa jos yhdessä ei toimi.
     
  16. Fotoniba

    Fotoniba Newbie

    Liittynyt:
    29.05.2015
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Juu irrotin toisen kamman ja ledi heitti vilkkumasta ja kone aukesi. Kehtaanko nyt laittaa toisenki kiinni?
     
  17. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,356
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Laita kiinni vaan jos ei toimi, niin kokeile vaihtaa ne toiseen kanavaan.
     
  18. Fotoniba

    Fotoniba Newbie

    Liittynyt:
    29.05.2015
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Laitoin kiinni ja ei wörkkiny. Kokeilin myös käyttää irti ottamaani kampaa. Ja kone käynnistyi. Miksi ei siis toimi kun molemmat kiinni?
     
    Viimeksi muokattu: 16.09.2015
  19. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,356
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193
    Kokeilitko toisessa muistikanavassa?
     
  20. Fotoniba

    Fotoniba Newbie

    Liittynyt:
    29.05.2015
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tarkoitatko kahta erinväristä muistipaikkaa? Kokeilin laittaa molemmat näihin ja silloin ledi palaa vain punaisena eikä vilku.
     
  21. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,356
    Kiitokset:
    653
    Pisteet:
    193

    Liitetyt tiedostot:

Jaa tämä sivu