1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma BSOD Bios päivityksen jälkeen.

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi L1nkku 25.04.2015.

  1. L1nkku

    L1nkku Member

    Liittynyt:
    25.04.2015
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Hei,

    Asensin bios päivityksen Gigabyten GA-Z97X-SLI emolevyyn. Latasin tuolta: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4957#bios
    ja asensin vanhemman bios version F3 tilalle uusimman eli F8.

    Asennus onnistui kaiketi niinkuin piti, virta ei katkennut kesken ja kone ilmoitti vielä että päivitys tehty. Ongelmana nyt et kone pysyy nyt käynnissä 30 sekunnista 10 minuuttiin ennenkuin bluesqreen tapahtuu. Välillä en kerkeä kirjautumaan sisään ja välillä kerkeän korkeintaan nettiä selata ennenkuin kone jäätyy.

    Olen kirjoittanut ylös mitä näissä BSOD-tapahtumissa ilmoitetaan, niitä on lukuisia ja vaihtelevat:

    KMODE_EXHANCED_NOT_HANDLED
    PAGE_FAULT
    SYSTEM_EXCEPTION tjsp
    CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT tjsp
    PAGE_FAULT_NON_PAGED_AREA tjsp
    jossain noista oli suluissa intelppm.sys tjsp.
    NTFS_FILE_SYSTEM

    Olen yrittänyt muuttaa bios asetuksia, irroittaa sen bios kellon emolevystä ja nollata näin bios asetukset, asentaa edellisin bios version jota ei kuitenkaan voi sillä uusi bios estää tämän.

    Alan olla epätoivoinen, mitä teen? Voin laittaa myöhemmin kuvia niistä bios-asetuksista jos niistä olisi apua.
     
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,722
    Kiitokset:
    531
    Pisteet:
    123
    Ellet ole jo tehnyt niin ensimmäiseksi käynnistä Biosiin ja valitse optimize defaults.

    Sen jälkeen jos pääset työpöydälle asti.
    Klikkaa käyunnistä ja kirjoita hakuun CMD aukaise hiiren oikealla valtsemalla Suorita järjestelmänvalvojana
    Jos Windows 8/8.1 niin klikkaa hiiren oikealla Windows kuvaketta ja valitse - Komentokehote (järjestelmänvalvoja)

    Kopioi komentokehotteesen seuraava komento
    chkdsk C: /F
    Paina Enter - valitse kyllä (tai Yes) kun kysytään ajoitetaanko tarkistus seuraavan käynnistyksen yhteyteen.
    Käynnistä kone uudelleen.

    Kun kone tarkistuksen jälkeen on käynnistynyt uudelleen jos vain ehdit niin kopioi seruaavista sijanneista dump tiedostot ja pistä ne jollekin tiedostojen jako sivustolle, ja linkki tänne.

    C:\Windows\Memory.DMP
    C:\Windows\Minidump\...

    Jos Minidump kansiossa on useampi tiedosto niin pistä kaksi uusinta
     
    L1nkku kiitti tästä.
  4. L1nkku

    L1nkku Member

    Liittynyt:
    25.04.2015
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Hienoa kun joku vastas, tuntuu sammuvan tosi nopeesti kone mutta yritin tossa muutaman kerran jo. Jatkan yrittämistä enköhän mää kohta ehdi saamaan ton tehdyks ennenku kone sammuu. Läppärillä kirjottelen tässä vieressä :D
     
  5. L1nkku

    L1nkku Member

    Liittynyt:
    25.04.2015
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Noniin viimein onnistui:

    http://www.filedropper.com/dmp-l1nkku

    En oikee tiiä mihin menin uppaamaan mut tuolta ne zip-tiedostona löytyy. Semi iso tiedosto btw. Yritän itekki kattella jos ymmärtäsin tollasista :D
     
  6. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,722
    Kiitokset:
    531
    Pisteet:
    123
    Jos et ole jo kokeillut niin kokeile Biosita Load fail Safe tilaa ja katso onko sillä vaikutusta.
    Saitko ajettua tuon chkdsk C: /F komennon?

    Noi minidump tiedostot viittais muistiongelmiin, joskin on mahdollista että joku mu laite tai ajuri aiheutaa ongelmia.

