1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma CMOS date/Time not set, CMOS checksum error

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi qwerty16 05.01.2015.

  1. qwerty16

    qwerty16 Regular member

    Liittynyt:
    14.02.2014
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Juuri muutettu uuteen kämppään ja yrittänyt saada tietokonetta päälle, muttei käynnisty ja näytölle pamahtaa teksti: " CMOS Date/Time not set,
    CMOS checksum error,
    Press del to run setup, (eli biosiin pääsee) muttei muuttamaan asetuksia (ei suostu tallentamaan uusia)
    Press F1 to continue, (ei toimi).

    Näyttöön on aiemminkin tullut sama teksti ja koneen on saanut päälle käynnistämällä sen pari kertaa uudelleen virta napista, mutta nyt tämäkään ei auta, joten nyt tarvitsisi kokeneiden käyttäjien viisaita neuvoja,

    Kiitos! :)
     
  2.  
  3. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Emon patterin virta taitaa olla oireista päätellen loppu. Sen pariston vaihto auttaa pääsemään noista eroon.
     
  4. qwerty16

    qwerty16 Regular member

    Liittynyt:
    14.02.2014
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kiitoksia, olisiko jotakin muuta väliaikaista konstia saada kone päälle? Ehtisi sitten hommata pariston paremmalla ajalla? :)
     
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,720
    Kiitokset:
    795
    Pisteet:
    173
    Voithan kokeilla ottaa patterin vähäksi aikaa pois emolevyltä ja laittaa sen johonkin lämpimään paikkaan. Joskus saavat pienen varauslisän tuolla keinolla. Sitten patteri takaisin ja biosiin laittamaan pvm ja kellonaika kohdilleen. Mutta kaupalle tai r-kioskille hommaamaan uutta patteria...
     
  6. qwerty16

    qwerty16 Regular member

    Liittynyt:
    14.02.2014
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tarkennusta vielä. eli onko emon paristo sama asia kuin biosin paristo? Kiitos vastauksestasi. =)
     
  7. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,549
    Kiitokset:
    329
    Pisteet:
    93
    Jep sama paristo.Pitäis löytyä jokaisen marketin hyllystä.
    Tyyppimerkintä CR 2032 3V

    http://s21.postimg.org/b9q7km6nb/paristo2.png

    PS: Halpahallissa 10 kpl pakkaus 3,50€:D
    R-Kioskilla 5€ kpl.:(
     
    Viimeksi muokattu: 05.01.2015
  8. qwerty16

    qwerty16 Regular member

    Liittynyt:
    14.02.2014
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26

    Paristo vaihdettu, mutta ongelma ei ratkennut ainakaan sillä. Ostin juuri tuon CR 2032 3V pariston ja se kävi paikoilleen.
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,720
    Kiitokset:
    795
    Pisteet:
    173
    Mikä emolevy sulla on? Voisi kokeilla jumpperin siirtämistä. Onhan patteri oikein päin? :rolleyes:
     
  10. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Jatkoa whatta heckin viestiin: Tapahtuuko mitään uutta jos Biosista laitat "deafault settings"?
     
  11. qwerty16

    qwerty16 Regular member

    Liittynyt:
    14.02.2014
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ei, koska kone ei anna poistua biosista F10:llä, että sais tallennettua muutetut asetukset. :/
     
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,720
    Kiitokset:
    795
    Pisteet:
    173
    Nyt taitaa olla tosiaan jumpperointijuttu. Edelleen, emon malli?

    qwerty16, juurikin tällaisten seikkojen vuoksi olisi hyvä jo alussa mainita masiinan osat...
     
  13. qwerty16

    qwerty16 Regular member

    Liittynyt:
    14.02.2014
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Elikkäs.
    Processorr type
    intel (R) core(TM) i3 CPU 530 2,93GHz
    Processor speed 2.93GHZ
    system memory 8192MB
    Product name aspire M5811
    system BIOS version P01-A3
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,720
    Kiitokset:
    795
    Pisteet:
    173
  15. qwerty16

    qwerty16 Regular member

    Liittynyt:
    14.02.2014
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    7,720
    Kiitokset:
    795
    Pisteet:
    173
    Noh laitoitkos biosissa päivämäärän ja kellonajan oikeaan?
     
  17. qwerty16

    qwerty16 Regular member

    Liittynyt:
    14.02.2014
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kyllä, mutta niin kuin ylempänä kirjoitin, niin bios ei anna poistua niin, että saisin muutoksia tallennettua :/
     
  18. qwerty16

    qwerty16 Regular member

    Liittynyt:
    14.02.2014
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ihme tapahtui, sain default asetukset käyttöön ja nyt kone käynnistyy normaalisti!. Kiitos =)=)
     

Jaa tämä sivu