1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

CPU Fan speed 0rpm

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi plaigrodue 29.12.2014.

  1. plaigrodue

    plaigrodue Newbie

    Liittynyt:
    24.06.2014
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Mulla olis pieni ongelma mun prossun tuulettimen kanssa eli mulla on Corsair SP120 PWM tuuletin mun prossucoolerina. Ja aina kun käynnistän koneen niin Asus Aisuite huutaa että CPU Fan Speed 0rpm? Ja ai suiten mukaan kierrokset pomppii 0 ja 16000 välillä.
     
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,018
    Kiitokset:
    848
    Pisteet:
    173
    Olikos niin että AI Suiten valikoista sai valittua herjaako pyörimisnopeuksia tai voltteja yms. Itsellänikin joskus näyttää tuulettimille 67500 rpm että silleen... :rolleyes:

    Lataa HW Monitor ja kattele tekeekö samaa hommaa. Usein kun kierrokset ovat todella pienellä niin alkaa nuo häröilyt. Noh emohan nuo tiedot antaa ja jos useampi softa sekoilee niin voisi kohta syyttää emoa. (Joka on minkähän mallinen?)
     
  4. plaigrodue

    plaigrodue Newbie

    Liittynyt:
    24.06.2014
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Emo on Asus M5A97 evo r2 ja sekin näyttää noita ihme lukemia
     
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,018
    Kiitokset:
    848
    Pisteet:
    173
    No bios ainakin (?) näyttää jotain kierroksia mutta usein tuulettimet huutavat kun siellä seikkaillaan. Hmm. Ovatkos propelit tosi matalilla kierroksilla? Kokeile nostaa AI Suiten fan xpert-profiililla vaikka "standard" ja tsekkaa sekoileeko vieläkin. Muutenhan tuossa ei ole ongelmaa jos tuulettimet joka paikassa pyörivät.
     
  6. plaigrodue

    plaigrodue Newbie

    Liittynyt:
    24.06.2014
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tää kaikki alko ku vaihoin tuulettimet mun koko koneeseen. Jopa CHA_FAN headerit antaa jotain ihme lukemia (ne on tosin kyllä 3pin tuulettimia)
     
  7. plaigrodue

    plaigrodue Newbie

    Liittynyt:
    24.06.2014
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Siis tuulettimet kyllä pyörivät oikeaa nopeutta (luulisin ainakin) sillä kun muutan noita profiileja niin nopeuskin muuttuu ja kone pysyy kyllä viileänä. Ainut on vaan että ärsyttää vaan kun tuo Ai suite vaan herjaa koko ajana että cpu fan 0rpm vaikka laittaisin profiiliksi disable (jolloin tuulettimet pyörii 100%)
     
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,018
    Kiitokset:
    848
    Pisteet:
    173
    Yksi vaihtoehto on poistaa AI Suite koneelta ohjauspaneelin kautta ja asentaa uudelleen. Jos koneelta löytyy CCleaner niin aja se välillä ennen kuin asennat softan uudelleen.
     
  9. plaigrodue

    plaigrodue Newbie

    Liittynyt:
    24.06.2014
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Poistin tuon AI Suiten, ajoin CCleanerin ja avasin HWMonitorin josko se näyttäisi nyt normaaleja nopeuksia niin edelleen pomppii pilvissä nuo lukemat joten en edes viitsi asentaa AI Suitea takasin koska se todennäköisesti vaan herjaisi koko ajan samaa aivan kuin ennenkin. Onko noissa tuulettimissa vikaa? Vai voiko emolevy olla paskana? Auttaako emolevyn resetointi ja mitä haittaa siitä olisi?
     
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,018
    Kiitokset:
    848
    Pisteet:
    173
    Onko kellotuksia? Toki voi emolle laittaa default asetukset mutta luulisin ettei vaikutusta ole. On vain tultava toimeen asian kanssa. :rolleyes: Kuunnellaan vielä wiisaampien mielipiteitä. Ei se emo kuitenkaan sökönä ole, ok lankku. Käytä cha-fan liitännät irti ja laita takaisin.

    edit... Mitkä on nykyiset tuulettimet? Myös prossulla. Onko mahdollista kokeilla niillä wanhoilla propeleilla?
     