    Could not read faulting driver name
    Probably caused by : memory_corruption ( nt!MiAgeWorkingSet+341 )

    PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (50)
    Invalid system memory was referenced. This cannot be protected by try-except,
    it must be protected by a Probe. Typically the address is just plain bad or it
    is pointing at freed memory.
    Arguments:
    Arg1: fffff58013755ac8, memory referenced.
    Arg2: 0000000000000000, value 0 = read operation, 1 = write operation.
    Arg3: fffff800ffcbf8b1, If non-zero, the instruction address which referenced the bad memory
    address.
    Arg4: 0000000000000002, (reserved)

    https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/ff559023(v=vs.85).aspx

    Tarkista muisteja mahdollisten virheiden varalta.
    Microsoftin oma muistin testaus, ohje engöannin kielellä
    http://www.rm.com/Support/TechnicalArticle.asp?cref=TEC3222505

    Ja sitten Memtest86 vähän parempi mutta vie enemmän aikaa.
    http://www.sevenforums.com/tutorials/105647-ram-test-memtest86.html

    Katso mysö tuolta Minidump kansiosta jos siellä on enemmän noita dump tiedstoja niin pistä tuonne palvelimelle lisää nitä
    Katso myös löytyykö seuraavasta polusta dump tiedostoja ja jos löytyy niin pistä myös ne.

    C:\Windows\LiveKernelReports\WATCHDOG\...
    Katsotaan onko noissa kaikissa samat virheet näkyvissä

    Täytyy myös vielä vähän tutkia lisää noita aikaisempia.
     

    Liitetyt tiedostot:

    L1nkku kiitti tästä.
  7. L1nkku

    L1nkku Member

    Liittynyt:
    25.04.2015
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Hei, kiitos jälleen vastauksistasi. Sain ajettua sen chkdsk C: /F komennoen. Tuota load fail safe tilaa en kyllä jostai syystä löydä biosista, käyttänyt niitä optimized defaultseja. Voin laittaa myöhemmin lisää noita dumpeja jos niistä on apua. Nyt kun saisin ton muistitestin vielä ajettua, ei tunnu ehtivän sillä kone tuntuu nyt heittävän jonkun seuraavista kolmesta vaihtoehdosta: BSOD tai kone käynnistyy vain itsestään uudelleen ilman virhesanomaa tai kone vaan jäätyy ja on sammutettava kone. Voin myös ottaa biosin astuksista printsqreenejä ja ladata niitä johonkin, kun ne ainakin viimeksi tallentuivat tikulle josta voin sitten siirtää ne läppärille. Niin ja jos laitan lisää noita minidumppeja mun ilmeisesti kannattaa muuttaa ne txt tiedostoiksi vähän turhan isoja noi mun laittamat.
     
  8. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,722
    Kiitokset:
    531
    Pisteet:
    123
    Hmm mulla on gigabyten emolevy kanssa mutta voi olla ettei tuossa sun mallissa ole load fail safe tilaa.
    Pistä vain ne dump tiedostona, se oli toi MEMORY.DMP ainoa mikä oli iso noi muut on pienempiä.
    Kun ne analysoidaan Debugging tools for windowsilla niin sen jälken ne voi tallentaa tekstitiedostona.

    Koita pystytkö käynnistämään koneen vikasietotilaan, alla ohje jos et pääse Windowsin kautta sitä tekemään tai sulla ei ole windowsin asennus mediaa.
    http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows-8/windows-startup-settings-safe-mode

    Se voi antaa enemmän aika koneen käyttöön ja toisaalta näkee onko samat ongelmat siellä.
     
    Viimeksi muokattu: 26.04.2015
    L1nkku kiitti tästä.
  9. L1nkku

    L1nkku Member

    Liittynyt:
    25.04.2015
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Sain ton windowsin oman muistitestin tehtyy mutta se ei löytänyt mitää ongelmaa... Laitan lisää niitä dumppeja kunhan kerkiän :) Oisko ne kuvat bios asetuksista tarpeellisia?

    Nii ja noi koneen speksit oli:
    Intel Core i7 4790K 4.00 GHz
    Gigabyte GA Z97X-SLI
    Corsair Vengeance 4GBx2 1866 Mhz Ram
    Cruxial Mx100 250GB SSD (windows asennettu tälle)
    Western Digital Caviar 640GB HDD
    MSI GTX 970 4GB
    Corsair CX750M virtalähde
    Jos niillä on merkitystä. Jos ongelma ei ookkaan muisteissa niin voisiko se olla ssd tai prosessori?
     
