1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

C drive ja D drive

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Miguu 04.03.2017.

  1. Miguu

    Miguu Member

    Liittynyt:
    09.06.2016
    Viestejä:
    56
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Eli asia on niin että tossa rakensin itselleni ekan koneen, ja kovalevyinä toimii Samsung SSD 250gb ja WD Blue 1TB. Asia on kuitenki niin, että windows on sillä SSD levyllä, mutta kaikki mitä asennan, ja ohjaan ne sinne D drivee, kuitenki joskus asentaa jotai sine C drivee, Elikkä onko mahollista tehdä niin, että ei asentaisi mitään C driveen, vaa kaikki mitä asennan jne menis D drivee. Onko mahollista??
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,845
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Jotkut ohjelmat menee pakostakin c-asemalle. Sille ei voi mitään.
     
  4. Miguu

    Miguu Member

    Liittynyt:
    09.06.2016
    Viestejä:
    56
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Mitäs ku loppuu tila keske?? Oisko järkevämpää että vipeen koko drivet ja asennan sen windowsin kuitenki toho HDD?? Vai onko se niin että tiedostot jotka mene sinne ei ole kauheen isoja??
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,845
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    250 gigan ssd:lle sopii helposti. Mitään isoja juttujahan nuo ei ole.

    Jos pistät windowsin hdd:lle niin tietsikkasi nopeus romahtaa saman tien.
     
  6. Miguu

    Miguu Member

    Liittynyt:
    09.06.2016
    Viestejä:
    56
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Totta se on tuoki. Kaipa vaa pitää tottua sit siihe että en asentele paljoo semmosta jota en tarvi, ja jos on mahollista nii asennan kaiken aina D drivee.
     
  7. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    Tutki mitä sulla on siellä C:llä. Mikä vie eniten tilaa, ensimmäiseks kuitenkin kaikki kuvat sekä videot pois sieltä. Muutenkin kandee tarkastella mitä sielt löytyy.

    Itselläni kans 256Gt SSD riittää ihan hyvin.
     
  8. OneMember

    OneMember Active member

    Liittynyt:
    12.01.2006
    Viestejä:
    3,074
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    68
    Itsellä perus 256 Gt SSD-levy (todellisuudessa 238 Gt) ja sen rinnalla suurempi levy pelejä varten.
    Windows 10 + paljon ohjelmia ja musiikkia / kuvia vie omalta C-asemalta alle 100 Gt.
    Pelien asemalta käytetty noin 300 Gt, kiitos suurimmaksi osaksi Battle.net, Origin, Steam ja Uplay...

    Eli kyllä sinne SSD-levylle pitäisi käyttiksen kanssa ohjelmat mennä ihan nätisti.
    (alkujaan itsellä oli 128 Gt:n SSD-levy ja sekin toimi ihan ok)
     
  9. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,716
    Kiitokset:
    102
    Pisteet:
    73
    ^
    Muutama vuosi sitten oli Seiska 64 Gigalla ja hyvin mahtui vielä pari peliäkin, mitään muuta ei sitten enää oikein sopinut.
    Nyt on Kymppi 120 Gigalla ja hieman yli puolet yleensä tyhjänä....

    T: Vesku
     
  10. Miguu

    Miguu Member

    Liittynyt:
    09.06.2016
    Viestejä:
    56
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    no sitte on sekin että yrittää siirtää jotai kansioita sinne D asemalle, nii se valittaa että ei voi siirtää koska ohjelmisto on auki tai jotai semmosta.
     
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,326
    Kiitokset:
    643
    Pisteet:
    193
    Jos aiot siirtää ohjelmia levyltä toiselle, pitää ko. ohjelma ensin ihan laillisesti poistaa ja asentaa sitten uudelleen custom asetuksella ja valita asennussijainti.

    Jos yrität siirtää manuaalisesti noita ohjelmakansioita, homma ei toimi, koska kaikki merkinnät viittaa vanhaan sijaintiin mm. rekisterissä. Noilla pakkosiirroilla voit vaan sekoittaa koneen lopullisesti.

    Tuo 250GB SSD riittää mainiosti käyttöjärjestelmälle ja vielä melkoiselle joukolle ohjelmiakin.
     
  12. esaja67

    esaja67 Regular member

    Liittynyt:
    27.04.2014
    Viestejä:
    120
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Kaikki ohjelmat kannattaa aina asentaa c-asemalle jos ssd vähintään 120 gb.
    Pelit asennetaan sitten hdd-asemalle. Esim steam c-asemalle ja sen pelit sitten hdd-asemalle.
    Käytössä 120 ssd ja asennettu kaikki ohjelmat ja wot vapaata tilaa vielä 30gb.
    Asennettuja ohjelmia ei voi siirtää.
     
  13. Miguu

    Miguu Member

    Liittynyt:
    09.06.2016
    Viestejä:
    56
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    No revitää nyt siis vaikka Minecraft tähä. Jos asennan minecraftin D asemalle, nii se asentaa esim appdataan sen .minecraft kansion. Esim pelien profiilit jne ovat C asemalla, ja itse peli on D asemalla. Sanon nytte että tää on mun kannalta ohi, olen päättänyt että jos on mahdollista ja kun asennus ohjelmisto antaa mahdollisuuden valita toinen kansio, nii lataan sen D asemaan. Jos jotakin menee C asemaa, se on voi voi ja antaa olla. Kiitos :)
     
  14. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,015
    Kiitokset:
    508
    Pisteet:
    173
    No, jos et tee SSD asemalla mitään niin sitten.
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    10,845
    Kiitokset:
    2,465
    Pisteet:
    223
    Yleensä pelit laittaa jotain pientä myös ceelle, mutta niiden koko on niin mitätön että ei vaikuta mihinkään.
     
    Viimeksi muokattu: 04.03.2017
  16. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    1,317
    Kiitokset:
    277
    Pisteet:
    93
    Tietyt asiat tallennetaan aina käyttäjäkansion tietoihin, esim. appdata kansioon ja rekisteritietoihin, mutta varsinaisesti tilaa vievä data käyttäjän valitsemaan kohteeseen.
     

Jaa tämä sivu