1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Cpu fan error

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Theris 03.09.2014.

  1. Theris

    Theris Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2007
    Viestejä:
    108
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Elikkäs tänään kun avasin koneen, sain tälläisen ilmoituksen, jonka ohitin pistämällä "ignore" johonki "cpu fan speed" tms. Ihmetyttää vain kun kone tuollaista sanooo yhtäkkiä joten päätinpä varmistaa vain että onko joku nyt sitten hajalla. Tuuletin kyllä tuntuu ääntävän ja puhaltavan ihan normaalisti o_O

    http://keskustelu.afterdawn.com/threads/uusi-pelitietokone-1100-e.748619/#post-5009428 koneen tiedot näkyy tuossa uppmasin ehotuksesta. Kone on n. kuukauden ollut käytössä.
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Tsekkaa sen tuulettimen nopeus BIOS:n puolelta.
     
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,703
    Kiitokset:
    792
    Pisteet:
    173
    Hieman myöhästyin... Vest kerkesi ensin. Laitoitko biosista tuon "ignore" - asetuksen? Ilmathan ovat jäähtyneet ja prossutuuletin saattaa pyöriä hieman hitaammin. Jos siellä (biosissa) on oletuksena about 600 rpm niin saattaa heittää herjaa.
     
  5. Theris

    Theris Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2007
    Viestejä:
    108
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Laitoin. Mitähän asetusta mun pitäisi sieltä katsoa.. :D cpu fan speed low limit tai joku sen tyyppinen oli 300 rpm jos sitä tarkoitte? Sitten joku chassis fan tms. jossa luku vaihteli pyöri jossain n.850.
     
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    CPU fanin low limit siis 300, ja nopeus?
     
  7. Theris

    Theris Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2007
    Viestejä:
    108
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    "Cpu fan speed = N/A" tommosen sieltä löysin
     
  8. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Emo herjaa, että CPU-tuulettimen nopeus on alle määritellyn rajan. Mulla tekee tuota kahdella Asuksen emolla ja isolla jäähyllä käytännössä aina, joten pistin pois prossutuulettimen vahtimisen BIOS:sta. Ilmeisesti kilon jäähymötikkä on niin tehokas, etteivät tuulettimen kierrokset juuri nouse siihen mennessä, kun emo sen nopeuden tsekkaa. Omalla vastuulla tietty prossutuulettimen valvonnan ohitus, mutta aika hankala tuollaisella jäähyllä on prossua saada ylikuumenemaan, vaikka tuuletin ei toimisikaan.
     
  9. Theris

    Theris Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2007
    Viestejä:
    108
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Okei kiitoksia! voinen siis pelailla rauhassa.
     
  10. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Kunhan hiukan vahdit lämpöjä silloin tällöin. :)
     
  11. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Joko CPU tuuletin on tungettu eri liittimeen ku emon CPU faniin tai sit se tuuletin oikeesti on rikki. Tai emon BIOS bugaa. Tai coolerista hajonnu RPM sensori/johto/sitä ei oo. Ton emon pitäis jatkuvasti tarkkailla sitä nopeutta.

    No jos tuuletin toimii, ei sit mitään.
     
  12. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    237
    Pisteet:
    123
    Noi kaikki on tarkistamisen arvoisia, mutta ainakin omalle kohdalle on sattunut kaksi Asuksen emoa, joissa molemmissa on jostain syystä liian herkkä prossutuulettimen kierrosten haistelija. Alhaisimmallakin hälytysrajalla antaa aina koneen käynnistyessä (kylmänä, uudelleen käynnistys ei yleensä bugaa) tuon CPU Fan errorin. Ja kaikki on tosiaan oikein, joten ainoa selitys mitä keksi on, se että esim. juuri Coratorin kokoinen mötti on itsessään jo niin tehokas, ettei prossutuuletin ota kierroksia heti alkuun paljon mitään.

    Riskinsä tuossa pois kytkemisessä tietty on, mutta toisaalta eipä mikään vahdi näyttiksenkään tuulettimia ja aika harvoin niitä käryää tuulettimen vian takia. Enemmän vika on pölyisessä siilessä.
     

Jaa tämä sivu