  10. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,722
    Kiitokset:
    531
    Pisteet:
    123
    Mahdllista, joskin noissa dump tiedostoissa ei ainakaan näkynyt mitään suorittimeen tai ssd:n liittyvää mutta noiden tulkitsiminen vie aikansa ja kun sulla on niitä erilaisia niin sekin vaikeuttaa, ja sitten tietysti se vielä että vaikka osaankin noista tietoja katsoa niin ei noi kaikki luvut ja koodit ole tuttuja lähimainkaan :)
    Sitä vain mietin että mikään ei ole viitanut biosiin vaikka ongelmat alkoivatkin sen päivityksen jälkeen.

    Poista muuten Avast sen ajaksi kun yritetään ratkaoa tätä.

    FAULTING_IP:
    nt!MiUpdateWsle+136
    fffff800`7e27d566 48891c01 mov qword ptr [rcx+rax],rbx
    MM_INTERNAL_CODE: 2
    CUSTOMER_CRASH_COUNT: 1
    DEFAULT_BUCKET_ID: WIN8_DRIVER_FAULT
    BUGCHECK_STR: AV
    PROCESS_NAME: AvastSvc.exe
    CURRENT_IRQL: 0
     
    L1nkku kiitti tästä.
  11. L1nkku

    L1nkku Member

    Liittynyt:
    25.04.2015
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Sain avastin poistettua, tässä linkki loppuihin dmp tiedostoihin

    http://www.filedropper.com/dmp2-l1nkku

    Uskoisin kanssa että bios asetukset olisivat oikein. Koska en itse ole ainakaan löytänyt mitään outoa sieltä ja käyttänyt niitä optimized defaultseja. Mulla on sit toi windows 8.1 pro 64bit vielä lisäyksenä.
     
    Viimeksi muokattu: 26.04.2015
  12. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,722
    Kiitokset:
    531
    Pisteet:
    123
    Hyvä ja tosiaan ei tarvitse noita kuvia pistää biosista kun se on joka apauksessa default asetuksissa, ja katsoin jo sun emolevyn ohjeesta että siinä ei tuota load fail safe tilaa olekaan.
     
  13. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,722
    Kiitokset:
    531
    Pisteet:
    123
    Noniin eli joo jos haluat varmistua vielä muistin suhteen niin aja vielä memtest86
    Koko koneen toimintaa voit testata Prime95:la
    http://www.sevenforums.com/tutorials/100352-hardware-stress-test-prime95.html
    En ole itse ohjelmaa käyttänyt joten en osaa sen tarkemmin neuvoa sen käyttöä.

    Niin ja sitten ne minidump tiedostot niitä oli yhteensä 20 (oli muutama mitkä ei jostain syystä toiminut)
    Melkein jokaisessa oli eri virheet ja ongelmat o_O Kävin muutaman vähän tarkemmin läpi ja sen jälkeen suurpiirteisesti katsoin vain pääkohtia.

    Täytyy sanoa tähän että en kuulu siihen joukkoon mikä on asentamassa Windowsia uudestan kun vastaan tulee enemmän ja vaikeampia ongelmia, mutta nyt täytyy nostaa kädet pystyyn, sun koneessa on ihan liikaa ongelmia ja todennäköisesti osa ongelmista estäisi toisen ongelman korjaamista, mikä tekisi kaiken kuntoon saamisesta äärimääisen vaikeata todennäköisesti jopa mahdotonta.

    Eli Windowsin uudelleen asennus on edessä.
    En sittten sano etteikö siellä voisi olla laitevikoja, mutta en kyllä mitään siihen viittaavaa ainakaan nähnyt.
    Ja siinähän se selviää sitten viimeistään kun asentaa Windowsia uusiksi

    Tässä vielä noi DMP. tiedostot tekstiversiona jos haluat niitä tarkistella itse.
    https://www.sendspace.com/file/2jbbl0

    Ja tässä osalle noista koodeista selityksiä

    Windowsin Bug check koodit
    https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/hh994433(v=vs.85).aspx

    Ja vielä Järjestelmävirhe koodit
    https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms681382(v=vs.85).aspx
     
    L1nkku kiitti tästä.
  14. L1nkku

    L1nkku Member

    Liittynyt:
    25.04.2015
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Hei,

    Kiitos joka tapauksessa kun näit näin paljon vaivaa mun atk-ongelmien eteen. Tällä hetkellä koitan jos ubuntu toimisi tikulta niin varmistuu ainakin että vika on windowssissa eikä muussa. Saattaa mennä nyt käyttiksen uudelleen asentamiseksi. Kerron myöhemmin tänään/huomenna mihin päädyin ja miten ongelma ratkesi jos ratkesi.
     
