1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

BIOS päivitys

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi 0dekki 26.11.2012.

  1. 0dekki

    0dekki Member

    Liittynyt:
    02.08.2012
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Eli on tuo ASRockin Pro3 ja kone sammahtelee vieläkin noin kerran viikossa. Melkeinpä viimeisiä oljenkorsia koettaa tuolla konstilla, näin ainakin olen ymmärtänyt.

    Tuollaiseen jäi viimeksi kun asian tiimoilta kysyin.

    http://keskustelu.afterdawn.com/t.cfm/f-121/bluescreen_yhtakkia-949219/

    Eipä tuohon ole löytynyt oikein ratkaisua.. Kun tosiaan kone toimii tehojen puolesta hyvin ja kerran viikossa sitten napsahtaa yhtäkkiä kiinni, joko heittämällä bluescreenin josta BSOD ei saa mitään vihiä tai sitten pelatessa (ollut pelatessa useammin, reilusti) kun yhtäkkiä kuva pysähtyy ja kone jää kyllä päälle ja ei mitään koneen äänistä voi päätellä sillä hetkellä, mutta boot on ainoa vaihtoehto tuossa.

    Battlefield 3:sta mietin alkaa tahkoamaan, mutta liekkö käydä hassusti jos se vaativamman pelin tullen ei tykkääkkään toimia?.

    Mutta tuohon bios aiheeseen.. Koneen kokoonpano:

    AMD Radeon HD 7870 OEM - 2 Gt GDDR5 - PCI-Express 3.0 (AMD-7870)



    BitFenix Merc Alpha

    ASRock Z77 Pro3, Z77

    Intel Core i5-2500, 4 x 3.30GHz, 95W, boxed

    Corsair - 8gb

    Western Digital Caviar Blue 500GB, SATA 6Gb/s

    XFX 450W

    Pari freezeriä kopassa-


    Tuohon emoon osaisiko joku nopsan neuvoa sopivan sivun :)? Memtest varmaan syytä tehdä myös? sekö oli se, missä joko muistitikulle tai cd:lle piti kopioida?
     
  2. AfterDawn

    AfterDawn Ilmoitus

  3. VTS

    VTS Regular member

    Liittynyt:
    04.11.2008
    Viestejä:
    303
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Onko prosessori i5-2500 vai i5-2500K, ylikellotettu? Memtestin voi ajella, jotain kovalevy testiä kans (hd tune). Vikaahan voi olla, emolevyssä, powerissa, kovalevyssä.. Viimeisin bios päivitetty, kaikkien muidenkin osien viimeisimmät ajurit päivitetty?
     
  4. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    7,858
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    118
  5. 0dekki

    0dekki Member

    Liittynyt:
    02.08.2012
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ostin työn kautta windows 7 64bit upgrade cd:n ja onnistuin ajamaan sen ilman mitään pohjalla, voisiko tuollainen olla syynä tälle? pitäisikö minulla olla vista vai mikä alla, jolloin ajan tämän päälle?

    Inhottaa jo kun on aika monta aihetta samasta asiasta, muttakun.. ei toimi vaan niin ei toimi, niinkuin pitäisi.. tällä uskalla koskaan tehdä mitään "vakavaa", joka voi hävitä, jos kaatuu.. toimintavarmuutta kaipaillaan, muuten toimii hyvin kyllä.


    EDIT:

    Noniin, tuli sitten BF3 pack ostettua.. Katsotaan, tuntuu jopa vähän riskiltä.. Mutta toivotaan parasta =) jos jotain mieleen juolahtaa yllä olevasta, ole vapaa ja kommentoi.
     
    Viimeksi muokattu: 26.11.2012
  6. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    7,858
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    118
    Ei upgrade mitään vaikuta toimivuuteen. Koska se asentui niin se toimii niinkuin "täysi" versiokin.

    Uusimmat ajurit sulla varmaan onkin koneessa. Näyttikselle on tullut uudet beta ajurit joita voisi kokeilla
    http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/AMDCatalyst1211betadriver.aspx

    Eikä se biosin päivityskään mikään huono idea ole.
     
  7. 0dekki

    0dekki Member

    Liittynyt:
    02.08.2012
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16


    The AMD Catalyst 12.11 Beta8 driver can be downloaded from the following links:

    AMD Catalyst 12.11 Beta8 Driver for Windows® 8, Windows 7 and Windows Vista®
    AMD Catalyst 12.11 Beta8 Driver for Windows® 8, Windows 7 and Windows Vista® - with .NET 4 Support
    AMD Catalyst 12.11 Beta8 Driver for Linux


    Mikäs tuo .net 4 support olikaan, ylin vai toiseksi ylin? =)
     
  8. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    7,858
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    118
    .net 4 versiossa tulee ilmeisesti .net 4 tiedostoja mukana jos niitä koneella ei jo ole. Joku saa korjata jos olen väärässä.

