1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu CPU-usage 70% ja ääni pätkii

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Mutikainen 16.03.2015.

  1. Mutikainen

    Mutikainen Member

    Liittynyt:
    24.12.2013
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Viime viikolla kone alkoi temppuilemaan jostakin syystä. CPU-usage hyppää välillä 70%, ääni ja oikeastaan aikalailla kaikki alkaa pätkimään.
    Olen kokeillut skannata virukset (löytyi muutama, mutta sain poistettua) ja ccleaneria.
    Tehtävienhallinnasta kun katsoo niin aina kun CPU-usage nousee niin NT kernel & system vie sitä suoritinkäyttöä. Windows 7 on käyttöjärjestelmänä.

    DPC Latency checkerillä koittanut katsoa josko joku ajuri aiheuttais häiriötä ja punaistahan se näytti.
    Laitehallinnasta otin yhden laitteen pois/päälle ja huomasin että Realtek pcie gbe family controllerin kun otti pois päältä niin tilanne tasottu. Päällä: http://i.imgur.com/i8fFHVJ.png Pois päältä: http://i.imgur.com/8NNSmBH.png Molemmissa tosin hyppää tuo latency taivaisiin kun avaa uuden välilehden niin en oikein tiedä että onko varsinainen vika kuitenkaan siinä, mutta jotaki häikkää siinä on silti.

    Ajurit on ajan tasalla ja koitin myös laittaa aiemman version Realtek pcie gbe family controllerin ajurista mutta ei auttanut.

    Hyviä neuvoja otetaan vastaan :)
     
  2.  
  3. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,801
    Kiitokset:
    24
    Pisteet:
    68
    Mutikainen kiitti tästä.
  4. Mutikainen

    Mutikainen Member

    Liittynyt:
    24.12.2013
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ajoin tuon malwarebytesin läpi ja se löysi 4 haitallista tiedostoa lisää jotka menivät avastilta ohi.

    Latasin lisäksi vielä Tweakbit ohjelman, katsoin ajurit mitkä kaipas päivitystä ja sieltä löyty tuo Realtek pcie gbe family controllerin joka kaipas päivitystä ( laitehallinnasta kun katsoin niin sanoi että ajuri oli ajan tasalla ). Latasin sen ja nyt toimii. Aikaisemmin kone huusi kuolemaa kun cpu käyttö oli korkealla, mutta se lakkasi heti kun sai ajurin päivitettyä.
     

Jaa tämä sivu