  15. L1nkku

    L1nkku Member

    Liittynyt:
    25.04.2015
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Noniin eilen sitten formatoin ssd:n ja asensin windowsin uudestaan. Alku näytti lupaavalta ja kone pyöri hyvin runsaan tunnin (kerkesin ajureita latailla ja asennella) kunnes kone sitten jäätyi (kuva jäi mutta ei reagoi mihinkään). Jotain positiivista kuitenkin uudelleen asennus toi, kone ei kaatuile aivan yhtä tehokkaasti kuin ennen. Myöskin bluesqreenejä ei ole yhtä lukuunottamatta tullut.

    Olen alkanut tulla siihen tulokseen että kyse on todellakin jonkin sortin muisti ongelmasta kuten Trinity jo aiemmin epäilit. Minulta oli virhe etten tehnyt aikaisemmin tuota Memtest86 windowsin oma testi kun ei virheitä löytänyt. Nyt memtest86 pyörimässä tossa vieressä. Tähän mennessä aikaa kulunut 1h 10 min ja memtest on löytänyt jo 9 erroria. Palaan uudelleen asiaan tuloksien kera kun testi on valmis.

    PS. Taitaa muuten olla vika bios päivitys minkä tulen tekemään...

    2 h 13 min mennyt ja 14 erroria, vissiin puolessa välissä tää testi.
     
    Viimeksi muokattu: 27.04.2015
  16. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,722
    Kiitokset:
    531
    Pisteet:
    123
    Voit kyllä lopettaa jo sen memtestin jos et niin ole jo tehnyt muisteissa se vika selvästi on.
    Sulla kun on kaksi muistikampaa niin ota toinen pois ja testaa niitä vuorotellen niin näet onko kumpikin rikki.
     
  17. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Joo testi poikki.. Muistien kohalla on nollatoleranssi eli ei saa tulla yhtään virhettä. Tuskin biospäivitys on vastuussa siitä että muisti(t) on paskana. Onneton yhteensattuma
     
  18. L1nkku

    L1nkku Member

    Liittynyt:
    25.04.2015
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Hei alan nyt kyseenalaistaa sen ovatko ne muistit todellakin paskana... Sillä tänään kokeiltiin kaverin Kingston Hyperx Genesis 4GB 1600 Mhz kammalla jolla täysin samat vaikutukset kuin omilla kammoilla. Kumpaakin omia kampoja on myös nyt testattu erikseen ja kumpikin "paskana". Luulen et ennemmin toi emolevy on paskana, joka ei toisaalta lohduta yhtään jos on, sillä maksaa toi emolevy enemmän kuin muistit. Tän viestin kirjoittelin tällä kyseisellä bios ongelmaisella koneella, kallis paperipainohan tää on tällä hetkellä kun ei pysy käynnissä. Laitoin eilen gigabyten supporttiin kans yksityiskohtaisen viestin ja dump-tiedostot liitteeksi, mut saa nähä vastaakohan ne milloin...
     
  19. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,722
    Kiitokset:
    531
    Pisteet:
    123
    No jos kone ei kaverisi muistilla toimi niin kyllähän se vähintään on silloin muistipaikat hajalla tai koko emolevy.
    Tietysti voit vielä testata niitä muistikampoja pistämälä ne eri kohtiin silloinkin kuitenkin varmistuu vain se että onko pelkkä muistipaikka hajalla, mikä sekään ei tietysti lohduta kovinkaan.

    Jos nyt kiinnostaa vielä katsoa mikä voisi olla vialla/hajalla niin lataa Minitoolboxin työpöydälle.
    http://www.bleepingcomputer.com/download/minitoolbox/

    Aukaise Minitoolbox
    Pistä valinta ruutuihin
    List Last 10 Event Viewer Errors
    List Devices - Only Problems
    Klikkaa Go
    Kun tarkistus on valmis niin Result niminen tekstitiedosto avautuu.