    Ylimmän valitsen noista vaihtoehdoista. Sen itsellekkin asentanut.
     
  9. 0dekki

    0dekki Member

    Liittynyt:
    02.08.2012
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Niin tuota.. Kun olen tuon BF3 kohta asentanut, en sitä kehdannut keskeyttää, jotta olisin uudet ajurit asentanut niin haittaako tuo, jos nyt kun olen saanut bf3 ja lisäosat siihen asennettua kohtapuolin nniin jos sitten vasta driversweeppaan ja asennan, onkohan tässä esim joku uusi directx tjsp asentunut, ilman että se olisi tuossa uudessa ajuripackissa?
     
  10. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    2,267
    Kiitokset:
    30
    Pisteet:
    58
    Iso nopeekierroksinen HD7870 kortti
    Alamittaisella virranhallinnanla varustettu rämäemo
    Alimitoitettu poweri ja adapteri- kikkailua joilla ei saa tarvittavaa syöttöä.
    Paska ei parane millään ajuripäivityksillä.
     
  11. 0dekki

    0dekki Member

    Liittynyt:
    02.08.2012
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kaiken tuon keskellä voi toki myös yrittää vastata siihen itse kysymykseen
     
  12. 0dekki

    0dekki Member

    Liittynyt:
    02.08.2012
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    No nyt tuli bluescreen sitte bf3 ladatessa,


    Sen teksti, kun kuvaa en voi upata =):

    A problem has been detected and windows has been shut down

    If this is the first time you've seen this stop error scteen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps:

    Check to be sure you have adequate disk space. if a driver is identified in the stop message, disable the driver or check with the manufacturer for driver updates. Try changing video adapters.

    Check with you hardware vendor for any bios updates. Disable bios memory options such as caching or shadowing. If you need to use safe mode to remove or disable components, restart your computer, press f8 to select advanced startup options, and then select safe mode.

    Collecting data for crash dump...
    Initializing disk for crash dump...

    Tuolta Jartarin linkistä katsoin ajureita, pitääkö nuo kaikki ladata erikseen ja asentaa?
     
  13. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    14,211
    Kiitokset:
    198
    Pisteet:
    123
  14. 0dekki

    0dekki Member

    Liittynyt:
    02.08.2012
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ja nyt tunnin pelin jälkeen ruutu pysähtyi, kone surraa ihan normaalisti ja pakko buutata..

    Näytön alusta, ja näytön alaosa aikaslailla kuumat, voiko näyttö kuumentua, ja sen seurauksena kuva "vaan jumittua" paikalleen?

    Ja tosiaan, kattelen ASRock Pro 3:n ajuri cd:tä, nuo utilities sieltä näyttää aika turhilta, vaiko? Bios voi olla jotenkin oudot asetukset, vaikken ole muuttanut? pitäisikö minun tietää vakiot, vai vaan reset to defaults vai?

    Näyttönä toimii
    AOC I2353FH

    Entä jos palaa tuohon biosin päivitykseen.. Niin kaikki nuo valmistajan sivuilta pitäisi yksitellen ajaa läpi, vai? Voi jessussentäs, kuka olisi arvannut että tälläsenkin kanssa joutuu näin helkkaristi säätämään, voi perkele
     
    Viimeksi muokattu: 27.11.2012
  15. 0dekki

    0dekki Member

    Liittynyt:
    02.08.2012
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    26.11.2012 22:30 Windows Error Reporting Vikasäiliö , tyyppi 0
    Tapahtuman nimi: AppTermFailureEvent
    Vastaus: Ei käytettävissä
    Cab Id: 0

    Ongelman allekirjoitus:
    P1:
    P2:
    P3:
    P4:
    P5:
    P6:
    P7:
    P8:
    P9:
    P10:

    Liitetyt tiedostot:
    C:\Windows\Temp\WERACA3.tmpatk.kdmp
    C:\Windows\Temp\WERACA4.tmp.appcompat.txt
    C:\Windows\Temp\WERACA5.tmp.xml
    C:\Windows\Temp\WERAD32.tmp.WERInternalMetadata.xm l
    C:\Windows\Temp\WERAD33.tmp.hdmp
    C:\Windows\Temp\WERB6C5.tmp.mdmp

    Tiedostot voivat olla käytettävissä kohteessa:
    C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\ReportQueue\K ernel_0_0_cab_0c7db74d

    Analyysin tunnus:
    Etsitään ratkaisua uudelleen: 0
    Raportin tila: 0


    Tuollaista virheilmoitusta antanut näköjään, mitä tuosta voi tulkita?
     