    Viimeksi muokattu: 29.12.2014
  11. teutul

    teutul Regular member

    Liittynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    150
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Laitappas bios säädöistä cpu fan kohtaan ignore. Siis siihen kohtaan missä se näyttää niitä cpu kierroksia. Asuksen emoilla näyttää olevan enemmänkin ominaisuus tuo että tuulettimien kierrokset eivät näy oikein tai että tulee noita cpu fan erroreita. Asuksen emo itsellänikin ja alussa oli mullakin samanlaiset ongelmat.
     
  12. plaigrodue

    plaigrodue Newbie

    Liittynyt:
    24.06.2014
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei ole kellotettu. Nykyiset tuulettimet on 5kpl Corsair AF120 kotelo tuulettimia ja 2 SP120 prosessorituuletinta. CHA headerin tuulettimet on liitettu Y splitterillä.[​IMG]
    Kyllähän noilla vanhoilla varmaan voi kokeilla mutta ei oikein viittis repii taas koppaa auki ja ruuvailla ekaks kaikkia tuulettimia irti ja sit vanhat takasin ja heatsink täytyis irrottaa jotta ylettäis liittämää ne tuularit emoon.
     
  13. plaigrodue

    plaigrodue Newbie

    Liittynyt:
    24.06.2014
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Laitettu on ei auta.
     
  14. teutul

    teutul Regular member

    Liittynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    150
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Muistitko tallentaa biosin sen jälkeen?
     
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,018
    Kiitokset:
    848
    Pisteet:
    173
    Noh voihan kettu. Ompas siellä vain hyrriä pyörimässä... FanControl paneeli, oletkos mokomaa tuumaillut?

    Tuollaisia.
     
  16. plaigrodue

    plaigrodue Newbie

    Liittynyt:
    24.06.2014
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tallensin biosin ei auta, ja itseasiassa olen hankkinut fan controllin mutta kun iskin sen kiinni ja pistin koneen päälle ni tuli sellanen käry ku joku elektroniikka olis palanu ni saman tien virrat pois ja se fan controlleri lens hevonvittuu enkä oo ees harkinnu sellasia sen jälkee. Eikös oo olemassa sellasia blokkeja mihin saa laitettua 10 tuularia ja siitä lähtee yks piuha emon fan headeriin. Mitenkäs sellanen toimisi?
     
  17. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Emon fan headeri kestää yleensä 1A (12W), ei sellaseen kantsi laittaa 10 tuuletinta. Erillinen tuuletinohjain kehiin vaan.
     
  18. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,018
    Kiitokset:
    848
    Pisteet:
    173
    Tuolla prokkispuolella jäsen @ajaJako otti puheeksi splitterin tuulettimille.

    Laitan tuon saman linkin: http://www.phanteks.com/PH-PWHUB.html

    No, teillä on tuosta sitten jutustelua...

    @BPVest , nyt vissiin puhutaan vehkeestä joka ottaa virran esim. molexilta mutta ohjauksen emolta, esim. cha_fan paikasta. Prokkismasiinaan hommasin splitterikaapelin parille tuularille jossa juurikin noin tuo kytkentä. Emossa kun loppuu muuten liitännät.
     
  19. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Käyhän se noinki. Ite pidän ennemmin ohjaimen päässä mut kukin tavallaan.
     
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,018
    Kiitokset:
    848
    Pisteet:
    173
    Joup, sama täällä niin saisi säädeltyä optimaalisesti. Ainakin jos on useita propeleita pörräämässä.

    @plaigrodue
    edit... Seuraileppas juttua koneprojektipuolella, puhutaan samoista asioista... ainakin tuulettimien säätämisestä.
     
    Viimeksi muokattu: 29.12.2014
  21. plaigrodue

    plaigrodue Newbie

    Liittynyt:
    24.06.2014
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Täytyypi katella
     

Jaa tämä sivu