    Mutta tosiaan muistiongelma on se mihin kaikkein eniten viittaa toinen mahdollisuus joskin pienempi on näytönohjain eli jos pystyt sestaan toisella näytöohjaimella
    hhttps://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/ff559023(v=vs.85).aspx

    Tuolla aikaisemmin linkkaamallani Prime95:la pystyy testaamaan ainakin suoritinta ja Crystaldiskinfolla tai Hdtunella levyä ja näytönhjainta vaikka Furmarkin GPU Stress Testillä

    Mitä luin muutamia foorumeja niin se on tietysti mahdollista että ajuri tai bios päivitys on sotkenut sun koneen.
    Ajurit pitäis kuitenkin olla pois laskuista kun asensit Windowsin uusiksi ja varsinkin jos olet ladannut ajurit valmistajan sivuilta, jos taas toi bios päivitys tosiaan sotki sun koneesi niin ei voi sanoa muutakuin että kävi tosi paska säkä.

    Gigabyten asiakaspalvelu ainakin itselleni vastasi jokunen vuosi takaperin hyvinkin nopeasti kun näytönohjaimesta kyselin, sitä sitten että rupeaako ne noita dump tiedostoja katsomaan niin ei ole hajuakaan.
     
  20. L1nkku

    L1nkku Member

    Liittynyt:
    25.04.2015
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Tuli sitten kokeiltua kaverin koneella mun muistit siltä varalta että, kaverin antama kampa olisi myös ollut hajalla. Hyvin näyttivät muistit hänen koneellaan toimivan. Seuraavaksi varmaan testaan ton minitoolbox ohjelman. Yksi ajuri oli asentamatta koneelleni eli tälläinen kuin SM Bus Controller driver jonka sitten korjasin. Gigabyteltä tuli vastaus.

    Eli laitoin näin

    Product Info
    Product Name: GA-Z97X-SLI (1.0)
    BIOS Ver: F8
    Brand: MSI
    Model: MSI GTX 970 4GB
    Model: Intel Core i7-4790K 4.00 GHz
    Operation System: Win 8.1 64-bit
    Size: 2x4GB
    Power Supply: 750
    Memory Part No.: Corsair

    After updating my motherboard (Gigabyte GA Z97X-SLI Rev1.0) bios from version F3 to newest version F8 my pc has been having great stability problems. I have been having numerous bluesqreens and error messages for example:
    KMODE_EXHANCED_NOT_HANDLED
    PAGE_FAULT
    SYSTEM_EXCEPTION
    CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT
    PAGE_FAULT_NON_PAGED_AREA
    NTFS_FILE_SYSTEM
    and many more different messages. I have been using load optimized defaults settings on bios but my computer keeps crashing. Windows is installed on SSD so does this have any negative side effects? I have tried another RAM memory in my system (kingston genesis 4GB) and it did not have any effect. I also formated my SSD and re-installed windows but it did not help.
    I would be pleased to have some help and reply soon as possible to fix these issues.

    Ja he vastasivat:


    Dear Customer,

    Did you overclock the system?

    Please remove the PCIE graphics card to check the issue remain with the integrated graphics.

    Please run the memtest to check the memory is error free.

    www.memtest.org

    Please check there is any bad pin in CPU Socket.

    Kokeilen seuraavaksi sitä minitoolboxia jos siitä selviäsi jotain, sitten lähtee näyttis irti. Tota cpu sockettia en ole ihan heti irroittamassa. Ylläri että he haluavat mun testaavan muut osat, heijän emoilevyissään tai biospäivityksessään mitään vikoja tietenkään voi olla.
     
  21. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    2,722
    Kiitokset:
    531
    Pisteet:
    123
    No on ne ainakin sen verran lukenut tota sun viestiä että olettaa kyseessä olevan laitevian.
    En usko että bios olisi ollut viallinen kyllä se sieltä sivuilta pois olisi vedetty jos aiheuttaisi ongelmia.

    Ennen kuin rupeat suoritinta irrottelemaan niin voit testata helposti sitä IntelBurnTestillä
    http://www.xgamingstudio.com/files/IntelBurnTest.zip

    Jos kokeilet tota niin pistä siinä valinta rutuun
    Output reults to results. log
     
    Viimeksi muokattu: 29.04.2015

Jaa tämä sivu