  16. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    7,858
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    118
    Voisi olla parempi lopettaa tänne kirjoittelu kun tarkoituksella valehtelet ja johdat harhaan kysyjiä.

    Ensinnäkin, näyttiksen tuulettimet vievät niin vähän tehoa, että sillä ei ole mitään merkitystä. En ymmärrä mitä tarkoitat alamittaisella virranhallinnalla, tosin tuskinpa sitä itsekkään ymmärrät. Näyttikselle kyllä mikä tahansa emo osaa antaa sen 75 wattia minkä pci-e standardit vaativat. Emona tuo Asrock on hyvä perusemo, jolla tuon prossunkin kellottaa jonnekkin 4,1 - 4,2 Ghz tuntumaan, joten kyllä siellä "varaa" on. Jos siis sellaisen näkee tarpeelliseksi.

    Poweri ei ole missään nimessä alimitoitettu. Tuo kokoonpano vie tehoa n. 220 wattia rasituksessa.
    http://muropaketti.com/artikkelit/n...-ii-top-xfx-r7870-black-edition-overclocked,3

    450 wattiin jää kyllä pelivaraa ihan riittävästi. Äkkiä laskien 230 wattia ylimääräistä!!! Ja samat jännitteet ne tulee adapterienkin kautta. Ylimääräiset liitännät ei hävitä tehoja mihinkään.

    En ymmärrä onko siellä kateus, täysi tietämättömyys vai mikä taustalla kun hyviä osia haukut paskoiksi ja väität niistä johtuvan ongelmat...
     
    Viimeksi muokattu: 27.11.2012
  17. 0dekki

    0dekki Member

    Liittynyt:
    02.08.2012
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kysyisin siis vielä, että tuleeko niin mitää mieleen vielä tuosta BF3 peluusta, kun eilen tosiaan ostin ja 2 kertaa kaatui, toisella kertaa kaatu pelissä, toisella kertaa kun latasin serveriä ja loading screenistä tuli bluescreen..

    Koneen osien lämpötilat on hallussa. Eikä kone vaikuta käytökseltään, että se ylikuormittuisi.. Jossain muussa on vika, mutta missä olla voi lienee niin onkin sitten kummallisempaa. Peli pyörii hienosti, eikä tuulettimet huuda tai mitään. Bluescreen jotenkin biosiin viittasi. Se on nyt päivitetty ja hommasin näyttikseen nuo BETA ajurit.

    Muita ajureita?

    Laitehallinnassa puhuu vain jostain ajurista, joka liittyy PnP:hen. Sillä jotain merkitystä?

    Myös tuo virheilmoitus minkä linkkasin, on tapahtunut aika yksiin niihin aikoihin. esim eilen, jolloin kone on kaatunut
     
  18. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    14,211
    Kiitokset:
    198
    Pisteet:
    123
    Uusin BIOS päivitys riittää.

    kuulostaa siltä et joku ajurihässäkkä on pistäny Windowsin sekaisin. Asentasin Windowsin uusiks. Ellei auta, todennäkösesti jotain rikki.

    Sit ku aletaan hakeen rikkinäisiä osia, Hci memtest ekana ajoon.
     
  19. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    7,858
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    118
    Yksi minkä voi tehdä on varmistaa muistien olevan kunnolla kiinni emolla. Jos muistit ovat oikein kiinni niin ne voisi siirtää eri väyliin.
     
  20. 0dekki

    0dekki Member

    Liittynyt:
    02.08.2012
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiersin ja katsoin, että koko talossa on maadoittumattomat pistorasiat, tuollaisella vaikutusta..? vanha talo kun mikä
     
  21. Drugtrain

    Drugtrain Member

    Liittynyt:
    31.10.2012
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Koneen voi laittaa maadoittamattomaan, ukkosella vain ei oikein tykkää :) etkä voi laittaa UPSia.

    Pidä kone erillään muista kamppeista, äläkä mene runklaamaan sisuksia koneen ollessa päällä.

    EDIT: tuli mieleen semmoinenkin hommeli, että maadoittamaton kone ei saisi olla yhteydessä maadoitettuun laitteeseen. Esim jos koneesta lähtee äänijohto telkkuun, joka on maadoitettu (eli antennissa kiinni?). Käsittääkseni sekään ei ole kiva juttu jos kone on kiinni modeemissa, jossa on kiinni toinen kone joka on maadoitettu.

    Taikamaailman asioita, joku sähköpetteri voi korjata jos olen väärässä.
     
    Viimeksi muokattu: 27.11.2012

Jaa tämä sivu